Hardlopen met Evy

Een paar jaar geleden kwam de app hardlopen met Evy uit. De app werd direct een enorme hit. Vandaag de dag gebruiken nog steeds een hoop beginnende hardlopers de app om te trainen. Met de hulp van de app kan je jezelf binnen een aantal weken trainen om 5 kilometer hard te lopen. Als je meer tijd hebt kan je jezelf zelfs gaan voorbereiden op de 10 kilometer of marathon. Maar wat is het verschil tussen hardlopen met Evy en andere hardloop apps?

Training met begeleiding

In de basis werkt hardlopen met Evy hetzelfde als andere apps. De app houdt je prestaties bij, afstand en route die je hebt afgelegd op basis van GPS. Alleen het verschil met andere apps is dat je er support in het Nederlands bijkrijgt. Evy moedigt je tijdens het hardlopen met een Vlaams accent aan. Daarnaast verteld ze je exact hoe hard je op dit moment loopt. Dit is weer eens wat anders dan je gemiddelde snelheid tijdens het lopen.

Hardloopschema’s

In de app is het mogelijk om hardloopschema’s te kopen. Deze schema’s begeleiden je stap voor stap om toe te werken naar je eerste 5K. In totaal 10 weken traint Evy je tot dit niveau. Vervolgens kan je door naar de 10K, halve marathon of marathon. Voor de aanschaf van de hardloopschema’s heb je punten nodig. Deze punten kan je helaas niet verdienen, maar wel kopen. Als je punten gekocht hebt kan je direct nieuwe hardloopschema’s kopen of extra podcasts voor tijdens het lopen.

Hartslagmeter koppelen

Je kan nog meer data verzamelen tijdens het hardlopen door gebruik te maken van een hartslagmeter. Deze kan je los aanschaffen en met Bluetooth koppelen aan je telefoon. Tijdens het hardlopen hoor je ook je hartslag en na afloop kan je analyses maken. Aan de hand van je hartslag kan je zien of je tot het uiterste gegaan bent tijdens de training.

Boeken van Evy Gruyaert

Evy Gruyaert schreef inmiddels verschillende boeken over hardlopen en yoga. De boeken zijn te koop bij Bol.com.

Voor- en nadelen van hardlopen met Evy

  • Voordeel is dat je tijdens het hardlopen een uitstekende begeleiding krijgt van Evy. Dit werkt motiverend tijdens het lopen.
  • De app verzameld net als andere apps veel data over je prestaties. Dit kan je delen of analyseren om je training te verbeteren.
  • Je kan een hartslagmeter aan de app koppelen voor nog meer data.
  • Voordeel: De app is één van de weinige met begeleiding in het Nederlands tijdens het lopen.
  • Voordeel: In de app staat ook veel extra informatie over blessures en voeding.
  • Voordeel: Het is een gebruiksvriendelijke methode om te leren hardlopen.

Nadeel: Je moet de hardloopschema’s kopen, deze zijn niet standaard bij de app inbegrepen.