Hardlooprugzak

Als je voor een langere tijd gaat hardlopen dan kan een hardlooprugzak je verder op weg helpen. De rugzak zorgt er bijvoorbeeld voor dat je hydrateert blijft doordat je er meerdere drinkflesjes in te doen. Maar de rugzak kan ook ruimte bieden aan bijvoorbeeld sportvoeding die je onderweg tot je wil nemen. Het is dan ook een geliefd middel tijdens marathons of het overbruggen van grote afstanden tijdens een training. Ondanks dat je extra ballast bij je draagt blijft het hardlopen met de rugzak altijd comfortabel en dat is natuurlijk belangrijk tijdens het hardlopen.

Drinkrugzak hardlopers

Als je een hardlooprugzak gaat uitzoeken dan kom je al snel de drinkrugzakken tegen. Deze rugzak wordt niet alleen gebruikt door hardlopers, maar ook door wandelaars en wielrenners. In de rugzak zit namelijk een waterreservoir voor het vervoeren van water. Bij de schouderbanden zit een soort mondstukje dat je eenvoudig met één hand kan pakken tijdens het rennen. Zodra je hieraan zuigt krijg je direct water toegediend. Je hebt zo altijd water bij de hand. Een hardlooprugzak is met name handig als je een langere tijd gaat hardlopen. Vaak gaat er meer in dan in een bidon en is de rugzak beter te dragen tijdens een hardlooptocht. Met name het merk Camelbak heeft een goede reputatie op het gebied van hardlooprugzakken met een drinkreservoir.

All4Running heeft verschillende hardlooprugzakken met waterreservoir te koop met reviews van klanten, zodat je direct ziet of de rugzakken goed beoordeeld worden.

Lichtgewicht en ventilerende hardlooprugzak

Ondanks dat het handig is om al je spullen bij de hand te hebben tijdens het hardlopen is het natuurlijk wel belangrijk dat de hardlooprugzak je niet belemmerd tijdens het lopen. De rugzak is dan ook zo ontworpen dat je er weinig last van hebt en optimaal mee beweegt tijdens het hardlopen. Er zijn verschillende modellen voor vrouwen en mannen, omdat vrouwen nou eenmaal een andere anatomie hebben dan mannen.

Extra zichtbaar met een hardlooprugzak

Als je in de avond gaat hardlopen dan is zichtbaarheid natuurlijk belangrijk. Maar hoe blijf je extra zichtbaar als je aan het hardlopen bent? Eén van de oplossingen is de hardlooprugzak. Er bestaan verschillende modellen die er alles aan doen om extra op te vallen. Als eerste zijn er natuurlijk reflectoren aanwezig die ervoor zorgen dat je opvalt als je langs de weg loopt. Daarnaast zijn hardlooprugzakken op de markt waar je lampjes aan kan koppelen die bijvoorbeeld gaan knipperen of licht geven. Je valt zo een stuk meer op voor auto’s en andere weggebruikers tijdens het hardlopen.

Een hardlooprugzak kun je onder meer kopen bij Decathlon & Bol.com