Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / Hardloopaccessoires / Hardloophorloge vergelijken

Hardloophorloge vergelijken

img

Als je veel hardloopt en het een uitdaging vindt om jezelf steeds weer te verbeteren is het fijn om je tijden en afstanden nauwkeurig bij te kunnen houden. Een hardloophorloge maakt dit mogelijk. Het voordeel van lopen met een hardloophorloge is dat je niet op je gevoel af hoeft te gaan om te weten hoe je je rondje liep, je kunt na afloop precies aflezen wat je gemiddelde snelheid was, waar je aan het sprinten was en waar je langzamer liep en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Dat je met een hardloophorloge precies weet hoe je hebt gelopen zorgt ervoor dat je weet wat je zwakke plekken zijn en waar je aan kunt werken om nog beter en sneller te worden. Een niet constant tempo lopen kost bijvoorbeeld meer energie dan je hele rondje even hard lopen, met een hardloophorloge kun je ontdekken dat je tempo steeds verandert en kun je dit meenemen voor je volgende rondje. Ook tijdens het lopen is het prettig om te weten op hoeveel kilometer je zit en hoeveel kilometer per uur je op dat moment loopt. We bespreken de beste hardloophorloges, de top 3 van 2018 is een selectie op basis van functies, gebruiksgemak en prijs.

Beste hardloophorloges 2021

Op basis van onze ervaringen met hardloophorloges van merken als Garmin, TomTom en Polar kwamen we tot een top 3. Waarbij we een onderscheid hebben gemaakt tussen hardloophorloges tot 600 euro en hardloophorloges tot 250 euro. De horloges tot 600 euro zijn vaak multifunctioneel en ook geschikt voor dagelijks gebruik en andere sporten. We hebben ze beoordeeld op functioneren en mogelijkheden als navigatie, hartslagmeting, accuraatheid GPS en gebruiksvriendelijkheid.

Beste hardloophorloge tot 600 euro

  1. Garmin Fenix 6 – Regelmatig als beste getest en multifunctioneel sporthorloge!
  2. Garmin Vivoactive 4 – Multifunctioneel sporthorloge met hartslag- en gps-sensor.
  3. Polar V800 – Multifunctioneel sporthorloge van Polar met back-to-start functie.

Beste hardloophorloge tot 250 euro

  1. Garmin Forerunner 235 HRM – Met geïntegreerde hartslag- en gps-sensor. Ook erg goed als activity tracker.
  2. Polar M430 – Spatwaterdicht hardloophorloge met hartslag- en gps sensor.

Garmin Fenix 6

Een (figuurlijk) zwaargewicht onder de sporthorloges is de Garmin Fenix 6. Dit hardloophorloge is met een adviesprijs van 599,- euro één van de duurdere hardloophorloges, maar daar krijg je dan ook wel een multifunctioneel sporthorloge voor. De Garmin Fenix 5 is te gebruiken voor hardlopen, fietsen, zwemmen, skiën en golf. Per sport heeft het horloge vrijwel alle functies die je van een sporthorloge mag verwachten. Op hardloopgebied heeft de Garmin Fenix 6 ook nog speciale functies voor trailrunning. De ingebouwde hartslagmeter geeft je een nauwkeurige informatie over de intensiteit van je hardlooptraining. Met de vooraf geprogrammeerde activiteitenprofielen ga je snel van start met je training. Achteraf kan je je prestaties bekijken op je smartphone in de Garmin Connect app. De Garmin Fenix 6 is een ideaal sporthorloge voor al je outdoor activiteiten, zo heeft het horloge onder meer GPS en Glonass satelliet positiebepaling, een barometische hoogtemeter een ingebouwd kompas met gyroscoop. Wil je een sporthorloge dat je naast hardlopen ook voor je andere sporten kan gebruiken, dan is de Garmin Fenix 6 de smartwatch waar je naar op zoek bent.

De Garmin Fenix 6 is te koop bij Bol.com

Garmin Vivoactive 3Garmin Vivoactive 3

Ben je op zoek naar een combinatie van een strak uitziende smartwatch en sporthorloge, dan is de Garmin Vivoactive 3 een aanrader. Dit sporthorloge is geschikt voor het registreren van de volgende activiteiten: hardlopen, fietsen, golfen en zwemmen. Voor hardlopers meet de Garmin Vivoactive 3 alles wat je inmiddels mag verwachten van een Garmin hardloophorloge. Oftewel een ingebouwde GPS-sensor voor het meten van snelheid, afstand en route en een hartslagsensor voor het meten van je hartslag.

Maar dit horloge gebruik je ook als dagelijks horloge voor het meten van je activiteit. Zo houdt het horloge stappen, traptreden, verbrande calorieën en hartslag bij gedurende dag. S’nachts meet de smartwatch je slaappatroon. Ook houdt het horloge je fitness niveau en je stressniveau bij. Je kan je horloge verder personaliseren met duizenden verschillende wijzerplaten, apps en widgets uit de Garmin Connect IQ store. Meldingen van je smartphone worden getoond. De accuduur is maximaal zeven dagen in de smartwatch-modus en 13 uur in GPS modus.

De Garmin Vivoactive 3 is te koop bij Bol.com

Garmin Forerunner 235

Dit is een sporthorloge dat de loper veel gemak biedt. Stap naar buiten, je sporthorloge maakt GPS verbinding, en je kunt van start. De Garmin Forerunner 235 houdt je tempo, afstand en de tijd dat je al aan het trainen bent nauwkeurig bij. Daarnaast biedt het sporthorloge ook de mogelijkheid om een intervaltraining te doen. Deze kunt u helemaal zelf samenstellen en op ieder gewenst moment kun je je tempo bekijken. Op dit sporthorloge kun je een alarm instellen als je boven een bepaalde hartslagzone komt, wanneer deze afgaat kun je dan wat gas terugnemen om je hartslag omlaag te brengen. Dit zorgt er voor dat je altijd met de juiste intensiteit traint en nooit overtraind raakt, dit verkleint ook de kans op blessures. Via Garmin connect kun je overzichten zien van je trainingen en een groot aantal trainingswaarden zien zoals tijd, afstand en snelheid, maar ook stijging en daling en de hartslag. Bekijk de informatie in een grafiek of illustratie en gebruik deze kennis om een betere loper te worden!

De Garmin Forerunner 235 is te koop bij Bol.com & Decathlon

TomTom Runner 3

TomTom Runner 3

De TomTom Runner 3 is één van de populairste hardloophorloges. Via GPS registreert de TomTom Runner 3 je route tijdens het hardlopen. Het horloge houdt je gelopen kilometers en calorieën bij. Door de TomTom Runner 3 te koppelen met je smartphone, verstuur je de gegevens eenvoudig naar de bijbeh

orende app of andere populaire hardloop-apps zoals Runkeeper. Het sporthorloge meet tijdens het hardlopen ook je hartslag (TomTom Runner 3 Cardio). Naast alle handige functies voor een hardloophorloge is de TomTom Runner 3 ook erg geschikt voor het meten van je fiets- en zwemactiviteiten. Ook als activitytracker is dit sporthorloge te gebruiken, er zit onder meer een stappenteller en slaapmonitor op.

Polar M430Polar M430

Op zoek naar een multifunctioneel hardloophorloge? De Polar M430 is de verbeterde opvolger van de populaire Polar M400. Ideaal voor het meten van je hardlooptraining en -wedstrijden. Met de ingebouwde GPS sensor meet je accuraat hoe snel je loopt, afstand en route. De ingebouwde hartslagsensor meet nauwkeurig je hartslag. Met dit inzicht in je hartslagzones kan je nog effectiever trainen. Met de intervaltraining kan je nog gerichter trainen. In de app kan je met de Running Index kijken hoe je hardloopprestaties zich ontwikkelen en ontvang persoonlijke trainingsschema’s.

Ook als activitytracker is de Polar M430 erg geschikt. Tijdens dagelijks gebruik houdt het horloge naast hartslag ook stappen, hoogte en verbrande calorieën. Met Sleep Plus krijg je inzicht in je slaappatroon en de kwaliteit van je slaap.

Koppel het horloge met je smartphone en je ziet inkomende oproepen, berichten en notificaties op het horloge. Na je training het zwembad in of douchen? Je kan de Polar M430 om je pols laten zitten, want het horloge is waterdicht.

Garmin Vivoactive

Garmin Vivoactive HR

Dit gps hardloophorloge heeft een mooi kleuren touchscreen dat ook goed afleesbaar is in de zon. De Garmin Vivoactive HR is in GPS-modus 13 uur te gebruiken, in horlogemodus gaat de batterij 8 dagen mee. De geïntegreerde hartslagmeter geeft je direct inzicht in je hartslag en op basis van je hartslag wordt onder meer berekend hoeveel calorieën zijn verbrand en wat het intensiteitsniveau van je trainingen waren. Verder houdt de Garmin Vivoactive HR snelheid, de route en tijd bij. Je hardloopgegevens worden automatisch gesynchroniseerd met de Garmin Connect app. In deze app worden je prestaties geanalyseerd en krijg je tips voor het verbeteren van je hardloopprestaties.

Erg handig is dat je de Garmin Vivoactive HR ook kan gebruiken tijdens het fietsen, zwemmen, golfen, skiën en roeien. Ook is de Vivoactive te gebruiken als activitytracker (Lees ook onze review van de Garmin Vivosmart 3 HR). Het houdt onder andere het aantal stappen dat je loop bij, maar is ook het aantal uren datje slaapt op een dag.

De Garmin Vivoactive HR is te koop bij Bol.com

Welk hardloophorloge?

Het is erg afhankelijk van je eigen eisen om te bepalen welk hardloophorloge het beste voor jou geschikt is. Ieder hardloophorloge heeft zijn eigen specifieke kenmerken en functionaliteiten en het hangt af van wat jij belangrijk vindt of een bepaald horloge geschikt is voor jou. Bedenk dus bij het aanschaffen goed wat je precies wilt meten en of je bijvoorbeeld ook GPS tracking wilt. Bol.com heeft een groot aanbod hardloophorloges.

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar