Goedkope hardloopschoenen

Regelmatig krijgen we de vraag welke goedkope hardloopschoenen van een prima kwaliteit zijn om op hard te lopen. Want waarom zouden goedkope hardloopschoenen welke worden verkocht zonder veel reclame te maken niet dezelfde kwaliteit kunnen leveren als Nike en Asics? En voorkom je met dure hardloopschoenen nou wel echt blessures of is dit enkel een verkooppraatje van de verkopers en de merken zelf?

Hardloopschoenen van de Aldi en Lidl?

Zelfs bij de Aldi en Lidl is het tegenwoordig mogelijk om goedkope hardloopschoenen. De ervaringen van de Aldi en Lidle hardloopschoenen verschilt per hardloper zo blijkt online, we gaan dan ook uit van onze eigen ervaring met de hardloopschoenen van de Lidl (merk Crivit). Deze ervaringen zijn helaas niet goed, te weinig demping, slecht ademend en slechte ondersteuning aan de binnenkant. Wij raden deze hardloopschoenen dus af, goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn, maar in dit geval zijn de beoordelingen op het gebied van kwaliteit niet goed.

Goedkope of dure hardloopschoen?

Radar heeft een item gemaakt over de verschillen tussen dure en goedkope hardloopschoenen. Eerst waren ze naar verschillende (zelfbenoemde) gespecialiseerde hardloopzaken gegaan voor een loopanalyse. Bij alle zaken volgde een verschillende analyse uit de videobeelden en kwam men vooral tot de conclusie dat de huidige hardloopschoenen niet geschikt waren, om vervolgens een 130 euro plus model uit de eigen zaak aan te raden. Vervolgens vragen ze in het programma aan een professor bewegingswetenschappen of er wetenschappelijk bewijs is dat dure hardloopschoenen blessures voorkomen. Haar conclusie is dat dit niet het geval is en het voorkomen van blessures met een bepaalde schoen per persoon erg verschilt. Uit de test die ze tussen een goedkope hardloopschoen en een dure hardloopschoen houden, komt de goedkope hardloopschoen er zelfs net iets beter uit dan de duurdere hardloopschoen.

Welke goedkope hardloopschoen?

Zoals uit onderzoek dus blijkt verschilt het heel erg per persoon of een hardloopschoen daadwerkelijk blessures voorkomt, vaak kunnen blessures beter worden verklaard door de verkeerde hardloophouding en techniek. Een hardloopanalyse bij een hardloopzaak, levert je in de meeste gevallen gewoon een schoen op met een zo groot mogelijke winst voor de verkoper op, als we Radar mogen geloven. Heb je echt last na het hardlopen, dan kan je beter naar een fysiotherapeut of arts gaan dan dit op advies van een hardloopzaak met een paar nieuwe schoenen op te lossen.

Online een hardloopschoen kopen heeft als voordeel dat je ervaringen van andere hardlopers met de schoen kunt lezen en dus er achter kunt komen of ook de goedkope hardloopschoen goed wordt gewaardeerd door hardlopers, deze ervaringen zijn in de regel betrouwbaarder dan de verkoper die vooral bezig is met een schoen verkopen (Welke schoen ze ook uit het schap pakken, ze lopen er zelf ook op).

Betrouwbare online winkels met goedkope hardloopschoenen en reviews van gebruikers zijn:

Hardloopschoenen sale

Ben je toch trouw aan een bepaald A-merk als Nike, Adidas of Asics dan is het verstandig om deze in de sale te kopen. Veel webshops hebben het hele jaar door hardloopschoenen sale, waar de prijzen van hardloopschoenen ruim onder de standaardprijs wordt verkocht. Ook hebben sommige winkels tijdelijk hardloopschoenen aanbiedingen, waarbij alle hardloopschoenen met bijvoorbeeld 20 procent korting worden verkocht. De volgende hardloopwinkels hebben vaak hardloopschoenen sale en interessante hardloopschoenen aanbiedingen met hoogoplopende kortingen, kijk meteen op de aanbiedingen pagina van de betreffende webshops:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.