Hardlopen met fitbit

Fitbit is de activity tracker voor wie gezond en sportief door het hele leven wil gaan. De tracker meet alle activiteiten die via de app uit te lezen zijn. Het houdt je bewegingen, de afgelegde afstand en het aantal verbrande calorieën bij. Daarnaast is de Fitbit zeer geschikt om je voeding en de kwaliteit van je slaap vast te leggen. De speciale Fitbit Aria weegschaal meet je gewicht, het vetpercentage en BMI. Hardlopen met Fitbit geeft je inzicht in je hardloop prestaties en hartslag. Onderaan het blog vergelijken we de verschillende Fitbit trackers en geven we aan welke het meest geschikt zijn voor hardlopers en bij jouw situatie passen.

Ingebouwde stappenteller

De overheid raadt aan om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. De Fitbit is voorzien van een stappenteller, die elke stap nauwkeurig telt. Hardlopen met Fitbit laat je zien hoeveel stappen je tijdens je hardlooprondje hebt gezet. Via de app is het mogelijk om doelen in te stellen. Zodra je jouw doel hebt behaald, trilt het apparaat. Ook ontvang je een badge voor iedere behaalde doelstelling.

Afgelegde aantal kilometers

Bij hardlopen is het belangrijk het aantal afgelegde kilometers te registreren. Alleen zo ben je in staat om je eigen prestaties te verbeteren. Hardlopen met Fitbit geeft je inzicht in het precieze aantal kilometers. Daarnaast wordt ook het aantal trappen dat je loopt geregistreerd. Zo krijg je een duidelijk overzicht van de afgelegde afstand. De Fitbit activitytracker heeft geen ingebouwde GPS-sensor, wel kan je de Fitbit koppelen met je smartphone via bluetooth. Je kan dan gebruik maken van de GPS-sensor van je smartphone voor het registreren van de route. Ook kan je de gegevens van de Fitbit op deze manier uitlezen op je smartphone.

De Fitbit met hartslagmeter

Door te hardlopen met een hartslagmeter kun je het trainingseffect sturen. Een te zware training of te hoog tempo kan een blessure veroorzaken. Een te lichte training verbetert de conditie niet. Met een hartslagmeter ben je beter in staat om een constant looptempo aan te houden. Tijdens het hardlopen heb je continu zicht op je hartslag. Na de looptraining kan je de grafiek uitlezen. Niet alleen zie je de hartslag per minuut, maar ook de hartslagzone.

Fitbit activitytrackers met hartslagmeter: Fitbit Versa | Fitbit Charge 3 | Fitbit Alta HR

Calorieën verbranden

Ook het aantal verbrande calorieën wordt weergegeven. Het is hierbij belangrijk om je lichaamslengte en gewicht in te voeren. Alleen zo kan er een nauwkeurige berekening gemaakt worden. Wil je naast hardlopen ook nog afvallen, houd dan je voedingsgewoonten bij. Op deze manier wordt afvallen niet alleen gemakkelijker maar ook nog eens leuk.

Waar te koop?

Fitbit activitytrackers voor hardlopers zijn te koop bij de volgende webshops:

Fitbit activitytrackers vergelijken

Fitbit Versa

De Fitbit Versa is erg geschikt voor hardlopers. Dit topmodel van Fitbit meet gedurende de dag je hartslag, stappen, traptreden en verbrande calorieën. In de nacht houdt deze activitytracker je slaapritme bij. Tijdens het hardlopen kan je de tracker koppelen aan je smartphone, zodat deze gebruik kan maken van de GPS van je smartphone voor het nauwkeurig meten van snelheid en afstand. Uiteraard kan je ook zonder je smartphone de Fitbit Versa gebruiken tijdens het hardlopen, de afstand wordt dan berekend middels het aantal stappen. Ook voor andere sporten is deze Fitbit activitytracker in te stellen, zo kan je de tracker onder meer ook gebruiken tijdens spinning, krachttraining en hardlopen op de loopband. Ideaal voor het bijhouden van je conditie in verschillende sporten.

Een groot voordeel van de Fitbit Versa is dat je er ook muziek mee kan luisteren, hiervoor moet je de Fitbit Versa koppelen met bluetooth oordopjes. De Fitbit Versa kan je ook Whatsapp, Facebook en andere notificaties van je smartphone tonen.

De Fitbit Versa is te koop bij Bol.com

Geïntegreerde hartslagsensor
 Muziek luisteren via de Fitbit Versa zonder tussenkomst smartphone
Waterdicht, dus ook te gebruiken tijdens het zwemmen
Toont notificaties van je smartphone
Accuduur van 120 uur

 Geen ingebouwde GPS-sensor

Fitbit Charge 3

De Fitbit Charge 3 is een prima fitness tracker die je helpt gezonder te leven. De activitytracker houdt bij hoeveel stappen je op een dag hebt gezet en wat je hartslag is. Ook registreert en analyseert de Fitbit Charge 3 je calorieverbruik, slaappatroon en de afstanden die je aflegt. Wil je ook je afgelegde route registreren? De Fitbit Charge 3 heeft geen GPS-sensor, je kan de tracker wel koppelen aan je smartphone en gebruik maken van de GPS-sensor van je smartphone. De Charge 3 motiveert je echt om meer te bewegen. Zit je te lang stil, dan krijg je een seintje dat het tijd wordt om een stukje te gaan lopen. Extra handig is dat oproepen, agenda meldingen en berichtjes van je smartphone op de tracker kunnen worden weergegeven. De Fitbit is regenbestendig en bestand tegen zweten, de Fitbit Charge 3 is daarnaast geschikt om mee te zwemmen. Dankzij het grote scherm zijn alle gegevens goed afleesbaar. De verwisselbare band maakt het mogelijk om de Fitbit af te stemmen op je eigen stijl.

De Fitbit Charge 3 is te koop bij

Geïntegreerde hartslagmeter
Motiveert je om te bewegen en geeft ook aan wanneer je rust moet pakken

Toont notificaties van je smartphone
 Geen geïntegreerde GPS-sensor
Niet compatibel met Huawei smartphones

Fitbit Alta

Een goedkoper alternatief van Fitbit is de Fitbit Alta. Deze smalle activitytracker heeft een stappenteller, calorieënteller en meet je slaappatroon. Ook smartphone notificaties worden getoond op het display. In tegenstelling tot de Fitbit Versa en Fitbit Charge 3 meet de tracker niet het aantal gelopen traptreden en heeft de tracker geen geïntegreerde hartslagsensor. Ben je dus op zoek naar een activitytracker met enkel de basisfuncties, dan is de Fitbit Alta uitermate geschikt voor jou. Tijdens het hardlopen kan je de Fitbit koppelen met je smartphone voor routeregistratie en afgelegde afstand.

De Fitbit Alta HR heeft wel een hartslagmeter

De fitbit Alta is te koop bij

Basisfuncties activitytracker
Toont notificaties van je smartphone
 Geen geïntegreerde GPS- en hartslagsensor

 Bandje niet vervangbaar
 Niet geschikt voor zwemmen