Waarom een sport bh tijdens het hardlopen?

Voor dames bestaat een basis hardloopoutfit uit iets meer dan hardloopschoenen, een broek en een shirtje. Een sport bh is iets wat je vanaf het begin nodig hebt en erg belangrijk is. Zorg dan ook dat je je van te voren goed informeert over welke hardloop bh voor je geschikt is. In dit artikel geven we je een aantal tips voor het kopen van een sport bh.

Een sport bh als schokdemper

Wanneer je hardloopt krijgt je lichaam bij iedere stap een schok te verwerken. Goede hardloopschoenen dempen deze schok, maar niet voldoende om zonder sport bh te hardlopen. Je borsten bescherm je en houd je mooi met een sport bh. Door de beweging van het hardlopen verslapt het borstweefsel en kan het zo zijn dat je borsten op den duur gaan hangen, voorkom dit door voor een stevige sportbeha te kiezen. Bovendien kan sporten zonder sport bh leiden tot overbelasting van je nek en je boven rug, wat weer voor nare blessures kan zorgen.

Welke bh bij hardlopen?

Tijdens het hardlopen kies je het beste voor een speciale sport bh. De op en neergaande beweging maakt hardlopen erg belastend voor je borsten. Met een speciale sport bh van je deze klappen op en voorkom je dat het borstweefsel wordt aangetast en je borsten gaan hangen of vorm verliezen. Met een goede sport bh loop je dan ook comfortabeler en voorkom je ook pijnklachten en blessures aan je rug, schouders en nek. De hardloop bh is dan ook voor dames na goede hardloopschoenen één van de belangrijkste kledingstukken. Bij de keuze voor een goede sport bh voor tijdens het hardlopen raden we de sport bh’s van Shock Absorber en Nike Dri-FIT aan.

Sport bh voor iedereen

Ook als je kleine borsten hebt, kan een sport bh belangrijk zijn. Wel heb je dan wat minder steun nodig. Er bestaan sport beha’s met weinig steun die prima geschikt zullen zijn. Heb je wat grotere borsten en vind je meer steun prettig? Kies dan voor medium of high support. Deze sport bh’s houden alles keurig op zijn plek. Wanneer je grote borsten hebt is dit soms lastig tijdens het sporten. Met een goede sport bh wordt dit verholpen en kan jij ook heerlijk hardlopen.

Doe de sport bh test

Loop je al jaren zonder sport bh en heb je het idee dat jij er geen nodig hebt? Schaf eens een goedkope aan en ervaar hoe fijn het is om net dat beetje extra ondersteuning te hebben. Sport bh’s zijn gemaakt van vocht afdrijvend materiaal wat er voor zorgt dat je temperatuur op peil blijft en dat je niet nat wordt van het zweet. Ieder sportmerk heeft verschillende sportbh’s, merken als Nike en Adidas zijn gespecialiseerd in het maken van goede hardloop beha’s en speciaal hardloopondergoed.

De juiste sport beha dragen tijdens het hardlopen kan net het verschil maken in je eindtijd en zorgt er sowieso voor dat je er een stuk meer plezier in hebt. Bovendien zijn ze te koop in allerlei leuke modellen en met gave prints, en welke vrouw houdt nu niet van kleding shoppen…

Hardloop BH’s zijn te koop bij:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.