Thermokleding hardlopen

Wanneer het fris is buiten is het fijn om thermokleding te dragen tijdens het hardlopen. Dit houd je lekker warm, maar zorgt er voor dat je zweet evengoed afgevoerd kan worden. Welke thermokleding je nodig hebt tijdens het hardlopen bespreken we in dit artikel.

Nauwsluitende thermokleding

Thermokleding draag je meestal onder je gewone hardloopkleding en wordt ook wel thermo ondergoed genoemd. De kleding is vaak nauw aansluitend zodat het zijn werk extra goed kan doen. Ook ademt de stof goed zodat deze wel lucht doorlaat, maar daarnaast goed isoleert en geen warmte laat ontsnappen. Daarnaast is goede thermokleding naadvrij zodat het lekker zit en nergens kriebelt of irriteert.

Wanneer thermokleding aan?

Bij normaal weer is het veel te warm om thermokleding te dragen, kies hier pas echt voor als het vriest. Wanneer je een koukleum bent kun je natuurlijk eerder je thermokleding met hardlopen aantrekken. Twijfel je of je je thermokleding wel of niet nodig hebt? Kies dan alleen voor een thermoshirt. Je bovenlijf is het belangrijkste om warm te houden, als dit op temperatuur is heb je ook minder moeite met het warm houden van de rest.

Het drie lagen systeem

Thermokleding werkt het beste als je gebruik maakt van het drie lagen systeem. Thermokleding vormt de eerste laag, deze aansluitende laag neemt vocht op aan de binnenkant en voert dit af aan de buitenkant, aan de volgende laag. Deze tweede laag voert dit vocht verder af naar de derde laag en isoleert het lichaam, een hardloopshirt met korte of lange mouwen is hier geschikt voor. De derde laag is een beschermende buitenlaag, deze is wind- en waterdicht en van ademend materiaal. Door het ademende systeem kan warmte en transpiratievocht afgevoerd worden. Met deze combinatie van lagen heb je het nooit meer koud, en ben je nooit meer nat van het zweet.

Kies voor goede kwaliteit thermokleding die lang meegaat. Kwalitatief goede thermokleding doet perfect zijn werk, je hebt het niet koud tijdens het lopen en je prestaties zijn door die goede omstandigheden ook optimaal. Thermokleding is dé oplossing als je je niet door het weer wilt laten tegenhouden en altijd wilt kunnen hardlopen.

Thermokleding is te koop bij: