Hardlooptop

Een hardlooptop is voor dames tijdens de zomermaanden erg comfortabel om in te hardlopen. Je hebt zo je armen vrij waardoor je meer bewegingsvrijheid hebt. Alleen waar moet je precies op letten het aanschaffen van een hardlooptop?

Materiaal hardlooptop

Tegenwoordig zijn de meeste hardlooptops gemaakt uit synthetische materialen. De meeste materialen zijn voorzien van speciale dry-technologie waarbij je top droog blijft en het vocht wordt afgevoerd. Als je een hardloop top van katoen aanschaft dan zal deze al snel zichzelf vullen met zweet en afkoelen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het is belangrijk dat je top gemaakt is uit materiaal waarbij het zweet perfect wordt afgevoerd.

Platte naden voor extra comfort

Als je een hardlooptop uitzoekt, dan is het handig om even op de naden te letten. Het is prettig als de naden plat zijn en niet gaan schuren langs het lichaam. Als de naden niet plat zijn, dan kunnen er blaren ontstaan tijdens het hardlopen. Dit is vaak het geval bij hele goedkope hardlooptops, let hier dus goed op, want irritatie tijdens het hardlopen moet je voorkomen.

Reflecterende accenten

Als je in de avond gaat hardlopen, dan is het handig dat je zichtbaar bent in het verkeer. Helaas gebeuren er regelmatig ongelukken waarbij een hardloper niet zichtbaar was. Reflecterende accenten zijn natuurlijk ideaal om een hardloper zichtbaar te maken. Vaak staat bij de beschrijving van de hardlooptop of er reflecterende accenten zijn aangebracht.

Bewegingsvrijheid tijdens het hardlopen

Het is belangrijk dat je jezelf tijdens het hardlopen geen zorgen hoeft te maken om je kleding. Een hardlooptop met optimale bewegingsvrijheid zorgt ervoor dat je comfortabel kan blijven hardlopen. De top neemt vaak de stand van je lichaam over en sluit mooi aan.

Hardlooptops zijn te koop bij: