Hardlooptrui

De hardlooptrui is ideaal als je tijdens de koude wintermaanden toch graag wil hardlopen. Natuurlijk wil je jouw prestaties niet laten beïnvloeden door de kou. De aanschaf van een hardlooptrui is de perfecte oplossing. Online kom je verschillende soorten truien tegen. Alleen waar moet je opletten als je een trui koopt voor het hardlopen?

De afvoer van vocht bij een hardlooptrui

Eén van de belangrijkste eigenschappen bij een hardlooptrui is de afvoer van vocht. Tijdens het hardlopen begin je al snel te zweten vooral als je warme kleding draagt. Het is niet prettig als je lichaam drijft in het zweet. Bij de aanschaf van een hardlooptrui kan het handig zijn om te letten op het materiaal waaruit de trui gemaakt is. Als de trui voorzien is van goede afvoer eigenschappen dan blijft je lichaam droog tijdens het hardlopen. Let dus goed op de oplossingen vanuit de fabrikant. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld dri-fit van Nike en climalite® van Adidas.

Elastische stof voor comfortabel hardlopen

Als je een gewone trui koopt voor het hardlopen, dan merk je dat dit vrij stug materiaal is. Je kan niet comfortabel hardlopen vanwege het ontbreken van elasticiteit. Bij de hardlooptruien staat aangegeven of de stof elastisch is en je de ruimte hebt om te bewegen. De meeste speciale hardlooptruien zijn gemaakt van een elastische stof.

Reguleren van de warmte

Het is meestal een aanrader om met laagjes te werken om zo de warmte te regulieren. Meestal heb je geen zin om halverwege kleding te wisselen en het is de vraag waar je de kleding moet laten. In de meeste hardlooptruien zit een rits. Je kan met deze rits de warmte reguleren tijdens het hardlopen. Het is wel handig om eventueel nog een hardloopshirt onder je trui te dragen. Je kan zo optimaal gebruik maken van de rits om de warmte te reguleren.

Vakjes voor hardloopaccessoires

Bijna geen enkele hardloper loopt meer zonder hardloopaccessoires. Het enige nadeel is vaak waar je de accessoires moet laten. Sommige hardlooptruien zijn voorzien van een vakje om bijvoorbeeld de iPhone in te doen. Je hebt zo je handen vrij en extra bewegingsruimte tijdens het hardlopen. Nike heeft zelfs een lusje in de hals om bijvoorbeeld de bedrading van je koptelefoon op z’n plek te houden. Verschillende merken hebben een oplossing bedacht voor het bewaren van hardloopaccessoires.

Reflectoren voor veilig hardlopen

Als je een hardlooptrui gaat dragen, dan is er een kans dat je vaker in het donker gaat hardlopen. Helaas ben je als hardloper vaak moeilijk zichtbaar voor het verkeer. Het kan handig zijn om jezelf extra zichtbaar te maken met accessoires zoals een knipperlicht. Naast deze aanpassing zijn er ook hardlooptruien met reflectoren. Je valt zo sneller op voor het verkeer.

Hardlooptruien zijn te koop bij:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.