Heren hardloopkleding tips

Je gaat binnenkort beginnen met hardlopen, alleen je twijfelt over de kleding die je nodig hebt. Het is handig om voor jezelf een lijstje te maken met heren hardloopkleding die je echt nodig hebt. Een paar oude sneakers en een sportshirt is helaas niet voldoende om te gaan hardlopen. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van heren hardloopkleding.

Hardloopschoenen voor heren

Eén van de belangrijkste onderdelen van heren hardloopkleding zijn de schoenen. Je kan niet op een paar oude sneakers gaan hardlopen. Als je even geen budget hebt om een complete outfit aan te schaffen koop dan ieder geval een paar hardloopschoenen. Met verkeerde schoenen loop je het risico op sportblessures en blijvende schade aan het lichaam. Dit geeft aan hoe belangrijk de hardloopschoenen zijn. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van de hardloopschoenen:

 • Comfort. Het is belangrijk dat de schoenen niet te groot of te klein zijn.
 • Pasvorm. Pas de schoenen altijd aan het einde van de dag vanaf 16.00. Je voeten zetten dan iets uit, waardoor je zeker weet dat de pasvorm altijd goed is. Tijdens het hardlopen zetten je voeten namelijk ook uit.
 • Schokdemping. Demping is belangrijk om de klap tijdens het hardlopen op te vangen.
 • Prijs/Merk. De prijs of het merk zegt helemaal niets over de kwaliteit van de hardloopschoenen. Elk merk heeft zijn eigen pasvorm. Soms past een bepaald merk niet goed bij jouw voeten. Kijk dus echt goed naar de pasvorm in plaats van het merk of prijskaartje.

Wij raden aan om je hardloopschoenen te kopen bij één van deze webshops:

Heren hardloopshirt

Een hardloopshirt mag niet ontbreken. Heren hebben een uitgebreid assortiment waar ze uit kunnen kiezen. Het is belangrijk om je hardloopshirt aan te passen aan de weersomstandigheden. Als het fris is en regent, dan ga je natuurlijk niet hardlopen in een hardlooptop. Het is belangrijk om te kijken naar de weersomstandigheden waarin je gaat hardlopen bij het uitzoeken van een shirt. Wij hebben een aantal tips waar je shirt aan moet voldoen:

 • Ademend materiaal. Het is belangrijk dat je hardloopshirt voldoende ventileert tijdens het hardlopen. Mesh kan helpen om je lichaam te koelen tijdens het lopen.
 • Climacool/Dri-fit. Dit soort technologie zorgt ervoor dat zweet afgevoerd wordt na het hardlopen. Je shirt blijft droog tijdens het lopen.
 • Zichtbaarheid. Als je gaat hardlopen in de avond dan is het slim om reflectoren aan je shirt te bevestigen.
 • Comfort. Je shirt moet comfortabel zijn tijdens het hardlopen.
 • Bewegingsvrijheid. Ondanks alle aanpassingen is het belangrijk dat je voldoende bewegingsvrijheid hebt tijdens het hardlopen.
 • Platte naden. Naden kunnen zorgen voor irritaties tijdens het lopen. Een naadloos shirt of platte naden kunnen deze irritatie voorkomen.

Wij raden je aan een heren hardloopshirt aan te schaffen bij één van deze webshops:

Heren hardloopbroek

Hardlopen in een spijkerbroek voelt niet bepaalt comfortabel aan. Een hardloopbroek kan je helpen om je prestaties te bevorderen. De broeken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een driekwart of lange broek tijdens het hardlopen. In de zomermaanden kan je kiezen voor hardloopshorts. Naast de lengte zijn er nog meer eigenschappen waar je op moet letten:

 • Platte naden. Een broek met naden zorgt voor schuurplekken en irritatie. De meeste hardloopbroeken zijn naadloos of hebben platte naden.
 • Zakken. Het is handig om een zak te hebben waarin je bijvoorbeeld de huissleutel kan bewaren tijdens het rennen.
 • Dri-Fit/Climacool. Deze technologie zorgt ervoor dat je broek droog en koel blijft tijdens het hardlopen. Zweet wordt dankzij de stof afgevoerd en niet vastgehouden.
 • Reflecterende details. Het is vooral in het donker belangrijk om extra op te vallen tijdens het hardlopen.
 • Elastische taille. Een elastische taille is met een trekkoord aan te passen aan je lichaam.

Wij raden je aan een heren hardloopbroek aan te schaffen bij één van deze webshops:

Hardloopsokken

Hardloopsokken zorgen voor extra stabiliteit en het afvoeren van zweet tijdens het hardlopen. Vergeet niet om een paar compressie hardloopsokken aan te schaffen bij je schoenen. De ideale sokken hebben een aparte linker en rechtervoet zodat deze beter aansluiten bij je voeten. De teennaden zijn meestal plat zodat deze niet irriteren tijdens het hardlopen.

Hardloopsokken zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.