TomTom Runner 2 review

De TomTom runner 2 is een hardloophorloge speciaal ontwikkelt voor hardlopers. Met het horloge kan je nauwkeurig resultaten meten tijdens het hardlopen. De TomTom Runner 2 is hierdoor ook te gebruiken bij andere sporten zoals: zwemmen, fietsen, fitness en op de hardloopband.

Plus- en minpunten TomTom Runner 2

+ Je kan het horloge dagelijks gebruiken om bijvoorbeeld je stappen te tellen of muziek te luisteren
+ Je kan je slaap monitoren met de TomTom Runner 2
+ Het sporthorloge is bij verschillende sporten te gebruiken
+ De TomTom Runner 2 is te bedienen met een speciale app op je smartphone
+ Nauwkeurige hartslagsensor
+ Voorzien van GPS sensor zodat je route nauwkeurig bijgehouden wordt
+ Voorzien van verschillende trainingssessies waaronder een race-modus
Het is niet mogelijk om notificaties van je smartphone door te krijgen op het sporthorloge

Verschillende modellen

TomTom heeft verschillende uitvoeringen van de TomTom Runner 2 op de markt gebracht. De simpelste uitvoering is de TomTom Runner 2. Deze uitvoering is speciaal voor het bijhouden van een work-out. Het is niet mogelijk om met dit horloge muziek op te slaan en te luisteren tijdens het sporten. Met de TomTom Runner 2 Music kan dit wel en heb je 3GB om liedjes op te slaan. Wil je graag je hartslag bijhouden? Kies dan voor de TomTom Runner 2 Cardio of TomTom Runner 2 Cardio+Music. Je kan hiermee verschillende work-outs uitvoeren en je hartslag checken. Het voordeel van een hartslagsensor is dat je een work-out hierop af kan stellen.

Muziek luisteren

De TomTom runner 2 Music en TomTom Runner2 Cardio+Music zijn voorzien van 3GB aan vrij geheugen om muziek op te slaan. Aan te raden is om bluetooth oordopjes bij dit sporthorloge te bestellen. Dankzij bluetooth heb je geen problemen met kabels die in de weg zitten tijdens het hardlopen.

Trainingsmodus

De TomTom Runner 2 Cardio + Music heeft een speciale trainingsmodus die je aan kan zetten tijdens het rennen. Het horloge geeft aan wanneer je harder mag lopen en wanneer je langzamer moet lopen. Je kan zo verschillende trainingssessies volgen en jezelf leren hardlopen. De trainingsmodus werkt enkel bij de TomTom Runner 2 Cardio + Music in combinatie met bluetooth oordopjes. Via de oordopjes krijg je instructies om de training te volgen.

Activiteiten meten

De TomTom Runner 2 helpt je om je activiteiten bij te houden. Het horloge geeft aan welke sporten je beoefend hebt. Naast het nauwkeurig meten van je activiteiten kunnen je stappen geteld worden. De nauwkeurigheid van de TomTom runner 2 is erg goed in vergelijking met bijvoorbeeld metingen via een smartphone. In het sporthorloge zit een GPS tracker die nauwkeurig jouw prestaties bijhoud. Dankzij GPS kan je horloge zien welke afstanden je aflegt. Je kan precies zien welke route je na afloop gelopen hebt en hoeveel calorieën je verbrand hebt.

TomTom Runner 2 kopen

TomTom is gestopt met het produceren van hardloophorloges. In sommige webshops is nog wel een TomTom Runner te vinden, maar omdat deze niet meer worden geüpdate is het aan te raden om voor een hardloophorloge van een ander merk te kiezen. Hiervoor kan je onder meer terecht bij Bol.com