Kinder hardloopkleding

Niet alleen volwassenen vinden het leuk om te gaan hardlopen. Ook onder kinderen wint de sport aan populariteit. Met kinder hardloopkleding zorg je voor de juiste outfit tijdens het hardlopen. Het is belangrijk om een complete hardloopoutfit samen te stellen voor je kinderen. Dankzij een bijpassende outfit kunnen je kinderen betere prestaties neerzetten en voorkom je blessures. Wij hebben een opsomming gemaakt van kleding die je kind nodig heeft tijdens het hardlopen.

Welke winkels hebben kinder hardloopkleding?

Ondanks dat hardlopen onder kinderen steeds populairder wordt als sport zijn er maar een aantal winkels met goede kinder hardloopkleding. De beste online winkels met een groot aanbod hardloopkleding voor kids zijn:

Kinder hardloopschoenen

Van alle kinder hardloopkleding zijn de schoenen het belangrijkste. Schoenen zorgen ervoor dat je kind het hardlopen langer volhoudt en dat blessures voorkomen worden. Net als bij volwassenen zijn kinder hardloopschoenen verkrijgbaar in verschillende prijsklasse. Het is belangrijk om te letten op de demping, zodat iedere stap goed wordt opgevangen. Voor kinderen die regelmatig in het bos hardlopen zijn er speciale trail hardloopschoenen. Deze hardloopschoenen geven extra grip op onverharde wegen. Uiteraard zijn kinder hardloopschoenen lichtgewicht modellen. De schoen mag geen belasting vormen tijdens het hardlopen. Verschillende merken hebben een collectie met kinder hardloopschoenen. Hierbij is rekening gehouden met de ontwikkeling en groei van je kind.

Hardloopschoenen voor kids zijn te koop bij Decathlon & Bol.com

Kinder hardloopbroek

Het is belangrijk dat je de volledige vrijheid hebt om te bewegen tijdens het hardlopen. Met een kinder hardloopbroek kan jouw kind comfortabel hardlopen. De stretch stof zorgt voor een grote bewegingsvrijheid. In de meeste hardloopbroeken zitten reflecterende elementen, zodat je beter opvalt in het verkeer. Er zijn ook broeken met vakjes waarin een smartphone bewaard kan worden.

Hardloopbroeken voor kinderen zijn te koop bij Bol.com & Decathlon

Hardloopshirt

Leer je kinderen aan om te sporten in een speciaal sportshirt in plaats van een katoenen shirt. Een hardloopshirt is gemaakt van dri-fit materiaal. Dit wil zeggen dat zweet snel wordt afgevoerd zodat het shirt niet vochtig aanvoelt en het lichaam droog blijft. De bekende merken hebben bijna allemaal een variant op dri-fit materiaal in hun hardloopshirts verwerkt. Het is belangrijk dat het shirt licht is en geen belasting vormt tijdens het hardlopen.

Hardloopshirts voor kinderen zijn te koop bij Bol.com & Scapino

Hardloopjack voor kinderen

Fanatieke kinderen gaan niet alleen hardlopen tijdens een zonnige zomerdag, maar ook tijdens een regenachtige dag. Een hardloopjack voor kinderen zorgt ervoor dat kinderen niet onderkoeld raken door de koude wind of regen. Ondanks dat het hardloopjack beschermd tegen wind en regen, wordt zweet wel afgevoerd. De kou kan door een hardloopjack niet naar binnen, maar de warmte kan wel naar buiten. Dit maakt een hardloopjack ideaal voor tijdens de wintermaanden.

Hardloopjacks voor kids zijn te koop bij Bol.com

Hardloopsokken

Met goede hardloopsokken voorkom je de meeste blessures. Gewone sokken kunnen het zweet meestal niet goed kwijt. De sokken zijn na het sporten drijfnat. Dit geeft niet alleen een onaangename geur, maar zorgt ook voor wrijving. Door deze wrijving ontstaan er blaren en kunnen er blessures ontstaan. Het is niet bepaalt prettig hardlopen met natte hardloopsokken. Kinder hardloopsokken zorgen ervoor dat je voeten na het hardlopen droog zijn.

Thermokleding voor kids

Kinder hardloopkleding zorgt er vooral voor dat vocht wordt afgedreven en je kindje comfortabel kan hardlopen. Thermokleding eronder dragen kan slim zijn om je kindje te beschermen tegen de kou. Het is wel slim om speciale sport thermokleding aan te schaffen. De kleding moet o.a. de eigenschappen hebben om droog te blijven tijdens het sporten en eventueel overtollige warmte af te voeren. Na verloop van tijd is het lichaam op temperatuur en is normale thermokleding te warm om in hard te lopen.

Veel gestelde vragen

Heeft Decathlon hardloopkleding voor kinderen?

Ja, Decathlon heeft een grote collectie hardloopkleding voor jongens en meisjes. Of je nu op zoek bent naar hardloop boxer of een hardloopjack voor kinderen, bij Decathlon heb je al een complete hardloopoutfit voor je kind voor rond de vijfentwintig euro. Het huismerk Kalenji staat bekend om de zeer goede kwaliteit, gaat je kind de atletiekbaan op, dan is er ook nog keuze uit de atletiekkleding van het merk Kupima.

Vanaf welke leeftijd hardlopen met kinderen?

Is je kind enthousiast om een keertje mee te gaan hardlopen? Vanaf een jaar of zes is het verantwoord om je kind mee te laten hardlopen. Begin uiteraard rustig met afwisselend één minuut hardlopen en één minuut wandelen. Daarna kan je dit uitbouwen. Loop in het begin korte afstanden en maximaal een half uur, zodat de spieren kunnen wennen aan de belasting. Na verloop van tijd zal het steeds beter gaan, maar laat het kind dit aangeven en rem hem of haar af indien ze te hard van start gaan.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.