Oordopjes hardlopen

Tijdens het hardlopen is het heerlijk om je oortjes in te doen en te luisteren naar de muziek. Voor hardlopers is het belangrijk dat de oortjes voldoen aan een aantal eisen. Je moet bijvoorbeeld nog steeds omgevingsgeluid kunnen horen. Het is ook belangrijk dat de oortjes lekker zitten en zweetbestendig zijn. Verschillende merken waaronder Beats, Bose en Aftershokz ontwikkelen speciale sport oordopjes die je kan dragen tijdens het hardlopen. Wij hebben een paar punten op een rijtje gezet waar je op kan letten tijdens het kopen van een nieuw paar hardloopoordopjes.

Weer- en schokbestendig

Veel merken ontwikkelen hardloop oordopjes volgens militaire standaarden. Dit betekent dat de oordopjes echt iedere hardloopsessie doorstaan. Van het opvangen van schokken tot verschillende weersomstandigheden.

Stevige pasvorm

Tijdens het hardlopen is er niets vervelender dan oordopjes die uit je oren vallen. Sport oordopjes hebben vaak een stevige pasvorm die er op gericht is om stevig in het oor te zitten. Dit kan op verschillende manieren:

  • Earbuds worden geleverd met verschillende rubbertjes, zodat er altijd wel een formaat bij zit dat stevig omklemd wordt door je oren.
  • Oordopjes met een oorhaak scoren erg goed op draagcomfort tijdens het hardlopen, omdat door de oorhaak geen schok er voor kan zorgen dat de oordopjes van je oren af kunnen vallen.
  • Oorclip zorgt voor het vastzetten van de oordopjes in de oorschelp.
  • Oordopjes met een nekband zorgen ervoor dat de relatief zware batterij in op je schouders en nek rust, zodat de oordopjes nauwelijks schokken ervaren.

Wij vinden de combinatie van een nekband en oorhaakjes ideaal voor het hardlopen. Wil je echter volledig draadloos dan raden we earbuds aan die voorzien zijn van een oorhaak, zodat je zeker weet dat de oordopjes stevig in je oren blijven zitten.

Draadloos of met draad

Tijdens het hardlopen wil je lekker vrij zijn tijdens het sporten. Je kan bij verschillende merken kiezen voor een bluetooth verbinding. Je word zo niet gehinderd door kabels tijdens het hardlopen.

Oordopjes met stappenteller

Het meten van je training is belangrijk. De nieuwe generatie oordopjes van Jabra is voorzien van een activitytracker. De oordopjes houden dus het aantal gelopen stappen en de tijd bij van je training.

Muziek luisteren en je omgeving horen

Groot nadeel van het luisteren van muziek tijdens het hardlopen is dat je weinig mee krijgt van het omgevingsgeluid. Loop je door een drukke stad of langs een weg, dan is het beter als je het omgevingsgeluid kan horen. Hiervoor heeft het merk Aftershokz de oplossing gevonden, Bone Conduction. De oordopjes zitten hierbij op je jukbeenderen en zorgen door middel van trillingen dat het geluid naar je gehoor wordt gestuurd. Je oren blijven dus vrij en je kan al het omgevingsgeluid horen terwijl je hardloopt met muziek. Eerder al schreven we een review over Aftershokz.

Beste merken hardloopoordopjes

De afgelopen jaren zijn een aantal merken zich echt gaan specialiseren in het ontwikkelen van oordopjes voor tijdens het hardlopen. Ga je voor een goede combinatie van perfecte geluidskwaliteit en draagcomfort, dan raden we de hardloop oordopjes van Bose en Beats aan. Hier hangt echter ook een iets duurder prijskaartje. Heb je geen absoluut gehoor dan zijn de oordopjes tussen de 50 en 100 euro van JBL, Jabra, Sony en Philips ook erg geschikt voor tijdens het sporten. Als je muziek wilt luisteren en omgevingsgeluid wilt blijven horen, kies dan voor de bone-conduction koptelefoons van Aftershokz.

Oordopjes speciaal voor hardlopers zijn te koop bij:

  • Bol.com – O.a. Bose, Aftershokz, JBL, Jabra, Sony, Philips & Beats

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.