Hardlooprugzak

Als je voor een langere tijd gaat hardlopen dan kan een hardlooprugzak je verder op weg helpen. De rugzak zorgt er bijvoorbeeld voor dat je gehydrateerd blijft door er meerdere drinkflesjes in te doen. Maar de rugzak kan ook ruimte bieden aan bijvoorbeeld sportvoeding die je onderweg tot je wil nemen. Het is dan ook een geliefd middel tijdens marathons of het overbruggen van grote afstanden tijdens een training. Ondanks dat je extra ballast bij je draagt, blijft het hardlopen met de rugzak altijd comfortabel en kom je nooit zonder drinken te zitten tijdens het hardlopen.

Drinkrugzak hardlopers

Als je een hardlooprugzak gaat uitzoeken dan kom je al snel de drinkrugzakken tegen. Deze rugzak wordt niet alleen gebruikt door hardlopers, maar ook door wandelaars en wielrenners. In de rugzak zit namelijk een waterreservoir voor het vervoeren van water. Bij de schouderbanden zit een soort mondstukje dat je eenvoudig met één hand kan pakken tijdens het rennen. Zodra je hieraan zuigt krijg je direct water toegediend. Je hebt zo altijd water bij de hand. Een hardlooprugzak is met name handig als je een langere tijd gaat hardlopen. Vaak gaat er meer in dan in een bidon en is de rugzak beter te dragen tijdens een hardlooptocht. Met name het merk Camelbak heeft een goede reputatie op het gebied van hardlooprugzakken met een drinkreservoir.

Runningdirect heeft verschillende hardlooprugzakken met waterreservoir te koop van goede merken als Nathan, Asics, Nike, Ultimate Direction en adidas.

Lichtgewicht en ventilerende hardlooprugzak

Ondanks dat het handig is om al je spullen bij de hand te hebben tijdens het hardlopen is het natuurlijk wel belangrijk dat de hardlooprugzak je niet belemmerd tijdens het lopen. De rugzak is dan ook zo ontworpen dat je er weinig last van hebt en optimaal mee beweegt tijdens het hardlopen. Er zijn verschillende modellen voor vrouwen en mannen, omdat vrouwen nou eenmaal een andere anatomie hebben dan mannen.

Extra zichtbaar met een hardlooprugzak

Als je in de avond gaat hardlopen dan is zichtbaarheid natuurlijk belangrijk. Maar hoe blijf je extra zichtbaar als je aan het hardlopen bent? Eén van de oplossingen is de hardlooprugzak. Er bestaan verschillende modellen die er alles aan doen om extra op te vallen. Als eerste zijn er natuurlijk reflectoren aanwezig die ervoor zorgen dat je opvalt als je langs de weg loopt. Daarnaast zijn hardlooprugzakken op de markt waar je lampjes aan kan koppelen die bijvoorbeeld gaan knipperen of licht geven. Je valt zo een stuk meer op voor auto’s en andere weggebruikers tijdens het hardlopen.

Een hardlooprugzak kun je kopen bij

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.