Hardlopen met activity tracker

Als we gaan hardlopen dan doen we dit natuurlijk om bepaalde prestaties te bereiken. We vinden het telkens weer leuk om onszelf uit te dagen en nieuwe prestaties te behalen. Steeds meer hardlopers willen dit allemaal heel nauwkeurig bijhouden en een oplossing hiervoor is hardlopen met een activity tracker. Met een activitytracker kan je bijhouden hoeveel stappen je op een dag zet, hoeveel tijd je op een dag actief bent, hoeveel calorieën je hebt verbrand en je slaappatroon bijhouden.

De activitytrackers worden steeds beter. De meeste activitytrackers hebben een hartslagsensor en de duurdere activitytrackers zijn ook voorzien van een GPS-sensor. Daardoor zijn ze een geweldige hulp bij het bijhouden van je prestaties tijdens het hardlopen. Maar ook voor andere sporten als wielrennen, zwemmen en fitness kan je de trackers gebruiken.

Activity tracker apps

De activity tracker kun je eenvoudig connecten met een standaard-app op je smartphone. Naast de standaard app is het bij de meeste trackers ook mogelijk om deze te koppelen aan bekende apps. Denk bijvoorbeeld aan Strava, Runkeeper en Runtastic . Deze apps kunnen natuurlijk al via de smartphone diverse gegevens meten, maar vaak zijn deze niet zo nauwkeurig en kunnen ze geen hartslag meten. Koppel de app aan een activity tracker voor het verkrijgen van nauwkeurige metingen zoals hartslag en verbrande calorieën.

Motiveren om doelen te halen

Er zijn een aantal activity trackers die je echt kunnen motiveren om je doelen te halen. Neem bijvoorbeeld de Garmin Vivosmart. Je kan met deze Garmin activity tracker realistische doelen instellen en als je deze op een dag niet lijkt te gaan halen je een melding om aan je doelen te werken. Je wordt zo telkens weer gemotiveerd om prestaties te halen. Haal je jouw doel niet? Dan wordt je doel voor de volgende dag bijgesteld om toch uiteindelijk dezelfde prestatie te behalen. Uiteindelijk kan je zo een nieuwe levensstijl aanmeten waarbij je meer in beweging komt en zo gezonder gaat leven. Als beloning kan je badges ontvangen om je zo extra te motiveren om jouw doel te behalen.

Activity tracker met GPS of zonder GPS?

Activity trackers worden steeds beter en uitgebreider. Waar je bij de meeste activity trackers nog afhankelijk bent van het koppelen van een smartphone voor GPS, zijn er inmiddels ook een aantal trackers die zelf beschikken over GPS, zodat je ook zonder je smartphone kan gaan hardlopen en je prestaties accuraat kan meten.

Activity tracker met hartslagsensor

Activity trackers met een hartslagsensor meten gedurende de dag en de nacht je hartslag. Naast dat dit een goed overzicht geeft van het niveau van je hartslag gedurende de dag, kan de tracker accurater het aantal verbrande calorieën meten en kan je effectiever trainen nu je je normale hartslag weet en je maximale hartslag kan bepalen.

Fitbit
Fitbit Versa

Onze keuze: Fitbit Versa met hartslagsensor

Een goede activity tracker met hartslagsensor is de Fitbit Versa. Dit topmodel van het populaire merk Fitbit meet gedurende de gehele dag je hartslag, naast de standaard trackerfuncties als stappenteller, traptreden, aantal verbrande calorieën, nachtrust en workout-registratie. Met de connected GPS-functie kan je via de GPS-sensor van je smartphone gaan hardlopen en je hardlooprondje gaan registreren. Ook voor het meten van andere sporten is de Fitbit in te stellen en omdat deze waterdicht is kan je de tracker ook tijdens het zwemmen gebruiken. Erg handig is dat je zonder tussenkomst van smartphone muziek kan luisteren via de Fitbit Versa met gedownloade muziek of Deezer. Probeert iemand je te bellen of krijg je een berichtje, dan wordt je hiervan op de hoogte gesteld door deze smartwatch.

De Fitbit Versa is te koop bij Bol.com

Daag je vrienden uit

Misschien wel het leukste is de mogelijkheid om je vrienden uit te dagen om ook actief te gaan leven. Maak een challenge aan en daag je vrienden uit om bijvoorbeeld de meeste kilometers hard te gaan lopen deze maand. Dankzij dit wedstrijd aspect wordt je echt gemotiveerd om jezelf meer bezig te gaan houden met hardlopen. Je kan deze doelen behalen door je activity tracker aan verschillende apps te koppelen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je dezelfde app op je smartphone installeert als je vrienden. Je vrienden hebben nu alleen nog een activiteitentrainer nodig om hun prestaties beter vast te kunnen leggen. Zo heb je een heel nauwkeurig beeld van het aantal kilometer dat je afgelegd hebt tijdens het hardlopen. Heb je geen sportieve vrienden? Geen probleem vaak zijn er ook online challenges mogelijk tegen vrienden.

Activity tracker kopen

Bij het aanschaffen van een activity tracker dien je van tevoren goed na te denken over waarvoor je de tracker wilt gebruiken. Aan de hand van de functies die een activity tracker voor jou moet hebben kun je een selectie maken van trackers die aan jouw wensen voldoen. De trackers van Fitbit, Garmin en Jawbone worden erg goed beoordeeld.

De trackers zijn onder meer te koop bij de volgende webshops:

  • Bol.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.