Polar M400 review

Polar M400 is een sporthorloge dat meer doet dan alleen je prestaties bijhouden. Het is een hardloophorloge, activity tracker en smartwatch ineen. Met de Polar M400 wordt je gemotiveerd om naar buiten te gaan en te gaan sporten. Uniek aan het sporthorloge is de lage prijs vooral in combinatie met de uitgebreide mogelijkheden. Dankzij de functies in het sporthorloge kan je optimaal begeleid worden tijdens het sporten. Het is dan ook één van de populairste en best beoordeelde hardloophorloges in het aanbod van Bol.com.

Activity tracker

De Polar M400 is altijd bezig met het analyseren van je activiteiten verspreid over de dag. Het sporthorloge merkt het direct als je te weinig in beweging bent. Het horloge doet er alles aan om je te motiveren om weer te gaan bewegen. De hele dag meet het horloge je stappen, afgelegde kilometers en hoeveel calorieën je verbrand. Het horloge registreert ook het aantal uren dat je staat, ligt, zit, loopt en rennend doorbrengt. Op het display kan je in één opslag je activiteitenbalk zien. Je stelt handmatig doelen in die je iedere dag wil bereiken. Je kan dagelijks zien hoe ver je verwijderd bent van je dagdoel. Je horloge kan je advies geven om bijvoorbeeld wat minder te gaan zitten etc. Daarnaast kan het horloge een advies geven welke sporten je eventueel kan uitoefenen om meer te gaan bewegen. Je merkt al snel dat deze motivatie werkt en je vaker gaat wandelen buiten de sport om.

Trainingssessie

De meeste sporters kiezen voor de Polar M400 om te gebruiken tijdens een trainingssessie. Je kan instellen dat je bijvoorbeeld gaat hardlopen of fietsen. Het horloge meet verschillende gegevens tijdens je training. Bijvoorbeeld je tijden, de afstand en je hartslag. Er wordt gemeten hoe intensief de training was en wat het effect is op je lichaam. Het sporthorloge geeft aan hoe lang je moet herstellen voor de volgende trainingssessie. Heb je geen idee wat je conditie op dit moment is? Voordat je begint met trainen kan de Polar M400 een fitness test uitvoeren. Binnen 5 minuten achterhaald het horloge jouw conditie op dit moment. Op een later moment kan je de test opnieuw uitvoeren. Je hebt zo een indicatie van je vooruitgang.

Voorspel je eindtijden

Uniek bij de Polar M400 is dat je eenvoudig je eigen eindtijden kan voorspellen. Op basis van voorgaande prestaties kan het sporthorloge uitrekenen hoe lang je over de marathon gaat doen of over 5 km hardlopen.

Persoonlijke doelen stellen

Sporten doe je meestal met een bepaalt doel bijvoorbeeld de 10 km uitlopen. Of meer snelheid tijdens een wedstrijd. Met de Polar M400 kan je eenvoudig persoonlijke trainingsdoelen instellen. Het horloge helpt je om je hierin te coachen en zorgt ervoor dat je vooruitgang getraceerd wordt.

Koppel je smartphone

Uniek aan de Polar M400 is dat er de mogelijkheid is om je smartphone eraan te koppelen. Je kan in één oogopslag zien of je wat gemist hebt terwijl je smartphone in je tas zit. Het is mogelijk om eventuele oproepen te beantwoorden mits je training dit toelaat. Het horloge geeft ook meldingen als je binnenkort een afspraak hebt. Zo voorkomt het horloge dat je te laat komt. Het is eventueel mogelijk om social media berichten te koppelen aan de Polar M400.

GPS

De Polar M400 is voorzien van GPS en kan nauwkeurig jouw tijden, afstanden en routes traceren. Het leuke aan dit hardloophorloge is dat je nieuwe routes kan uitproberen. Als je onderweg bent dan kan je klikken op back-to-start. Met deze functie zorgt het horloge ervoor dat je een nieuwe route terug naar huis neemt. Je loopt dan niet telkens hetzelfde rondje. Dankzij Virtual Partner kan je tegen jezelf strijden en een nieuwe snelle ronde neerzetten.

De Polar M400 is inmiddels opgevolgd door de verbeterde Polar M430, deze is te koop bij Bol.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.