Hardloopvest

Als je in de avonduren gaat hardlopen dan is het belangrijk om na te denken over je zichtbaarheid op de weg. Helaas zijn hardlopers regelmatig onzichtbaar en komen er ongelukken voor tussen andere weggebruikers. Een manier om op te vallen is door gebruik te maken van een hardloopvest. Een hardloopvest kan je over je hardloopkleding heen dragen en zorgt ervoor dat je opvalt in het verkeer. Het hardloopvest is gemaakt in een opvallende kleuren en is voorzien van diverse reflectoren. Wij geven je een aantal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een hardloopvest zodat jij je zichtbaarheid in het donker vergroot tijdens de donkere herfst- en wintermaanden.

Reflecterendhardloopvest

Je kiest vooral voor een hardloopvest om op te vallen. Het is van belang om te kijken wat er aan het vest gedaan is om op te vallen. Sommige hardloopvesten zijn gemaakt van een speciaal materiaal waardoor er 360 graden reflectoren aanwezig zijn. Controleer tot welke afstand de reflectie zichtbaar is. Dit kan een paar kilometer zijn of een paar honderd meter. Het kan handig zijn dat je al in een vroeg stadium wil opvallen voor automobilisten. Controleer meteen of het mogelijk is om LED verlichting te monteren op het hardloopvest. Je kan zo extra opvallen in het verkeer. Bij sommige hardloopvesten is LED verlichting standaard inbegrepen.

Bij Bol.com hebben ze veilige reflecterende hardloopvesten

Hardloopvest met rits

Naast een hardloopvest voor over je kleding heen kan je kiezen voor een dun jasje. Dit reflecterende hardloopvest is dicht te maken met een rits. Ondanks dat het vest dicht is zorgt de mesh stof ervoor dat je lichaam de warmte kwijt kan. Het vest is reflecterend en zorgt ervoor dat je opvalt in het verkeer.

Extra eigenschappen

Alle hardloopvesten zijn gemaakt van een lichtgewicht materiaal, toch zit hier verschil in. Er zijn vesten waarbij de rug nog van extra ademend materiaal gemaakt is. Sommige hardloopvesten zijn voorzien van extra opbergruimte. Bijvoorbeeld een sleutelvak of vakje voor je smartphone.

Reflecterende hardloopvesten zijn te koop bij:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.