Hardloopbroek kopen tips

Wanneer je vaak hardloopt is het belangrijk dat je een goede hardloopbroek draagt. Zorg dat deze vooral lekker zit en dat je je er in durft te vertonen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je op de stof let. Kies voor een model van een stof die vocht snel afvoert zodat je hier geen last van hebt tijdens het lopen en de stof blijft ademen. Dit verhoogt het draagcomfort en zorgt er voor dat je lekkerder loopt, wat de kans op een persoonlijk record uiteraard vergroot! Lees hieronder meer over verschillende soorten hardloopbroeken en de voor- en nadelen.

Kort, lang of iets er tussenin?

Het begint natuurlijk met het soort broek. Zoek je een korte broek voor in de zomer, of een lange variant voor als het wat kouder is. Bedenk daarbij dat het seizoen niet allesbepalend is. Als je van vroeg opstaan houdt en graag een rondje in de rust rent, bedenk dan dat het ook in de lente nog behoorlijk fris kan zijn. Kortom, vraag jezelf even af wanneer op de dag je zelf het liefste rent. Voor de twijfelaars is er natuurlijk altijd nog een tussenoplossing: de halflange broek, ook wel driekwart-broek genoemd. Kun je letterlijk alle kanten mee op.

Hardlooptight

Een type hardloopbroek dat door veel lopers als comfortabel wordt ervaren is de hardlooptight. Dit is een strakke broek die als een legging om je benen zit. Van deze broek heb je, doordat hij zo strak om je lijf zit, helemaal geen last tijdens het lopen. In de winter kun je kiezen voor een lange hardlooptight van een extra dikke stof. In de zomer kun je voor een capri tight kiezen of zelfs voor een kort model. Ze zijn verkrijgbaar met allerlei grafische opdrukken en in kekke kleuren waarin je lekker opvalt! Natuurlijk kun je ook voor een neutraal zwarte variant kiezen.

Beste hardlooptights: De tights van Nike, Adidas, Rogelli en New Balance worden op dit moment erg goed beoordeeld. Deze beide broeken hebben een uitstekend ventilatie-vermogen en een goed comfort om het lang vol te houden.

Wijde hardloopbroek

In de hardlooptight voelt niet iedereen zich lekker. Als je net bent begonnen met hardlopen of een iets voller figuur hebt, dan zul je je misschien erg opgelaten voelen in zo’n strakke tight en op straat het gevoel hebben dat iedereen naar je kijkt. Omdat lol hebben in het hardlopen tenslotte het belangrijkste is, is het dan een goed idee om voor een wijder type broek te kiezen. Wijdere hardloopbroeken zijn er van allerlei materialen, zorg dat je voor een lichte stof kiest zodat je hier zo min mogelijk last van hebt tijdens het lopen. Kies wanneer je het te warm hebt voor een driekwart model of voor een korte variant. Hoe beter je je warmte kwijt kunt tijdens het lopen, hoe langer je het vol zal houden en hoe leuker je het vindt!

Tip: Bij Bol.com heb je ook veel wijde hardloopbroekjes met een tight als binnenbroek. Dit heeft de voorkeur boven een normale wijde sportbroek, omdat dit de doorbloeding stimuleert en beter transpiratievocht afvoert naar buiten.

Hardloopbroek online kopen

Bij het uitkiezen van je hardloopbroek is het belangrijk vooral het comfort in je achterhoofd te houden. Het is immers functionele kleding die je koopt dus het voornaamste is dat de kleding lekker zit en dat je je er vrij in kunt bewegen. Zorg dus dat je eerlijk bent over je kledingmaat en kijk bij de reviews van andere klanten of bepaalde hardloopbroeken kleiner of juist ruimer uitvallen. Het hebben van mooie en comfortabele hardloopkleding motiveert en maakt dat je meer geniet van je rondje, investeer daarom in een hardloopbroek die bij je past en ervaar bij iedere training weer hoe fijn dat is! Dan is het vast een goede aankoop waar je nog jaren plezier van zult hebben.

Hardloopbroeken zijn onder meer te koop bij:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.