Goedkope hardloophorloges

De hardloophorloges worden ieder jaar beter en uitgebreider. Een geavanceerder hardloophorloge dat meerdere sporten kan registreren, hartslag kan meten en muziek kan afspelen is vaak duurder. Maar wat nou als je alleen maar een goedkoop hardloophorloge wilt dat je tijd, afstand en snelheid registreert of juist enkel je hartslag en rondetijden? Wat zijn dan de mogelijkheden? De goedkoopste oplossing voor het registreren van je tijden is natuurlijk een app als Runkeeper of Strava op je smartphone. Nadeel is alleen dat je tijdens het hardlopen je smartphone in een hardloop armband hebt zitten en dus niet de statistieken kan aflezen. Wel kunnen ze je via audio op de hoogte houden van je statistieken, maar dit onderbreekt je hardloopmuziek en zonder oordopjes krijgt het hele park je statistieken te horen. Een goedkoop hardloophorloge is dan een goede oplossing om je hardloopstatistieken tijdens het hardlopen in te zien. In dit blog gaan we in op goedkope hardloophorloges met GPS, waarvan de meesten ook zijn voorzien van een hartslagsensor. Ben je op zoek naar hardloophorloges zonder GPS waarmee je voornamelijk rondetijden wil meten, kijk dan hier. Ook gaan we in op waar je de beste hardloophorloge aanbiedingen kan vinden.

Goedkope hardloophorloges met GPS

Ben jij op zoek naar een basis hardloophorloge dat accuraat meet welke afstand je hebt gelopen en wat de snelheid is. Dan heb je een hardloophorloge nodig met GPS. Omdat de innovatie niet stil staat worden ook hardloophorloges met GPS steeds goedkoper. Je moet uitgaan van een prijs tussen de 100 en 150 euro voor een goed functionerend hardloophorloge met GPS-sensor. We bespreken per sporthorloge merk het goedkoopste hardloophorloge met GPS (dat nog leverbaar is):

  • Polar M200 Dit basic hardloophorloge van Polar heeft naast GPS-meting ook een hartslagsensor.
  • Garmin Forerunner 35Ook dit goedkope hardloophorloge beschikt over zowel een GPS- als hartslagsensor. Garmin loopt al jaren voorop op het gebied van sporthorloges. Met de Garmin Connect app krijg je een mooi overzicht van je trainingen en dagelijkse activiteiten. Ook inkomende meldingen van je smartphone worden weergegeven op de Garmin Forerunner 30.

Goedkope hardloophorloges zonder GPS

Er zijn ook een aantal goedkope hardloophorloges zonder GPS. Met de horloges kan je je rondetijden goed bijhouden en sommige van deze horloges kan je koppelen aan een hartslagmeter voor het trainen met hartslagzones.

Ook een activity tracker heeft meestal geen GPS-sensor. Toch kan een activity tracker je afstand meten tijdens het hardlopen. Met de hardloopfunctie maken zij een inschatting van de afstand die je loopt bij één stap. Je kan deze afstand per stap ook handmatig instellen. Daarbij registreren veel activity trackers tegenwoordig je hartslag met een polssensor, waarmee je nog meer informatie tot je beschikking hebt tijdens het hardlopen. Ook voor het bijhouden van ronde tijden hebben activity trackers vaak een functie. Bol.com heeft een aantal hardloophorloges zonder GPS die puur gericht zijn op het trainen met hartslagzones of het bijhouden van ronde tijden.

Hardloophorloge aanbiedingen

Regelmatig komen sporthorloge merken met nieuwe modellen voorzien van de laatste technieken en verbeteringen. Dit houdt niet in dat de oude modellen niet goed functioneren, maar zorgt er wel voor dat deze hardloophorloges goedkoper worden aangeboden in de sale. Gedurende het hele jaar zijn hierdoor hardloophorloges in de aanbieding. Ook tijdens de feestdagen en acties als Black Friday wordt er gestunt met de prijzen van wearables als hardloophorloges. Op de volgende pagina’s van bekende webshops vind je de beste hardloophorloge aanbiedingen van dit moment:

Bol.com

Beste hardloophorloge

We schreven ook een blog over wat het beste hardloophorloge is volgens ons voor beginnende en gevorderde hardlopers.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.