Hardloopmuts

Als je gaat hardlopen tijdens een koude winterdag, dan kan de kou je lichaam al snel laten afkoelen. Naast warme kleding aantrekken is het ook verstandig om je hoofd goed te beschermen tegen de kou. Ongeveer 40 % van de energie verlies je namelijk via het hoofd, om je lichaam warm te houden is het dan ook verstandig om een hardloopmuts te dragen. Een normale wintermuts is hiervoor niet geschikt. De voorkeur gaat uit naar een speciale hardloopmuts, omdat deze is gemaakt van speciaal materiaal om te voorkomen dat je het te warm krijgt. Daarnaast helpt de muts bij het afvoeren van zweet. De hardloopmuts wordt aangeraden tijdens temperaturen van -10 tot 5 graden.

Waar moet je opletten bij het kopen van een hardloopmuts?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij een hardloopmuts. Als eerste is het belangrijk dat de muts goed zichtbaar is tijdens het hardlopen. Vooral als je in de avond hardloopt kunnen reflectoren ervoor zorgen dat je extra opvalt. Het materiaal waaruit de muts gemaakt is dient extra te ademen. Speciaal materiaal zoals polyester is een aanrader om zweet af te voeren tijdens het hardlopen. Onder meer Craft heeft een zeer uitgebreid aanbod hardloopmutsen en hardloop balaclava’s (soort bivakmutsen).

Hoofdband tijdens het hardlopen in de zomer

Tijdens de zomermaanden kiezen steeds meer hardlopers voor de hoofdband. De band is gemaakt van dri-fit materiaal en zorgt ervoor dat zweet wordt afgevoerd. Je kan er zo voor zorgen dat je voorhoofd vrij blijft van zweet. De hoofdband kan gebruikt worden tijdens de herfstmaanden of koele lentemaanden. De band zorgt voor warmte en comfort tijdens het hardlopen op een koele dag.

Hardloopmutsen en hoofdbanden zijn te koop bij

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.