Kalenji of Kiprun? Alles over de hardloopmerken van Decathlon

Sportketen Decathlon kennen we van de goedkope sportkleding en sportartikelen. Toch richt de van oorsprong van Franse sportwinkel zich ook steeds meer op het topsport segment. Bij de meeste Decathlon huismerken had je al de keuze uit een 100, 500 en 900 model, waarbij gold hoe hoger het cijfer hoe beter de kwaliteit van de kleding. De afgelopen jaren zien ook steeds meer verschil in het aantal merken per sport, waarbij het ene merk zich meer richt op de gevorderde sporter en het andere merk zich richt op de beginnende sporter. Zo zien we op het gebied van hardlopen dat er twee merken te koop zijn: Kalenji en Kiprun. Maar wat is precies het verschil tussen deze hardloopmerken van Decathlon? In dit blog gaan we in op de verschillen tussen Kalenji en Kiprun.

Kalenji of Kiprun? Voor welk type hardloper zijn ze geschikt?

Als je goed kijkt naar de prijzen van Kalenji en Kiprun dan zie je dat Kiprun iets duurder geprijsd is dan Kalenji. Navraag bij Decathlon leert dat het niet enkel een verschil in prijs is, maar ook een groot verschil in kwaliteit. Zo richt Kiprun zich vooral op de gevorderde hardloper, die op zoek zijn naar hardloopkleding van uitstekende kwaliteit. Het merk Kalenji heeft vooral ten doel om hardlopen zo toegankelijk mogelijk te maken en richt zich met name op de beginnende hardloper.

Ga naar Decathlon

Kiprun voor de gevorderde hardloper

Het merk Kiprun is voor de gevorderde hardloper. Dat de prijzen alsnog veel lager zijn dan merken als Nike en Adidas wijt Decathlon vooral aan de lagere reclamekosten die zij hebben. Kiprun legt de focus op hardloopkleding en hardloopschoenen. Op hardloopsokken na, kan je een volledige hardloopoutfit van het merk Kiprun bestellen. Met een ruime keuze uit hardlooptights, hardloopbroeken, hardloopshirts en hardloopschoenen zit er altijd wel iets bij dat voor jouw hardloopavontuur geschikt is. Zowel voor hardlopen in de winter als in de zomer.

Bekijk de Kiprun collectie voor gevorderde hardlopers

Kiprun hardloopschoenen

Eerder testten we al de Kalenji Kiprun hardloopschoenen, die toen nog onder het Kalenji merk vielen. Met een prijs van 89,99 euro mag je ook best wat verwachten van deze hardloopschoenen en ik loop nog steeds mijn rondjes binnen op de loopband op deze schoenen. Kiprun heeft verschillende modellen waarvan de laagste prijs op dit moment 49,99 euro kost. Het tussenmodel van 69,99 euro krijgt een 4,3 uit 5 sterren van de klanten van Decathlon. Het best beoordeeld zijn de Kiprun Ultralight hardloopschoenen die een 4,4 uit 5 sterren krijgen.

Bekijk deze hardloopschoenen van Kiprun bij Decathlon

Gratis Kiprun 30 dagen uitproberen

We begrijpen dat je het wellicht lastig vindt om hardloopschoenen online te kopen. Daarom is het bij Decathlon mogelijk om sowieso gratis te retourneren als je schoenen niet goed passen, maar je kan een aantal Kiprun hardloopschoenen ook vrijblijvend testen. Ben je tevreden dan kan je ze houden, merk je dat de hardloopschoenen toch niet naar wens zijn dan is het mogelijk om ze terug te brengen. De schoenen worden vervolgens gewassen, gecontroleerd en eventueel gerepareerd en daarna als tweede kans product nog een keer verkocht om verspilling tegen te gaan.

Kiprun hardloopkleding

Voor minder dan 30 euro koop je bij Decathlon een hardloopshirt en korte hardloopbroek van het merk Kiprun. Ook met het merk Kiprun bewijst Decathlon dat je voor kwalitatieve hardloopkleding niet de hoofdprijs hoeft te betalen. De beoordelingen op de eigen webshop liggen veelal boven de 4 uit 5 sterren.

Uitgelicht: Kiprun hardloopsokken

Voor de Kiprun hardloopsokken delen we graag nog even onze eigen ervaring. Wij houden van dunne hardloopsokken met een goede anatomische pasvorm tegen een aantrekkelijke prijs. Voor onder de tien euro heb je bij Decathlon de Kiprun hardloopsokken Strap die wat ons betreft niet voor niks zo goed beoordeeld worden. Het zijn namelijk erg fijne hardloopsokken die ook na veelvuldig gebruik goed op hun plek blijven zitten.

Kalenji voor de beginnende hardloper

Het merk Kalenji heeft een ruimer aanbod aan hardloopkleding, hardloopschoenen en diverse hardloopaccessoires. Kalenji richt zich volgens Decathlon op de beginnende hardloper, maar of die filosofie nog steeds past bij het huidige brede aanbod dat het merk heeft vragen wij ons af. Als je puur kijkt naar de hardloopkleding en hardloopschoenen, dan zie je wel dat deze in prijs verschilt met de Kiprun collecties. Maar kijk je naar de hardloopaccessoires en verschillende kleding die Decathlon niet onder het merk Kiprun verkoopt, zoals sport bh’s en hardloop ondergoed, dan is het merk ook een mooie aanvulling voor de gevorderde hardloper.

Bekijk alles van Kalenji op Decathlon

Kalenji hardloopschoenen

Met de Kalenji Run Active Grip, Kalenji Grip voor kinderen, Kalenji Run Comfort, Kalenji Run 100, Kalenji Run Cushion, Kalenji Spikes en Kalenji Run Support heb je een ruime keuze uit Kalenji hardloopschoenen.

Kalenji Run 100 – beoordeling van 4,3 uit 5 sterren

Met het goedkoopste model, de Kalenji Run 100 kan je al starten met hardlopen voor 12,99 euro. Met een 4,3 uit 5 sterren wordt deze schoen erg goed beoordeeld. Maar let op, deze schoen wordt ook door Decathlon aangeraden voor hardlopers die een paar kilometer per week lopen.

Kalenji Run Comfortbeoordeling van 4,5 uit 5 sterren

Het duurste model, de Kalenji Run Comfort, valt met 59,99 euro nog steeds in het relatief goedkope segment. Met een goede beoordeling van 4,5 uit 5 sterren zijn de ervaringen met deze hardloopschoen erg goed. Door Decathlon wordt deze schoen aangeraden voor de hardloper die gemiddeld drie keer per week gaat joggen tot ongeveer 1 uur per keer. Het EVA-schuim zorgt voor een aangename demping.

Kalenji hardloopkleding

Van hardloopsokken tot hardloop boxers en van hardloopshirts tot broeken. Alles op het gebied van hardloopkleding kan je voor een voordelige prijs van het merk Kalenji kopen. Als we naar onze eigen ervaring met verschillende Kalenji hardloopkleding en de beoordelingen van klanten van Decathlon dan kunnen we de conclusie trekken dat de Kalenji hardloopkleding erg goed wordt beoordeeld en in kwaliteit zeker niet onderdoet voor de goedkoper geprijsde hardloopkleding van onder meer Nike, Adidas en Under Armour. Erg fijn is dan ook dat je met het merk Kalenji zowel in de winter als in de zomer een goedkope hardloopoutfit samen kan stellen.

Kalenji hardloopaccessoires

Of je nu op zoek bent naar een drinkfles, riem voor je sleutel, hardloopbril of accessoires om je prestaties te meten zoals een hartslagmeter en hardloophorloge, het merk Kalenji heeft het allemaal. Naast je outfit is het dus ook mogelijk om alles om het hardlopen heen te kopen bij Decathlon.

Kalenji hardloophorloge

Eerder al had Decathlon met de Geonaute Move een GPS horloge ontwikkeld dat ook voor hardlopen gebruikt kon worden. Inmiddels heeft het onder de vlag van Kalenji ook een aantal hardloophorloges uitgebracht. Een aantal vrij simpele horloges waarmee je heel simpel een ronde tijd kan meten en bijhouden, maar ook een aantal geavanceerde hardloophorloges waarmee je de hartslag kan meten. De GPS horloges heeft Decathlon op het moment van schrijven niet meer te koop. Waarschijnlijk zijn de kosten om deze goed te maken simpelweg te duur en is de markt teveel in handen van Garmin, een merk dat ook bij de Decathlon te koop is.

Kalenji hardloopbril

Kalenji heeft een aantal hardloopbrillen die al te koop zijn vanaf 14,99 euro. Het duurste model is met 34,99 euro nog steeds zeer aantrekkelijk geprijsd en voor die prijs heb je een lichtgewicht hardloopbril voor wisselvallig weer die je ogen beschermen tegen de zon. De glazen passen zich aan aan de lichtintensiteit en de bril heeft speciale oortjes die extra stevig om het hoofd blijven zitten.

Beide hardloopmerken worden exclusief bij Decathlon verkocht.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.