Kalenji hardloopkleding review – By Decathlon

Het hardloopmerk Kalenji van sportwinkel Decathlon verovert ook in Nederland snel de markt. Het merk Kalenji is één van de vele eigen merken waar Decathlon bekend om staat. Iedere sport heeft zijn eigen passiemerk bij Decathlon. Door ontwerp, productie, inkoop en verkoop zelf te verzorgen kan Decathlon de sportartikelen tegen scherpe prijzen aanbieden. De consument beseft steeds beter dat de hoge prijzen van veel grote sportmerken met name veroorzaakt worden door de hoge marketingkosten. Bij Decathlon wordt een groot deel van het budget gestoken in innovatie en ontwikkeling van het product en minder in dure reclames. Ook ik ben erg benieuwd naar de hardloopkleding van Decathlon en was dan ook meteen enthousiast toen Decathlon vroeg om de hardloopkleding van het eigen merk Kalenji te reviewen. De volgende Kalenji producten zijn getest:

 Kalenji hardloopkleding kenmerken

Kalenji hardlooplegging

 • Kalenji hardlooptightLichte en ademende hardlooptight van Kalenji. Het design met naadloos kruis schuurt niet voor optimaal comfort tijdens het hardlopen
 • Geschikt voor hardlopen bij fris tot koud weer. Tot 15 graden
 • Ritszak en een binnenzakje voor je sleutel
 • Met verluchtingszones om zweet goed af te voeren
 • Reflecterende fluorescerende elementen
 • Verkrijgbaar in zwart/rood & zwart/blauw
 • Exclusief bij Decathlon

Kalenji hardloopshirt met lange mouwen

 • Het Kalenji hardloopshirt beschermt tegen de kou en is goed te gebruiken in combinatie met een hardloopjack
 • Kalenji shirtDe speciale Equarea-stof beschermt het lichaam tegen de kou en voert transpiratievocht af
 • Onder de armen en op de rug zit mesh materiaal voor het nog beter afvoeren van zweet
 • Op de armen, voorkant en rug zit reflecterend materiaal voor extra zichtbaarheid in het donker
 • Verkrijgbaar in zwart/oranje & oranje/grijs
 • Exclusief bij Decathlon

Kalenji hardloopsokken

 • Ontworpen voor hardlopers die belang hechten aan comfort en minder wrijving
 • Dikkere stof aan de hiel en tenen voor meer comfort en minder wrijving
 • Verkrijgbaar in het oranje, laguneblauw en donkerblauw
 • Exclusief bij Decathlon

Test

10-15 graden

Ik heb de kleding in december getest terwijl het buiten rond de 5 graden was. Wat na 10 minuten hardlopen opvalt is dat ik  de kleding net te laat in het jaar test. Nadat je je benen opgewarmd hebt is het wel te doen qua broek, hoewel het niet veel kouder moet worden, maar enkel het hardloopshirt in combinatie met een thermoshirt is in deze tijd van het jaar iets te fris voor je bovenlijf. Tijdens de tweede keer test besloot ik dan ook te gaan voor drie lagen en heb ik een hardloopjack aangetrokken. In de herfst bij temperaturen tussen de 10 en 15 graden heb je aan een thermoshirt i.c.m. het Kalenji Kiprun hardloopshirt wel voldoende.

Comfort

 • Zowel het shirt als de broek zijn voldoende ademend
 • Zweet wordt goed naar buiten afgevoerd
 • De kleding blijft goed op zijn plaats zitten en irriteert of schuurt nergens
 • De pasvorm is uitstekend, je kan je normale kledingmaat aanhouden
 • De sokken hebben een goede pasvorm en blijven goed op hun plek zitten in de schoen tijdens het hardlopen, er is geen sprake van wrijving of schurende plekken.

Zichtbaarheid

Met de fluoriserende lijnen op de broek en het opvallende oranje shirt waar ook op de voorkant, armen en rug reflectie materiaal zit ben je goed zichtbaar in het donker. Ik had voor extra zichtbaarheid de B’Twin VIOO clip aan mijn broek bevestigd. Dit is een handig lampje dat zowel rood als wit licht kan schijnen en waarmee je tot 110 meter zichtbaar bent in het donker.

Conclusie

Op zoek naar goedkope en goed functionerende hardloopkleding? Dan is het voordelige merk Kalenji een erg goede keuze. Je merkt dat het ondanks de lage prijs gaat om hardloopkleding van zeer goede kwaliteit. Ook val je goed op in het donker met deze hardloopkleding. Kalenji heeft een ruim aanbod hardloopkleding voor verschillende seizoenen. De geteste Kalenji Kiprun hardlooptight is erg geschikt voor in de herfst, voor de aanstaande winter is het beter om te kiezen voor de nog iets warmere Kalenji Warm hardlooptight of Kalenji Warm+ hardlooptight, deze hardloopbroeken zijn geschikt voor temperaturen lager dan 10 graden. Ook het hardloopshirt is prima in de herfst te dragen in combinatie met een thermoshirt. In de winter raad ik een hardloopjack als derde laag aan.

Ben je na het lezen van deze review geïnteresseerd geraakt in Kalenji hardloopkleding, Kalenji hardloopkleding is bij Decathlon verkrijgbaar voor dames, heren en kinderen.

Over Decathlon

Decathlon is één van de grootste sportwinkels van Nederland. Als je voor de eerste keer een winkel van Decathlon binnenloopt dan verbaas je je over het grote assortiment, er zijn namelijk weinig winkels waar je voor vrijwel iedere sport terecht kunt voor het kopen van je volledige uitrusting. Decathlon onderscheidt zich van andere sportshops met de twintig passiemerken. Dit zijn sportmerken die exclusief bij Decathlon te koop zijn en van begin tot eind door Decathlon worden ontworpen en geproduceerd. Door zowel het onderzoek, ontwerp, design en logistiek in eigen beheer te houden kan Decathlon haar sportartikelen tegen een zo laag mogelijke prijs aanbieden. Er zijn verschillende segmenten binnen het passiemerk, zodat er zowel voor de beginner als voor de gevorderde sporter altijd een artikel naar wens bij zit. Voor hardlopers is het passiemerk Kalenji opgericht. Kalenji heeft, naast hardloopkleding en hardloopschoenen, ook een groot assortiment in hardloopaccessoires en trailrunning kleding. Geïnteresseerd geraakt in het aanbod van Kalenji? Op de site van Decathlon vind je alle informatie over dit hardloopmerk. Benieuwd naar de verschillen tussen Kiprun en Kalenji, lees dan het blog waarin we de verschillen bespreken en kijken welk merk het beste bij jou past als hardloper.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.