Hardloophorloge vergelijken

Hardloophorloges

Als je veel hardloopt en het een uitdaging vindt om jezelf steeds weer te verbeteren is het fijn om je tijden en afstanden nauwkeurig bij te kunnen houden. Een hardloophorloge maakt dit mogelijk. Het voordeel van lopen met een hardloophorloge is dat je niet op je gevoel af hoeft te gaan om te weten hoe je je rondje liep, je kunt na afloop precies aflezen wat je gemiddelde snelheid was, waar je aan het sprinten was en waar je langzamer liep en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Dat je met een hardloophorloge precies weet hoe je hebt gelopen zorgt ervoor dat je weet wat je zwakke plekken zijn en waar je aan kunt werken om nog beter en sneller te worden. Een niet constant tempo lopen kost bijvoorbeeld meer energie dan je hele rondje even hard lopen, met een hardloophorloge kun je ontdekken dat je tempo steeds verandert en kun je dit meenemen voor je volgende rondje. Ook tijdens het lopen is het prettig om te weten op hoeveel kilometer je zit en hoeveel kilometer per uur je op dat moment loopt. We bespreken de beste hardloophorloges, de top 3 van 2018 is een selectie op basis van functies, gebruiksgemak en prijs.

Beste hardloophorloges 2018

1. TomTom Runner 3
Model: Cardio
2. Polar M400
Model: HR
3. Garmin Vivoactive
Model: HR
Beoordeling 8.6 8.5 8.2
Pluspunten + Gebruiksvriendelijk
+ Waterdicht
+ Eenvoudige koppeling met andere hardloopapps
+ Makkelijk in gebruik
+ Nauwkeurig
+ Snelle GPS
+ Fijn touchscreen
+ Waterdicht
+ Geschikt voor meerdere sporten
Geschikt voor Android & iOS Android & iOS Android | iOS & Windows Phone
Gegevensoverdracht Bluetooth Bluetooth ANT+
GPS Sensor? Ja Ja Ja
Hartslagsensor? Ingebouwde polssensor Via meegeleverde borstband Ingebouwde polssensor
Accuduur 504 uur 720 uur 13 uur
Prijs 149.- euro 159.95 euro 229.95 euro
Te koop bij

TomTom Runner 3

TomTom Runner 3De TomTom Runner 3 is één van de populairste hardloophorloges. Via GPS registreert de TomTom Runner 3 je route tijdens het hardlopen. Het horloge houdt je gelopen kilometers en calorieën bij. Door de TomTom Runner 3 te koppelen met je smartphone, verstuur je de gegevens eenvoudig naar de bijbehorende app of andere populaire hardloop-apps zoals Runkeeper. Het sporthorloge meet tijdens het hardlopen ook je hartslag (TomTom Runner 3 Cardio). Naast alle handige functies voor een hardloophorloge is de TomTom Runner 3 ook erg geschikt voor het meten van je fiets- en zwemactiviteiten. Ook als activitytracker is dit sporthorloge te gebruiken, er zit onder meer een stappenteller en slaapmonitor op.

Er zijn verschillende versies:

De TomTom Runner 3 is te koop bij Coolblue & Bol.com

Polar M400

Polar M400

Op zoek naar een multifunctioneel hardloophorloge? Wie weet is de Polar M400 dan wel iets voor jou. Dit hardloophorloge kun je gebruiken tijdens je hardlooptrainingen en –wedstrijden, hij meet je snelheid, afstand en hoogte met behulp van de ingebouwde GPS. Daarnaast kun je met de Polar M400 ook je dagelijkse activiteit meten, draag hem elke dag en je zult een overzicht krijgen in je calorieverbruik, de afstanden die je aflegt en het aantal stappen dat je neemt. De Polar M400 geeft je ook de mogelijkheid om doelen in te stellen, bepaal van te voren wat een mooi haalbaar doel is en probeer dit te halen. Ben je aan het hardlopen maar heb je  niet op de weg gelet en weet je niet meer precies hoe je terug moet? Ook daar heeft de Polar M400 wat op gevonden, druk op de Back-to-start functie en binnen een mum van tijd ben je weer thuis.

De Polar M400 is te koop bij Coolblue

Garmin Vivoactive HR

Garmin Vivoactive HRDit gps hardloophorloge heeft een mooi kleuren touchscreen dat ook goed afleesbaar is in de zon. De Garmin Vivoactive HR is in GPS-modus 13 uur te gebruiken, in horlogemodus gaat de batterij 8 dagen mee. De geïntegreerde hartslagmeter geeft je direct inzicht in je hartslag en op basis van je hartslag wordt onder meer berekend hoeveel calorieën zijn verbrand en wat het intensiteitsniveau van je trainingen waren. Verder houdt de Garmin Vivoactive HR snelheid, de route en tijd bij. Je hardloopgegevens worden automatisch gesynchroniseerd met de Garmin Connect app. In deze app worden je prestaties geanalyseerd en krijg je tips voor het verbeteren van je hardloopprestaties.

Erg handig is dat je de Garmin Vivoactive HR ook kan gebruiken tijdens het fietsen, zwemmen, golfen, skiën en roeien. Ook is de Vivoactive te gebruiken als activitytracker (Lees ook onze review van de Garmin Vivosmart 3 HR). Het houdt onder andere het aantal stappen dat je loop bij, maar is ook het aantal uren datje slaapt op een dag.

De Garmin Vivoactive HR is te koop bij Coolblue

Hardloophorloge GarminGarmin Forerunner 235

Dit is een sporthorloge dat de loper veel gemak biedt. Stap naar buiten, je sporthorloge maakt GPS verbinding, en je kunt van start. De Garmin Forerunner 235 houdt je tempo, afstand en de tijd dat je al aan het trainen bent nauwkeurig bij. Daarnaast biedt het sporthorloge ook de mogelijkheid om een intervaltraining te doen. Deze kunt u helemaal zelf samenstellen en op ieder gewenst moment kun je je tempo bekijken. Op dit sporthorloge kun je een alarm instellen als je boven een bepaalde hartslagzone komt, wanneer deze afgaat kun je dan wat gas terugnemen om je hartslag omlaag te brengen. Dit zorgt er voor dat je altijd met de juiste intensiteit traint en nooit overtraind raakt, dit verkleint ook de kans op blessures. Via Garmin connect kun je overzichten zien van je trainingen en een groot aantal trainingswaarden zien zoals tijd, afstand en snelheid, maar ook stijging en daling en de hartslag. Bekijk de informatie in een grafiek of illustratie en gebruik deze kennis om een betere loper te worden!

De Garmin Forerunner 235 is te koop bij Coolblue, Bol.com & Decathlon

Garmin Fenix 5

Een (figuurlijk) zwaargewicht onder de sporthorloges is de Garmin Fenix 5. Dit hardloophorloge is met een adviesprijs van 599,- euro één van de duurdere hardloophorloges, maar daar krijg je dan ook wel een multifunctioneel sporthorloge voor. De Garmin Fenix 5 is te gebruiken voor hardlopen, fietsen, zwemmen, skiën en golf. Per sport heeft het horloge vrijwel alle functies die je van een sporthorloge mag verwachten. Op hardloopgebied heeft de Garmin Fenix 5 ook nog speciale functies voor trailrunning. De ingebouwde hartslagmeter geeft je een nauwkeurige informatie over de intensiteit van je hardlooptraining. Met de vooraf geprogrammeerde activiteitenprofielen ga je snel van start met je training. Achteraf kan je je prestaties bekijken op je smartphone in de Garmin Connect app. De Garmin Fenix 5 is een ideaal sporthorloge voor al je outdoor activiteiten, zo heeft het horloge onder meer GPS en Glonass satelliet positiebepaling, een barometische hoogtemeter een ingebouwd kompas met gyroscoop. Wil je een sporthorloge dat je naast hardlopen ook voor je andere sporten kan gebruiken, dan is de Garmin Fenix 5 de smartwatch waar je naar op zoek bent.

De Garmin Fenix 5 is te koop bij Coolblue

ONmove 500Geonaute ONmove 500

Wellicht gaat er bij het merk Geonaute niet direct een lichtje branden, maar het gaat hier om een sporthorloge van Decathlon. Voor 99,95 euro heb je een prima functionerend hardloophorloge met GPS- en hartslagsensor. De bediening is erg eenvoudig en de ONmove 500 heeft snel verbinding met een satelliet. De hartslagmeting is vrij accuraat en het horloge heeft een aantal handige functies om mee te trainen. We schreven al eerder een review over de ONmove 500.

De Geonaute ONmove 500 is te koop bij Decathlon

Welk hardloophorloge?

Het is erg afhankelijk van je eigen eisen om te bepalen welk hardloophorloge het beste voor jou geschikt is. Ieder hardloophorloge heeft zijn eigen specifieke kenmerken en functionaliteiten en het hangt af van wat jij belangrijk vindt of een bepaald horloge geschikt is voor jou. Bedenk dus bij het aanschaffen goed wat je precies wilt meten en of je bijvoorbeeld ook GPS tracking wilt. Coolblue heeft een top 10 samengesteld van de beste sporthorloges. Ook vind je op deze website bij elk horloge de plus en minpunten, zodat je je goed kunt oriënteren welk horloge het meest voor je geschikt is. Bij Coolblue hebben ze meer dan 200 hardloophorloges van onder meer Garmin, Polar en TomTom. Ook Bol.com heeft een groot aanbod hardloophorloges.