Hardlooptight of shorts?

Twijfel jij ook tussen een hardlooptight en wijde hardloopbroek (shorts)? Dan ben je niet de enige. Veel hardlopers twijfelen over het aantrekken van een strakke hardlooptight, omdat deze al je vormen optimaal weergeeft. Met name beginnende hardlopers, die bijvoorbeeld gaan hardlopen om af te vallen, hebben soms niet het zelfvertrouwen om meteen zo’n strakke hardloopbroek aan te trekken. Mannelijke hardlopers zijn bang dat hun zaakje te zichtbaar wordt bij het dragen van een hardlooptight. Toch zijn deze zorgen vaak niet terecht en ben je naar een paar rondjes hardlopen de schaamte wel voorbij, zeker omdat je gaat merken dat helemaal niet zoveel mensen bezig zijn met jou en al helemaal niet met wat je draagt. In dit blog gaan we daarom in op de voordelen die het lopen met een hardlooptight biedt en dragen we ten slotte nog een alternatief aan voor mensen die wel de voordelen van een tight willen hebben, maar absoluut niet in een strakke legging willen gaan sporten.

Lekker los of super strak?

Steeds meer lopers kiezen voor een strakke broek, de zogenaamde hardlooptight. Als je zo’n broek voor het eerst aantrekt – zeker als man – kan het zijn dat je je een beetje opgelaten voelt. Maar je zal al snel merken dat niemand meer raar opkijkt. Je bent inmiddels één van de velen. Maar dat neemt niet weg dat voorop staat dat jij je er lekker in moet voelen. Er zijn in ieder geval een aantal voordelen van een hardlooptight ten opzichte van een shorts:

  • Compressie. Dit zorgt voor ondersteuning van de spieren en helpt de doorbloeding. Je voorkomt het verzuren van de spieren en je spieren herstellen sneller na het lopen.
  • Ergonomische pasvorm wat wrijving voorkomt

De vrijheid van hardloop-tights

De hardloop-tights worden steeds populairder aangezien het een erg praktische broek is die niet in de weg zit tijdens het hardlopen. Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar juist omdat de broek strak zit voel je een goede hardlooptight niet zitten als je aan het hardlopen bent. Hardlooptights zijn al lange tijd erg populair bij de vrouwen, maar dit betekent niet dat het voor mannen ongeschikt is. Tegenwoordig zijn er ook voor mannelijke atleten ontzettend veel tights op de markt in verschillende kleuren en patronen. Let dan natuurlijk wel goed op het ademende vermogen van het materiaal. Met name als je voor langere afstanden gaat.
Als je je goed voelt bij deze eigenschappen springen twee broeken er echt uit. Lees ook het beste hardloopbroek blog van Onlinehardloper.nl, waarin we ingaan op wat de beste hardlooptight en short is.

Relaxed met een hardloopshort

Ben je net begonnen met hardlopen of ben je nog niet toe aan de tight, dan is de hardloopshort een prima alternatief. Deze broeken zijn vaak ruimer opgezet en zullen je een ruimer gevoel geven tijdens het hardlopen. Hardloopshorts heb je in verschillende materialen. Je kunt dus goed kiezen wat jij aangenaam en prettig vindt zitten. Wij raden een hardloopshort aan met een hardlooptight aan de binnenkant. Zo heb je toch de voordelen van een hardlooptight, maar hoef je je niet ongemakkelijk te voelen indien je liever niet in een tight loopt. Deze combi’s van een hardloopshorts en hardlooptight worden steeds populairder, omdat ze veel meer prestatiebevorderend zijn dan een gewone hardloopshorts.

Hardlooptights en hardloopshorts zijn te koop bij

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.