TomTom Runner 3 review

De TomTom Runner 3 is alweer het derde hardloophorloge van TomTom. Na de succesvolle TomTom Runner en TomTom Runner 2 bevat ook dit hardloophorloge weer alles wat je als hardloper nodig hebt. Er zijn ook dit weer weer verschillende versies van de TomTom Runner 3. De volgende modellen zijn er van de TomTom Runner 3:

 • TomTom Runner 3 – Een basic hardloophorloge
 • TomTom Runner 3 Cardio – Een cardio hardloophorloge met hartslagmeter
 • TomTom Runner 3 Cardio + Music – Een hardloophorloge met hartslagmeter en de mogelijkheid om zonder tussenkomst van je smartphone muziek te streamen naar je bluetooth oordopjes

Kenmerken TomTom Runner 3

De TomTom Runner 3 is een hardloophorloge dat jou ondersteunt bij het behalen van je sportdoelen. Dit doet het horloge door jouw doelen nauwlettend in de gaten te houden tijdens het trainen, zodat jij precies weet wat je tijdens een work-out hebt gedaan. Het horloge laat je bijvoorbeeld zien hoe hard je loopt, hoe ver je hebt gelopen en welke route je hebt gelopen. Heb je gekozen voor de TomTom Runner 3 Cardio, dan kan je ook je hartslag meten. O

mdat het horloge ook waterdicht is, kan je dit sporthorloge zelfs gebruiken tijdens het zwemmen. Tijdens het zwemmen houdt de TomTom Runner 3 de afstand, de snelheid, de efficiëntie van de work-out, de banen en jouw type slagen bij.

De vele functies van de TomTom Runner 3

De TomTom Runner 3 heeft vele functies die de actieve sporter kan gebruiken om zijn of haar work-outs nog effectiever in te steken. De belangrijkste functies van het sporthorloge, zijn de volgende:

 • Een GPS-trackingsysteem die jouw afstand, tijd, snelheid, tempo en routes bijhoudt in live statistieken tijdens een work-out.
 • Een MultiSport-modus, die je kunt gebruiken om je bewegingen tijdens verschillende soorten sporten bij te houden. Denk hierbij aan hardlopen, maar ook aan fietsen, zwemmen en fitness.
 • Een routeverkenning functie, die je helpt de weg terug te vinden naar jouw beginpunt en je ondersteunt bij het verkennen van nieuwe routes.
 • Activity tracker functies – Stappenteller en slaapmonitor.
 • Een ingebouwde hartslagmeter (Model: TomTom Runner Cardio & Cardio + Music).

Verder heeft het sporthorloge 24/7 activity tracking, een racemodus, een functie voor intervaltraining, een modus voor indoor training en draadloze synchronisatie met diverse hardloop Apps. Ook is het horloge waterdicht tot 40 meter onder water en gaat de batterij van het horloge maar liefst 10 uur mee in de GPS stand.

En wil je jouw trainingen met de TomTom Runner 3 delen via social media? Dan is dit mogelijk, want dit sporthorloge kan verbonden worden met onder meer Facebook en Twitter. Houd je jouw trainingen liever privé, dan is dit natuurlijk ook mogelijk. Ook zonder het delen van jouw work-out informatie, kan je jouw gegevens met de TomTom Runner 3 realtime inzien.

De voordelen en nadelen van de TomTom Runner 3

Het aanschaffen van de TomTom Runner 3 als sporthorloge brengt enkele voordelen met zich mee. De belangrijkste pluspunten van het apparaat, zijn de volgende:

 • Het sporthorloge houdt al je sportieve gegevens bij, zoals je afstand, snelheid, effectiviteit tijdens de training en ga zo maar door.
 • Het sporthorloge monitort je slaap, zodat je ook kunt zien of je goed slaapt.
 • De Cardio versie heeft een geïntegreerde hartslagmeter, die zonder borstband werkt. De hartslagmeter kan jouw hartslag 24/7 opmeten, maar ook alleen tijdens het sporten.
 • Luister je graag muziek tijdens het hardlopen, dan heeft de TomTom Runner 3 Cardio + Music een geïntegreerde mp3-speler die via bluetooth muziek naar je oordoppen streamt. Je relatief zware smartphone kan je dus thuislaten.

Het horloge wordt vooral goed beoordeeld door de vele functies van de TomTom Runner 3. Het is niet zomaar een sporthorloge, maar een horloge dat je voor alle soorten work-outs kunt gebruiken om allerlei soorten gegevens op te halen.

De TomTom Runner 3 heeft slechts twee nadelen. Het eerste nadeel van het sporthorloge, is dat het horloge geen notificaties van jouw smartphone kan tonen. Sommige sporthorloges doen dit wel, wat betekent dat je deze horloges ook als een soort extra smartphone kunt gebruiken. Daarnaast is het hardloophorloge wat prijziger dan andere sporthorloges, maar dit komt natuurlijk door de vele functies van het horloge. Je betaalt wat meer voor de hardloophorloge van TomTom, maar dit is zeker geen weggegooid geld.

TomTom is gestopt met het ontwikkelen van sporthorloges, daarom is het op dit moment niet aan te raden om voor TomTom te kiezen. Updates zijn namelijk beperkt. Een goed alternatief zijn de hardloophorloges van Garmin.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.