Hardloopkleding

Hoewel veel mensen met hun oude trainingspak en sportschoenen beginnen met hardlopen loopt toch niets fijner als echte hardloopkleding. In dit artikel dan ook een overzicht van essentiƫle hardloopkleding als je het hardlopen iets serieuzer wilt gaan aanpakken. We concentreren ons in dit artikel met name op hardloopkleding voor in de zomer. De aanschaf van hardloopkleding zal in het begin wat duur zijn, maar voordeel van hardloopkleding is dat het niet snel slijt en je er dus jarenlang plezier van kunt hebben. Ook zul je al snel merken dat je in vergelijking met je normale sportkleding met goede hardloopkleding minder last hebt van een bezweet lichaam. De materialen die worden gebruikt voor het maken van hardloopkleding voeren het zweet namelijk beter af naar buiten in vergelijking met een katoenen t-shirtje, dat het vocht juist vasthoudt. In dit artikel tips en advies voor het kopen van hardloopkleding.

Hardloopshirt en thermoshirt

Ook in de zomer raden wij aan om onder je hardloopshirt een ondershirt te dragen. Hiermee bedoelen we niet het katoenen witte shirt wat reeds in je kast ligt, maar een thermoshirt dat zorgt voor een goede afvoer van transpiratievocht. Uiteraard werkt een thermisch ondershirt pas goed als ook de bovenkleding voldoende vocht afvoert naar buiten. Daarom is het aan te raden om een goed hardloopshirt er boven te dragen. In de zomer kun je het beste lopen met een hardloopshirt met korte of zonder mouwen. Een hardloopshirt zonder mouwen wordt ook wel singlet of hardlooptop genoemd. Er zijn diverse hardloopshirts van verschillende materialen. Zo zijn er winddichte, ademende en vocht regulerende hardloopshirts en hebben de vaak iets duurdere shirts een combinatie van deze drie eigenschappen.

Hardloopbroek

Er zijn twee soorten korte hardloopbroeken voor in de zomer. De wijde broeken en strakke broeken, ook wel tights genoemd. De wijde broeken, ook wel vlinderbroeken genoemd, zitten wat losser. De strakkere tights zit comfortabel om de huid, ze voeren het transpiratievocht snel naar buiten af. Ze moeten echter niet te strak zitten, want er moet nog voldoende bewegingsruimte zijn. Tijdens de overgang van het winter- naar het zomerseizoen kun je het beste gebruik maken van een driekwart hardloopbroek.

Lees ook ons blog met de beste hardloopbroeken

Hardloopsokken

Het is aan te raden om speciale hardloopsokken te dragen. De ‘gewone witte sportsokken’ gaan snel irriteren en veroorzaken blaren, terwijl echte hardloopsokken er voor zorgen dat het vocht goed wordt afgevoerd, zodat blaren worden voorkomen. Hardloopsokken zijn naadloos waardoor ze niet schuren tijdens het lopen. Bekende merken zijn Falke, Asics en Herzog. De sokken van deze merken hebben in de meeste gevallen hielbescherming en teenbescherming. Ook staat op de sok aan welke voet je deze moet dragen. Hardloopsokken zijn in verschillende diktes te verkrijgen, de dunste variant is uiteraard het beste om te dragen in de zomer.

Lees ook ons blog met de beste hardloopsokken

Hardloopkleding kopen

Er zijn veel online shops die zich hebben gespecialiseerd in het verkopen van online hardloopkleding. Een overzicht van shops waar je goede hardloopkleding kunt aanschaffen:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.