Winter hardloopshirt

Het is alweer behoorlijk fris buiten en het zal de komende tijd alleen maar kouder worden. Dat is echter geen reden om niet meer buiten te gaan sporten! Juist met dit frisse weer kun je heerlijk hardlopen. Je moet je hier natuurlijk wel goed op kleden; de juiste winter hardloopkleding is essentieel om het niet te koud, maar ook niet te warm te krijgen. Zoals je weet kun je hier zelf voor zorgen wanneer je je kleedt volgens het drie lagen systeem, dat bestaat uit functionele onderkleding, een isolerende tussenlaag en een beschermende buitenlaag. Vooral met die tussenlaag kun je je lichaam warmhouden en tegelijkertijd zweet en overtollige warmte afvoeren, mits je een goed isolerend shirt draagt natuurlijk! Maar waar moet een goed winter hardloopshirt dan aan voldoen?

Hardloopshirt met lange mouwen

Het lijkt misschien een inkoppertje, maar kies voor een hardloopshirt met lange mouwen. Er zijn nog altijd veel mensen die ‘s winters buiten gaan rennen in veel te koude sportkleding, zoals een korte broek en een shirt met korte mouwen. Ondanks dat je in beweging bent is de kans groot dat je het koud krijgt en snel weer naar binnen wilt. Draag dus een hardloopshirt met lange mouwen, óók wanneer je daaroverheen nog een beschermende buitenlaag zoals een winddicht hardloopjack aantrekt. Bij laagjes gaat het er natuurlijk ook om dat je tijdens het hardlopen iets uit kunt trekken. Wanneer je bijvoorbeeld besluit door te gaan zonder windjack, is het wel zo fijn als je daar nog een hardloopshirt met lange mouwen onder draagt, anders is de overgang wel héél groot.

Dunne, soepele lagen

Om diverse redenen wordt het afgeraden om dikke kleding te dragen tijdens het hardlopen. Zo krijg je het al snel te warm en je kunt je niet vrijuit bewegen in dikke, zware kleding. Het is ook helemaal niet nodig om dit te dragen; je draagt immers meerdere laagjes en bovendien is een goed winter hardloopshirt gemaakt van soepele, isolerende materialen die je lichaam warmhouden. Synthetische materialen als polyester en elastaan ademen namelijk goed en voeren tegelijkertijd vocht als zweet af. Omdat ze daarnaast licht en soepel zijn kun je er perfect in bewegen en bovendien drogen isolerende stoffen snel, ook altijd handig bij het sporten!

Val op in neonkleuren

Er zijn altijd nog extra puntjes waar je op kunt letten bij de aanschaf van een winter hardloopshirt. Kijk bijvoorbeeld eens goed naar de naden van het shirt. Naden kunnen gaan wrijven en dus irritatie opleveren, om dit te voorkomen kun je een winter hardloopshirt met plat gestikte naden (of naadloos!) uitkiezen. Denk daarnaast eens na over de kleur van het shirt. Zeker tijdens de korte winterdagen loop je waarschijnlijk wel eens hard in het donker, waardoor het wel zo veilig is als je goed opvalt. Er zijn veel hardloopshirts in neonkleurtjes te koop, die enorm vrolijk zijn en dus ook nog eens goed opvallen. Daarnaast zijn veel shirts ook voorzien fluorescerende elementen, waarin je altijd warm én veilig hard kunt lopen.

Waar koop je goede winter hardloopshirts?

Wij hebben goede ervaringen voor het kopen van hardloopshirts met onderstaande webshops:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.