Hardloopshirt met lange mouwen, wanneer draag je dit shirt?

Het hardloopshirt met lange mouwen is waarschijnlijk één van de meest gedragen shirts door hardlopers. Het shirt is perfect in de vroege ochtend of avond als het buiten iets frisser is en het nog net te warm is om een hardloopjack te dragen. Ook is een longsleeve hardloopshirt een perfecte eerste laag in het drie lagen systeem. We bespreken in dit blog de beste hardloopshirts met lange mouwen, waar je op moeten letten bij het kopen van een longsleeve hardloopshirt en wanneer je dit shirt het beste kan dragen.

Wat zijn de beste hardloopshirts met lange mouwen?

We delen onze top 5 van beste hardloopshirts met lange mouwen:

 1. On Weather Long Sleeve Shirt
  Een heerlijk long sleeve shirt dat we zelf ook regelmatig dragen als het wat frisser wordt. Gemaakt van ademende materialen, 79 % polyester en 21 % lyocell. De duimgaten voorkomt schuiven van het shirt en met het kijkgat kan je toch nog bij je hardloophorloge.
 2. Nike Drifit Longsleeve
  Er zijn verschillende Nike Drifit longsleeve hardloopshirts in verschillende prijsklassen. Het Dri Fit materiaal is een garantie een goede afvoer van zweet en de pasvorm van de shirts is erg goed.
 3. Mizuno Impulse Core Longsleeve
  Voorzien van de DryLite-technologie blijf je droog in dit hardloopshirt tijdens het hardlopen. De platte naden voorkomen schuren en irritaties op de huid.
 4. Kiprun Care
  Goede kwaliteit voor een lage prijs? Het Kiprun Care hardloopshirt met lange mouwen wordt met een 4,7 uit 5 sterren erg goed beoordeeld door hardlopers. Het shirt is speciaal ontwikkeld voor hardlopen bij 10 tot 20 graden. De ademende stof en het naadloze design zorgen ervoor dat je comfortabel kan hardlopen.
 5. Rogelli Ds Runningtop
  Het shirt is gemaakt van 100 % procent polyester, heeft een korte ritssluiting en een duimgat aan het uiteinde van de arm. De reflecterende elementen zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent in het donker. Je kan je normale kledingmaat aanhouden bij het bestellen.

Goedkoop hardloopshirt met lange mouwen

Dat een hardloopshirt met lange mouwen echt niet duur hoeft te zijn om goed te presteren bewijst Decathlon met het Kiprun Care hardloopshirt. Dit shirt is te koop voor rond de 20 euro en is gemaakt van ademend materiaal. Op de plekken waar je het meeste zweet heeft het shirt ventilatie zones op plekken als de oksels, romp en rug zodat het zweet nog sneller wordt afgevoerd. Het shirt bestaat voor 68 % uit Polyester en 32 % uit Polyamide. Het wordt door andere hardlopers beoordeeld met 4,7 van de 5 sterren.

Waar moet je op letten bij het kopen van hardloopshirts met lange mouwen?

Bij het kopen van een hardloopshirt met lange mouwen is het verstandig om met deze punten rekening te houden:

 • Ga voor een hardloopshirt dat gemaakt is van ademend materiaal. De belangrijkste eigenschap van een hardloopshirt is dat het zweet naar buiten kan afvoeren. De meeste hardloopshirts zijn daarom gemaakt van polyester dat zweet goed afvoert.
 • Een hardloopshirt dat goed gepositioneerde ventilatiegaten heeft zorgt voor de beste afvoer van zweet op de plekken waar je het meeste zweet.
 • Hardloopshirts met reflecterende elementen zorgen ervoor dat je goed zichtbaar bent in het donker. We raden aan om
 • Loop je met een hardloophorloge? Er zijn longsleeve hardloopshirts met een speciaal kijkgat voor een sporthorloge op de mouw. Zeker als de hardloopshirts een duimgat hebben is dit handig, omdat het dan lastig is om de mouw even snel naar beneden te schuiven.
 • Heb je nog geen sleutelvakje in je hardlooptight? Sommige hardloopshirts hebben een speciaal vakje voor een sleutel op de onderrug of mouw

Wanneer draag je een hardloopshirt met lange mouwen?

Een hardloopshirt met lange mouwen draag je op de dagen dat een gewoon hardloopshirt net te koud is en een hardloopjack te warm is. Je zal het hardloopshirt met name dragen in de lente en herfst of op een iets frissere ochtend of avond in de zomermaanden.

Ook is een longsleeve shirt een perfect ondershirt in de wintermaanden. Je draagt het dan onder een hardloopjack eventueel in combinatie met nog een thermoshirt op dagen dat het vriest.

Welk hardloopshirt met lange mouwen in de winter?

Uiteraard is het afhankelijk van de temperatuur, maar bij temperaturen onder de vijf graden en wind is alleen een hardloopshirt niet genoeg om je te beschermen tegen de kou. Je kan een hardloopshirt wel dragen als basis- of tweede laag in het drie lagen systeem. Ook zijn er speciale winter hardloopshirts met lange mouwen die van zichzelf al een goede bescherming tegen de kou bieden en voorzien zijn van een fleece binnenvoering.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.