Veilige koptelefoon voor tijdens het hardlopen

Eerder al hadden we een blog over de beste hardloop oordopjes en oordopjes voor tijdens het hardlopen. In deze blogs gingen we uit van hardlopen in een rustige omgeving, waarbij je niet alert hoeft te zijn op omgevingsgeluiden. Voor ons fietsblog Onlinefietser.nl kregen we afgelopen week van Aftershokz de mogelijkheid om de Aftershokz Trekz Air te reviewen. Dit is een sport koptelefoon waarbij het geluid via trillingen naar je gehoord wordt geleid. Je oren worden dus niet afgesloten door oordopjes of een koptelefoon. Hierdoor blijf je je bewust van omgevingsgeluid wat sporten een stuk veiliger maakt. Zoals gezegd werd ons gevraagd de Aftershokz Air te testen tijdens het fietsen, maar deze lichtgewicht koptelefoon is ook erg geschikt voor hardlopers.

Specificaties Aftershokz Trekz Air

  • Bluetooth 4.2
  • 10 meter bluetooth bereik
  • Geluid via bone conduction technologie
  • 30 gram (20 % lichter dan het vorige model)
  • IP55 waterdichtheid
  • Accuduur: Zes uur
  • Volledig opgeladen in twee uur

Hardlopen met de Aftershokz Air

De grootste vraag voor mij was of de oordopjes goed op hun plek bleven zitten tijdens het hardlopen. De koptelefoon zit met een oorhaak vast en er zit lichte spanning op de speakerkussentjes die je op je jukbeenderen plaatst, waardoor de Aftershokz Trekz Air prima op zijn plaats blijft zitten bij beweging.

De muziek is in het begin even wennen. Het klinkt niet direct zoals je waarschijnlijk gewend bent bij een koptelefoon of oordopjes. Het geluid wordt dan ook via trillingen doorgegeven naar het gehoor. Dit is even wennen in het begin en voor een echte audiofiel zal de bas wellicht een beetje tegenvallen, omdat deze minder diep is dan bij sommige oordopjes. Toch hoor je een prima verschil tussen de lage, midden en hoge tonen.

Het grote voordeel van hardlopen met de Aftershokz Air is dat je omgevingsgeluiden blijft horen. Hierdoor hoor je het als er verkeer van achteren nadert of een fietser belt om er langs te mogen. De perfecte koptelefoon voor hardlopers in de stad en mensen die liever niet zijn afgesloten van omgevingsgeluiden tijdens het hardlopen.

Wij raden de Aftershokz Trekz Air echt aan voor tijdens het hardlopen. Zeker als je in een drukke stad woont of regelmatig gaat hardlopen op plaatsen met veel verkeer is het verstandig om je gehoor niet af te sluiten met muziek. Met deze koptelefoon kan je zowel muziek luisteren als alert blijven in het verkeer.

De Aftershokz Trekz Air is te koop bij Bol.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.