Hardloopondergoed

De aanschaf van goed hardloopondergoed mag niet onderschat worden. Kies voor het beste hardloopondergoed dat voldoende steun biedt en comfortabel zit. Het dragen van goede hardloopkleding kan helemaal teniet worden gedaan wanneer je geen goed hardloopondergoed draagt. Gewoon ondergoed is vaak gemaakt van katoen, dit voert vocht niet goed af en wordt al snel klam als je een beetje zweet, dat je wel een ademende hardloopbroek draagt maakt dan niets uit. Kies daarom voor speciaal hardloopondergoed van stoffen die vocht goed afvoeren en je loopt een stuk comfortabeler. In dit blog gaan we op zoek naar het beste hardloopondergoed voor dames en heren.

Heren hardloopondergoed

Heren doen er goed aan een hardloop boxershort te kopen. Vaak zijn deze naadloos en aansluitend, hierdoor dragen ze comfortabel en passen ze ook onder een strakke running tight. Ook kan het fijn zijn om onder je hardloopshirt een ondershirt of een hemd te dragen, hierdoor wordt vocht beter afgevoerd. Wanneer het koud is kan ook voor thermo hardloopondergoed worden gekozen. Dan heeft het heren hardloopondergoed nog een extra functie en houdt het je lekker warm.

Hardloopondergoed voor heren is te koop bij Bol.com & Runningdirect

Dames hardloopondergoed

Dames hardloopondergoed zorgt voor comfort en ondersteuning. Kies voor een goede hardloopslip om geen last te hebben van ondergoed dat schuurt of niet lekker zit tijden het hardlopen.

Voor dames is een hardloop bh zeer aan te raden, deze biedt ondersteuning aan je borsten tijdens het hardlopen. Sportbh’s zijn er in verschillende soorten. Zo is er de compressie bh, deze bestaat uit een strak stuk stof dat je buste platdrukt zodat dit minder kan bewegen, ook is er de ingekapselde bh. Deze drukt de borsten niet plat maar zorgt er voor dat ze minder bewegingsvrijheid hebben en goed ondersteund worden. Sport bh’s zijn er in allerlei soorten en maten en zowel met lichte ondersteuning als met meer ondersteuning verkrijgbaar. Kies wat bij jouw figuur past en profiteer van het comfort.

Dames hardloopondergoed is te koop bij Bol.com, Runningdirect & Sport BH’s

Al je vragen over hardloopondergoed

Welke onderbroek tijdens hardlopen?

Wil je een onderbroek dragen tijdens het hardlopen, dan raden we aan om een ademende sportonderbroek te dragen. Kies dus niet voor de katoenen boxershort die je al in je kast hebt liggen, maar voor een ademende boxershort gemaakt van bijvoorbeeld microfiber, polyester of polyamide.
Naast ademend vermogen is goed hardloop ondergoed naadloos, wat schuurplekken voorkomt tijdens het hardlopen.

Wat is het beste hardloopondergoed?

Het beste hardloopondergoed is ademend, naadloos en zit dicht op de huid. Kijken we naar merken met het beste hardloopondergoed, dan raden wij hardloopondergoed aan van merken als Craft, Odlo en Falke.
Ben je op zoek naar goedkoop sportondergoed? Het merk Kalenji van Decathlon heeft goedkoop hardloopondergoed dat goed wordt beoordeeld.

Wel of geen onderbroek onder een tight?

Waar het bij het wielrennen een vast gegeven is om geen onderbroek te dragen in je fietsbroek, is het bij het hardlopen vooral wat je zelf fijn vindt. Het is uiteraard geen probleem om geen onderbroek te dragen onder een tight.
Er zijn echter een paar voordelen van sportondergoed onder een tight. Zo kan je met sportondergoed voorkomen dat er al te veel zichtbaar is, dit is zowel bij de man als de vrouw iets waar je rekening mee moet houden, zowel qua vormen als doorzichtigheid van sommige tights.
Ook heb je met sportondergoed een extra laagje, dat met name in de winter zorgt voor extra bescherming tegen de kou.

Wel of geen onderbroek in je hardloopshorts?

Onder een hardloopshort draag je in principe een hardloop onderbroek, want deze zorgt ervoor dat het zweet direct wordt afgevoerd naar buiten. Heb je een hardloopshort met een binnenbroek, dan is extra hardloop ondergoed niet nodig.

Wat is technisch ondergoed?

Technisch ondergoed is een andere benaming voor sport ondergoed. Technisch ondergoed staat voor ondergoed gemaakt van naadloos polyester met de best ademende eigenschappen. Het ondergoed sluit extra goed aan op de huid waardoor hardlopers helpt bij het leveren van topprestaties.

Waarom kan je niet je normale boxershort dragen tijdens het sporten?

Je normale boxershort is gemaakt van katoen, wat niet ademend is. Daardoor wordt je onderbroek nat tijdens het sporten, wat zorgt voor schuurplekken en irritaties. Ook hebben normale boxershorts naden, wat extra gaat schuren tijdens het sporten.

Hoe voorkom je schuurplekken tijdens het hardlopen?

Schuurplekken tijdens het hardlopen worden veroorzaakt op naden op kleding en als de kleding niet ademend is. Draag dus nooit katoenen kleding tijdens het hardlopen. Het beste om schuurplekken te voorkomen is het dragen van speciaal hardloopondergoed en/of een hardlooptight dat dicht op de huid aansluit.
Blijf je dan nog steeds lasthouden van schuurplekken, dan kan je overwegen om sportzalf of gewoon de good old vaseline op de plekken waar irritatie optreed te smeren.

Hoe was je je hardloopondergoed?

Na het hardlopen moet je hardloopondergoed en andere hardloopkleding zo snel mogelijk in de was. Laat dit niet te lang in een hoopje op de grond liggen, want daardoor krijgen bacteriën en geurtjes de kans zich verder te verspreiden en zich te nestelen in je kleding. Nog niet genoeg was of geen tijd om te wassen? Hang je hardloopkleding dan op om te drogen.
Gebruik je hardloopondergoed nooit meerdere keren achter elkaar, bacteriën kunnen zich nestelen in het vochtige ondergoed wat kan leiden tot irritaties en infecties.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.