Hardlopen met activity tracker

Als we gaan hardlopen dan doen we dit natuurlijk om bepaalde prestaties te bereiken. We vinden het telkens weer leuk om onszelf uit te dagen en nieuwe prestaties te behalen. Steeds meer hardlopers willen dit allemaal heel nauwkeurig bijhouden en een oplossing hiervoor is hardlopen met een activity tracker. Dit is een slim apparaat dat met sensoren bijhoudt hoeveel stappen je hebt gemaakt en ook het aantal calorieën dat je hebt verbrand registreert. Uiteraard zijn er ook meer geavanceerde activity trackers die slaapritme, aantal trappen, kilometers, tijd, hartslag, fietsen, zwemmen en andere activiteiten kunnen registreren. Je kunt een activity tracker via bluetooth koppelen aan je smartphone of tablet om via een speciale app te kijken naar je prestaties. Ook geven sommige activity trackers een seintje als je wordt gebeld. Een activity tracker is een geweldige motivatie om in beweging te blijven en je prestaties te verbeteren. Wil jij gezonder leven, dan is een activity tracker een goed begin om inzicht te krijgen in je mate van activiteit gedurende de dag.

Activity tracker apps

De activity tracker kun je eenvoudig connecten met een standaard-app op je smartphone. Naast de standaard app is het bij de meeste trackers ook mogelijk om deze te koppelen aan bekende apps. Denk bijvoorbeeld aan Runkeeper, Runtastic, Strava en Map my run. Deze apps kunnen natuurlijk al via de smartphone diverse gegevens meten, maar vaak zijn deze niet zo nauwkeurig en kunnen ze geen hartslag meten. Koppel de app aan een activity tracker voor het verkrijgen van nauwkeurige metingen zoals hartslag en verbrande calorieën.

Motiveren om doelen te halen

Er zijn een aantal activity trackers die je echt kunnen motiveren om je doelen te halen. Neem bijvoorbeeld de Garmin Vivosmart en lees onze Garmin Vivosmart 3 review. Je kan met deze activity tracker realistische doelen instellen en als je hiermee te weinig bezig bent dan krijg je een melding om weer aan je doelen te werken. Je wordt zo telkens weer gemotiveerd om prestaties te halen. Haal je jouw doel niet? Dan wordt je doel voor de volgende dag bijgesteld om toch uiteindelijk dezelfde prestatie te behalen. Uiteindelijk kan je zo een nieuwe levensstijl aanmeten waarbij je meer in beweging komt en zo gezonder gaat leven. Als beloning kan je badges ontvangen om je zo extra te motiveren om jouw doel te behalen.

Daag je vrienden uit

Misschien wel het leukste is de mogelijkheid om je vrienden uit te dagen om ook actief te gaan leven. Maak een challenge aan en daag je vrienden uit om bijvoorbeeld de meeste kilometers hard te gaan lopen deze maand. Dankzij dit wedstrijd aspect wordt je echt gemotiveerd om jezelf meer bezig te gaan houden met hardlopen. Je kan deze doelen behalen door je activity tracker aan verschillende apps te koppelen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je dezelfde app op je smartphone installeert als je vrienden. Je vrienden hebben nu alleen nog een activiteitentrainer nodig om hun prestaties beter vast te kunnen leggen. Zo heb je een heel nauwkeurig beeld van het aantal kilometer dat je afgelegd hebt tijdens het hardlopen. Heb je geen sportieve vrienden? Geen probleem vaak zijn er ook online challenges mogelijk tegen vrienden.

Activity tracker kopen

Bij het aanschaffen van een activity tracker dien je van tevoren goed na te denken over waarvoor je de tracker wilt gebruiken. Aan de hand van de functies die een activity tracker voor jou moet hebben kun je een selectie maken van trackers die aan jouw wensen voldoen. De trackers van Fitbit, Garmin en Jawbone worden erg goed beoordeeld. Coolblue heeft een speciale pagina waar je precies kunt zien welke activity tracker bij jouw wensen past.

De trackers zijn onder meer te koop bij de volgende webshops: