Waarom een sport bh tijdens het hardlopen?

Voor dames bestaat een basis hardloopoutfit uit iets meer dan hardloopschoenen, een broek en een shirtje. Een sport bh is iets wat je vanaf het begin nodig hebt en erg belangrijk is. Zorg dan ook dat je je van te voren goed informeert over welke hardloop bh voor je geschikt is. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kopen van een sport bh.

Een sport bh als schokdemper

Wanneer je hardloopt krijgt je lichaam bij iedere stap een schok te verwerken. Goede hardloopschoenen dempen deze schok, maar niet voldoende om zonder sport bh te hardlopen. Je borsten bescherm je en houd je mooi met een sport bh. Door de beweging van het hardlopen verslapt het borstweefsel en kan het zo zijn dat je borsten op den duur gaan hangen, voorkom dit door voor een stevige sportbeha te kiezen. Bovendien kan sporten zonder sport bh leiden tot overbelasting van je nek en je bovenrug, wat weer voor nare blessures kan zorgen.

Sport bh voor iedereen

Ook als je kleine borsten hebt, kan een sport bh belangrijk zijn. Wel heb je dan wat minder steun nodig. Er bestaan sport beha’s met weinig steun die prima geschikt zullen zijn. Heb je wat grotere borsten en vind je meer steun prettig? Kies dan voor medium of high support. Deze sport bh’s houden alles keurig op zijn plek. Wanneer je grote borsten hebt is dit soms lastig tijdens het sporten. Met een goede sport bh wordt dit verholpen en kan jij ook heerlijk hardlopen.

Doe de sport bh test

Loop je al jaren zonder sportbh en heb je het idee dat jij er geen nodig hebt? Schaf eens een goedkope aan en ervaar hoe fijn het is om net dat beetje extra ondersteuning te hebben. Sport bh’s zijn gemaakt van vochtafdrijvend materiaal wat er voor zorgt dat je temperatuur op peil blijft en dat je niet nat wordt van het zweet. Ieder sportmerk heeft verschillende sportbh’s, merken als Nike en Adidas zijn gespecialiseerd in het maken van goede hardloop beha’s.

De juiste sport beha dragen tijdens het hardlopen kan net het verschil maken in je eindtijd en zorgt er sowieso voor dat je er een stuk meer plezier in hebt. Bovendien zijn ze te koop in allerlei leuke modellen en met gave prints, en welke vrouw houdt nu niet van kleding shoppen…

Hardloop BH’s zijn te koop bij: