Hardloop regenkleding

Het is belangrijk om je hardloopoutfit aan te passen aan de verschillende weertypes. In Nederland regent het regelmatig en het beschikken over hardloop regenkleding is dan noodzakelijk om een rondje te hardlopen. Je hoeft zo niet te wachten tot het weer droog is voordat je kan gaan hardlopen. Wij hebben een aantal tips waar je op kan letten bij de aanschaf van hardloop regenkleding.

Waar moet hardloop regenkleding aan voldoen?

 • Het belangrijkste is natuurlijk dat je regenkleding geen vocht doorlaat. Je blijft zo droog en warm tijdens het hardlopen.
 • Ondanks dat er geen regen naar binnen kan is het wel belangrijk dat transpiratievocht kan worden afgevoerd naar buiten. Soms heeft hardloop regenkleding de mogelijkheid om extra ventilatieopeningen open te zetten.
 • Helaas gaat regen vaak gepaard met wind. Door de wind kan je lichaam snel afkoelen en is het lastig om op temperatuur te blijven. Het is daarom zaak dat het jack naast waterdicht ook winddicht is.
 • Het is belangrijk dat je regenkleding blijft ademen zodat overtollige warmte weer weg kan.
 • Het is belangrijk dat hardloopregenkleding soepel en comfortabel aanvoelt. De kleding mag geen belasting vormen tijdens het hardlopen.
 • Tijdens de regen kan het zicht afnemen voor andere verkeersdeelnemers. Zorg voor regenkleding met reflecterende elementen zodat je beter opvalt in het verkeer.
 • Na een flinke regenbui kan je regenkleding onder de modder en zweet zitten. Het is prettig als je de regen hardloopkleding eenvoudig kan wassen.
 • Gesealde naden. Dankzij gesealde naden kan de wind en regen niet via de naden naar binnenkomen.

Tip: Bekijk onze keuze voor de beste regen hardloopjassen voor dames

Tips bij het kopen van hardloop regenkleding

 • Zorg dat je goede hardloop regenkleding koopt. Natuurlijk zijn er goedkope hardlooppakken, maar deze voldoen vaak niet aan alle eisen. Ze zijn wel waterdicht, maar niet ademend. Het gevolg is dat je snel gaat zweten, maar dit zweet niet kan worden afgevoerd naar buiten waardoor je afkoelt.
 • Zorg ervoor dat je minimaal een regenbroek en regenjack aanschaft. Zonder regenkleding kunnen je spieren flink afkoelen. Een complete hardloop regenkleding outfit is helemaal perfect.
 • Werk als het wat kouder is met laagjes. De buitenste laag kan een regenjack zijn en hieronder draag je een thermoshirt en hardloopshirt. Combineer een regen hardloopjack met ademende hardloopkleding.
 • Koop je regenjack iets groter dan je normaal zou doen. Je hebt zo ruimte om meerdere laagjes hardloopkleding onder je regenjack te dragen. Check of jouw hardloopkleding eronder het regenjack past.

Regen hardloopjack

Als je wil gaan hardlopen in de regen dan is het noodzakelijk om een hardloopjack aan te schaffen. Vrijwel alle populaire hardloopmerken hebben een speciaal regenjack ontworpen voor hardlopers. Een hardloopjack is volledig waterbestendig en vaak ook windbestendig. Belangrijk is met name om te letten op de waterafstotende en ademende eigenschappen van het hardloopjack.

Hardloopjacks tegen de regen zijn te koop bij:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.