Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / Hardloopaccessoires / Loopband kopen tips

Loopband kopen tips

img

Denk je erover na om een loopband te kopen? Ga dan niet over een nacht ijs, maar maak een bewuste keuze waar je goed over nadenkt. Er zijn een aantal zaken waar je bij het kopen van een loopband rekening mee moet houden, hieronder lees je daar meer over.

Gewicht loopband

Let ten eerste op het gewicht van de loopband, en onthoud de volgende vuistregel: hoe zwaarder de loopband, hoe beter de kwaliteit. Dit komt doordat er bij een zwaardere loopband meer staal is gebruikt in de constructie, metaal is duurzaam en gaat lang mee. Een loopband die van goede kwaliteit is en geschikt voor thuisgebruik kan meestal maximaal personen van 130 kilo dragen.

Schokdemping loopband

Om blessurevrij te lopen op je loopband, is het belangrijk dat deze voorzien is van een goede schokdemping. Iedere keer dat je op je voet landt, krijgt je lichaam een schok te verwerken. Als deze niet goed wordt opgevangen, leidt dit op den duur tot blessures. Een schokdemper zorgt ervoor dat je gewrichten minder belast worden, dit is een stuk beter voor je lichaam, dus let hier goed op.

Onderhoud loopband

Wanneer je gaat voor een loopband kopen, kijk dan ook naar het onderhoud dat de loopband nodig heeft. Onderhoud is vooral van toepassing op het loopvlak van de band. Als de loopband kwalitatief goed is, dan is de band onderhoudsvrij. Bij goedkopere modellen moet de band vaak ingespoten worden met siliconen om de loopband in goede conditie te houden. Als je wilt dat je loopband lang mee gaat kun je beter voor een betere band kiezen.

Bandbreedte loopband

Let daarnaast ook op de breedte van de band waar je op loopt. Een bredere band zorgt voor meer loopcomfort, meestal is de loopband 40 tot 50 centimeter breed. Deze breedte is comfortabel, dus zorg dat de loopband die je koopt daaraan voldoet. Vooral als je wilt gaan hardlopen op de loopband is dit van belang, wanneer je wilt wandelen op de loopband dan voldoet een relatief smalle loopband.

Motor loopband

Ook de motor van de loopband is iets waar je op moet letten. Bekijk hoeveel pk deze is, hoe minder pk, hoe lager de kwaliteit. Ook zal de loopband meer geluid maken wanneer deze in gebruik is. Bedenk of je dit wilt, of of je liever voor een model gaat dat stiller is. Daarnaast hangt de keuze af van de intensiviteit waarmee je de loopband wilt gebruiken, hoe intensiever, hoe verstandiger het wordt om voor een loopband met een zware motor te kiezen. Daarnaast heeft een loopband met een zwaardere motor een langere levensduur.

Opklapbaar

Heb je niet zoveel ruimte? Dan is het prettig als je loopband opklapbaar is en niet in de wegstaat als je deze niet wilt gebruiken. Deze meeste modellen zijn tegenwoordig opklapbaar, maar vergeet dit niet even te checken voor je de loopband kopen gaat.

Wanneer je deze tips in achting neemt bij het uitzoeken van een geschikte loopband, zal het zeker goed komen.

Hardloopband online kopen

Uiteraard kun je je zelf veel geld besparen door een loopband online te kopen. Bij de meeste webshops zie je meteen of de loopband wordt aangeraden door andere klanten. Ook handig is dat de loopband bij je thuis wordt bezorgd en in sommige vallen in elkaar wordt gezet.

De volgende webshops verkopen loopbanden van gerenommeerde merken:

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar