Hardloopshirt kopen advies

Hardlopen kan absoluut niet zonder speciaal hardloopshirt. Met een hardloopshirt kan je ervoor zorgen dat je comfortabel kan blijven lopen. Toch zijn er nog steeds hardlopers die zich afvragen wat het nut is van zo’n shirt ten opzichte van het katoenen t-shirt dat al in je kast ligt. Waar moet je nou eigenlijk precies op gaan letten als je een hardloopshirt aanschaft? Wij hebben alle tips voor het kopen van een hardloopshirt voor je op een rijtje gezet.

Betere afvoer van zweet bij met hardloopshirt

Het maakt niet uit of je een uitstekende conditie hebt, iedereen zweet tijdens het hardlopen. De afvoer van vocht is daarom ontzettend belangrijk tijdens het lopen. Als je een gewoon katoenen shirt aantrekt, dan is deze al snel drijfnat van het hardlopen. Goede hardloopshirts zijn voorzien van een speciale technologie waarbij het zweet wordt afgevoerd, maar je huid en kleding droog blijft. Doordat je kleding droog blijft, blijft je lichaam op een betere temperatuur. Het shirt zorgt ervoor dat je lichaam koel blijft en je minder snel oververhit raakt, maar tevens dat je niet onderkoeld raakt doordat je shirt nat is. Je kan zo langer doorgaan met hardlopen en uiteindelijk betere tijden lopen. Bij Nike wordt deze technologie Dri-Fit genoemd, bij Adidas climalite®-stof en Under Armour noemt het HeatGear.

Platte naden

Als je een hardloopshirt aanschaft dan is het slim te letten op de naden. Platte naden zijn ideaal als je je comfortabel wil bewegen. Als de naden niet plat zijn, dan schuren ze de hele tijd tegen je lichaam aan, waardoor er irritaties ontstaan.

Drielagensysteem

Het Nederlandse weer kan echt iedere dag anders zijn en het is belangrijk om je kleding hierop aan te passen. Je kan het beste niet met enkel een hardloopshirt aankomen als je buiten hardloopt. Het is handig om met een lagensysteem te gaan werken. Gebruik onder je hardloopshirt speciale onderkleding en draag hier overheen een hardloopjack indien het erg koud is.

Let op reflectoren

Ben je van plan om ook in het donker te gaan hardlopen? Het is handig om te letten op speciale reflectoren. Helaas ben je als hardloper vaak onzichtbaar voor auto’s en fietsers. Sommige shirts zijn voorzien van speciale reflectoren waardoor je beter opvalt in het verkeer. Indien er geen reflectoren zitten op het shirt, dan kan je eventueel een extra hardloophesje kopen met reflectoren. Deze in het donker goed zichtbare hardloopshirts & hesjes zijn te koop bij Bol.com.

Speciale zakken voor accessoires

Als je gaat hardlopen, dan werk je vaak met speciale accessoires om je tijd te meten. Bijvoorbeeld je smartphone om gegevens te verzamelen over je prestaties. Het enige nadeel is dat je de smartphone moet meeslepen en je meestal geen zakken hebt in je hardloopbroek. Daarnaast loopt het niet echt comfortabel met zo’n smartphone in een strakke broek. Sommige hardloopshirts zijn voorzien van speciale zakken om je accessoires in te bewaren. Uiteraard blijft het handigste om een smartphone mee te nemen een hardloop-armband, maar de zakken zijn ook zeer geschikt voor het meenemen van sleutels en een snack.

Winddicht hardloopshirt

Een hardlooptrui is soms net te warm, maar een harde wind kan het al snel erg koud maken. Het is belangrijk dat je lichaam tijdens het hardlopen de optimale temperatuur behoud. Gelukkig kan een winddicht shirt een oplossing zijn. Je lichaam blijft de ruimte behouden om te bewegen, maar wordt beschermd tegen de wind tijdens het hardlopen. Je lichaam koelt zo niet af en je bent niet verplicht om een trui aan te trekken.

Hardloopshirts zijn te koop bij:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.