RHA MA750 wireless review

Ik vind het altijd erg fijn om te gaan hardlopen met muziek. Wat ik echter niet wil is de kabels die in de weg zitten en aan je oor trekken. Er zijn op dit moment erg veel bluetooth hardloop oordopjes die dit probleem oplossen. Één daarvan is de RHA MA750 wireless. We ontvingen de oordopjes voor het schrijven van een review over de RHA MA750 wireless. De RHA MA750 heeft een aantal grote pluspunten voor hardlopers:

+ Door de bluetooth aptX techniek stream je hoogwaardig hifi geluid naar je oordopjes
+ De kleine oorhaak zorgt ervoor dat je oordopjes stevig in je oor blijven zitten
+ Stevige nekband voor ultieme bewegingsvrijheid zonder dat je de oordopjes uit je oor trekt
+ De oordopjes zijn zweetbestendig

Het lijken dan ook op het eerste gezicht de ideale hardloop oordopjes, tijd dus om de RHA MA750 Wireless tijdens het hardlopen te testen.

Specificaties RHA MA750 wireless

  • Handgemaakte drivers zorgen voor een zuivere en gebalanceerde audioweergave met een hoog frequentiebereik
  • aptX bluetooth techniek voor Hifi geluid
  • Accuduur: 12 uur
  • Zweetbestendig en spatwaterdicht
  • 16 – 22.000 Hz
  • 96 dB
  • Volumebediening
  • Oordopjes zijn van roestvrijstaal

Ervaring RHA MA750 wireless tijdens het hardlopen

Koppelen met je smartphone

RHA MA750 review
De oorhaakjes zorgen ervoor dat de oordopjes vast in je oren zitten

Het koppelen van de oordopjes met je smartphone is erg eenvoudig. De batterij was bij levering al opgeladen en na het indrukken van de powerknop verschenen de oordopjes direct in mijn lijst met beschikbare bluetooth apparaten. Binnen een halve minuut was de koppeling met mijn smartphone dan ook gerealiseerd.

Muziek opzetten en de eerste stappen

Snel naar de Spotify app en op zoek naar mijn favoriete hardloop afspeellijst, Running Rock. Met de klanken van Green Day begin ik aan mijn hardlooprondje en berg mijn telefoon op in m’n hardloop hoesje. Erg handig is dat ik onderweg het volume kan aanpassen met de knop die aan het kabeltje van het rechteroor hangt. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze deze mogelijkheid niet gewoon in de nekband hadden gestopt, hoewel je deze bij koud weer misschien onder je hardloopjack draagt. Dat de volume knop niet in de nekband zit irriteert mij in eerste instantie vooral omdat ik eerder al heb hardgelopen met draadloze oordopjes waarbij ook zo’n volumeknop met accu aan het kabeltje hing, waardoor de oordopjes regelmatig uit mijn oor vielen. Bij de RHA MA750 wireless blijkt dit echter geen probleem, omdat het gewicht van het kleine knopje wel meevalt omdat de batterij in de nekband zit, deze nekband al de nodige trekbewegingen wegneemt en met name omdat de Ma750 is voorzien van zeer fijne en subtiele oorhaakjes die perfect om je oren zitten. Door deze oorhaakjes zitten de oordopjes nog steviger in je oor en vallen ze er tijdens het hardlopen nooit uit. In het begin zal je even moeten passen welke van de meegeleverde oordopjes het beste in je oor past. Er worden maar liefst acht verschillende oordopjes in verschillende maten met de RHA MA750 wireless meegeleverd.

Hardlopen met de RHA MA750 wireless

Ik voer het tempo op en de klappen die de oordopjes moeten opvangen worden groter. Op dit punt werd het voor mijn vorige draadloze oordopjes vaak te veel en kon ik de oordopjes om de paar minuten weer terug in mijn oren duwen. Gelukkig blijven deze bluetooth oordopjes wel in het oor zitten door de nekband en oorhaakjes. Nadeel blijft natuurlijk dat het in-ear ontwerp ervoor zorgt dat je minder van je omgeving hoort, je zal hierop dan ook je hardlooprondje op moeten aanpassen. Prima voor hardlopen in het park en in het bos, minder geschikt voor plekken met druk verkeer. Fijn is ook dat de RHA MA750 wireless zweet- en spatwaterdicht zijn. Je kan ze dus ook tijdens het hardlopen in de regen zonder problemen dragen.

Bediening

Bij je rechteroor hangt een klein bedieningspaneel met een middenknop en twee volume knoppen. Volume spreekt uiteraard voor zich, de middenknop heeft twee functies. 1 keer klikken zorgt ervoor dat het nummer gepauzeerd wordt, klik je 2 keer dan ga je naar het volgende nummer. Erg handig, want tijdens het hardlopen laat ik mijn smartphone het liefst in het hoesje zitten.

Audiokwaliteit

Uiteraard ben ik geen audio expert, maar het is verbazingwekkend hoeveel het scheelt met mijn eerdere oordopjes. RHA pronkt met het feit dat ze gebruik maken van de aptX bluetooth technologie voor het streamen van muziek in hoge kwaliteit. Hierbij moet je uiteraard wel in ogenschouw houden dat de kwaliteit van de muziek grotendeels afhangt van de muziekbron. In de meeste gevallen zal dit toch MP3 kwaliteit zijn.

De handgemaakte drivers zorgt voor een helder geluid. De bas vind ik een beetje tegenvallen, deze had van mij wel wat steviger gemogen. De midden- en hoge tonen zijn echter erg helder en geven de afgespeelde nummers goed weer.

Beoordeling

De RHA MA750 wireless is voor hardlopers een prima keuze. De verbinding met je smartphone is erg stabiel en de geluidskwaliteit is goed. Ben je een liefhebber van een diepe bas, dan moet je niet voor deze oordopjes kiezen. Vind je heldere tonen en een stabiele verbinding belangrijk, dan is de draadloze RHA MA750 een zeer goede keuze. Je kan je smartphone in je zak laten, want je kan de muziek bedienen met het kleine bedieningspaneel. Door een combinatie van een nekband en oorhaakjes blijven de oordopjes goed in je oren zitten. Met de acht verschillende meegeleverde oordopjes is er altijd wel een maat die goed in je oor zit.

Wij zijn dus erg positief over deze oordopjes en raden deze zeker aan voor hardlopers!

De RHA MA750 wireless is te koop bij Hifiklubben

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.