Geonaute ONmove 500 by Decathlon review

We kregen van Decathlon de mogelijkheid om het Geonaute ONmove 500 sporthorloge te reviewen. Met een prijs van 99,99 euro een betaalbaar hardloophorloge met ingebouwde GPS en een hartslagsensor. De ONmove 500 meet onder meer snelheid, tempo, afstand, calorieën, hartslag en hoogtemeters. Met de intervaltraining-functie kan je een training volledig naar wens instellen. Het sporthorloge is multifunctioneel en kan worden gebruikt bij het hardlopen, fietsen en wandelen. Vernieuwend is het drink- en eetalarm dat er voor zorgt dat je om de zoveel tijd een melding krijgt dat je moet eten of drinken.

Functies

 • Wat meet de ONmove 500? Stopwatch | Realtime en gemiddelde snelheid | Realtime en gemiddelde tempo | Afstand | Hoogtemeters | Calorieën | realtime hartslag aan de pols | Tijd | Datum | Alarm
 • Hartslagsensor – De ONmove 500 heeft een hartslagsensor die je hartslag meet op de pols. Ideaal om precies te meten hoeveel calorieën je verbrandt tijdens het hardlopen. De nieuwste sensortechnologie van Philips wordt gebruikt voor het meten van de hartslag.
 • FastFix-technologie – Door de FastFix technologie maakt het horloge snel verbinding met een satelliet, zodat je meteen kan beginnen met je hardlooprondje.
 • Intervaltraining – Stel een tijd in voor opwarming, beweging, rust en cooling-down, het aantal intervallen en de rusttijd tussen de series. Erg fijn is dat je de intervaltraining volledig naar eigen wens kan instellen.
 • Multisport – Kies uit verschillende sporten. Keuze uit: Hardlopen, lopen, wandelen en fietsen. De informatie op het horloge wordt aangepast aan de activiteit.
 • Drink- en eetalarm – Stel een drink- en eetalarm in dat afgaat om de zoveel minuten om je te herinneren aan het feit dat je moet drinken en/of eten. Eten en drinken is allebei apart in te stellen, je bepaalt zelf om de hoeveel minuten er een pieptoon moet klinken ter herinnering.
 • Automatische rondetijd – Benieuwd naar je rondetijden? Stel een afstand in en laat de app automatisch je ronde tijden bijhouden.
 • Automatisch op pauze – Het horloge heeft een functie om automatisch te stoppen als je stilstaat en weer te starten als je weer beweegt. Deze kan je aan- of uitzetten.
 • Strava – Deel jij je activiteiten ook graag met je vrienden? Via de MyGeonaute Connect app kan je je sportsessies eenvoudig en snel delen met je vrienden.
 • Decathloncoach.com – Online kan je je sessies terugkijken op Decathloncoach.com. Op deze website wordt je nog extra gemotiveerd om hard te lopen en kan je vrienden uitdagen voor een hardloopchallenge.
 • Doelen instellen – Je kan i.p.v. een intervaltraining ook een doeltraining instellen. Je stelt dan een doelzone in voor snelheid, tempo of hartslag. De ONmove 500 toont dan of je binnen de vooraf ingestelde zone aan het trainen bent. Raak je buiten de zone, dan klinkt er een piepje.
 • Spatwaterdicht – De ONmove 500 is dus ook geschikt om mee hard te lopen in de regen.
 • 80 trainingsuren – Het opslaggeheugen is voldoende om 80 trainingsuren te registreren.
 • Batterijduur – 7 uur GPS, 10 dagen in horlogestand. De batterij is volledig opgeladen in ca. 1,5 uur.
 • Afmetingen: Gewicht: 51 g | Dikte: 15 mm | Diameter: 45,5 mm
 • Externe hartslagmeter: De ONmove 500 is compatibel met de DUAL Bluetooth Smart Geonaute-hartslagband.

Review

Geonaute ONmove reviewBediening ONmove 500

Met 4 knoppen op de hoeken van het horloge en 1 knop links midden is de bediening van het horloge erg overzichtelijk. De knop linksmidden is voor het aanzetten van de schermverlichting. De andere vier knoppen hebben wisselende functies welke je kan zien op de hoeken van het scherm. Het beginnen met hardlopen en instellen van een training is dan ook een fluitje van een cent. Het horloge reageert snel op het indrukken van de knoppen en binnen een paar seconden kan je beginnen met je training. Handig zijn de eenvoudig in te stellen intervaltraining en de “Drink- en eetalarm” functie die een melding geeft als je moet drinken of eten.

Registratie tijdens het hardlopen

Ik heb de ONmove 500 voor deze review twee weken gebruikt tijdens het hardlopen. O.a. de precisie van de afstanden en actuele snelheid vind ik erg belangrijk. Qua afstand is er vrijwel geen verschil met de registratie van mijn Garmin hardloophorloge. Deze zijn dus erg nauwkeurig. Na afloop kan je in de app ook de precieze route die je hebt gelopen terugvinden. Handig is de automatische pauze functie, deze zet de registratie stil op het moment dat je stilstaat. Moet je wachten voor een stoplicht, dan gaat dit dus niet ten koste van je gemiddelde tempo en snelheid. Tijdens het hardlopen wordt de actuele snelheid en tempo goed weergegeven.

ONmove 500 hartslagmeterHartslagmeting

De ONmove 500 heeft optische hartslagmeting aan de pols, zodat je je hartslagband voortaan thuis kan laten. De technologie achter de optische hartslagmeting verzorgd door Philips, dat meer dan twee jaar werkte om tot een zeer accurate hartslagmeting te komen. De hartslagmeting hebben we niet kunnen vergelijken helaas, maar de gegevens komen goed overeen met eerdere metingen die ik had tijdens het hardlopen. Met het instellen van een doel kan je ook op hartslagzone trainen. Ook kan je achteraf precies zien op welk percentage van je maximale hartslag je hebt gelopen.

App ONmove 500

Bij het opstarten maak je een account aan, zodat je je gegevens ook op je PC kan terugkijken. Zet het sporthorloge in de connect stand en je hebt hem binnen een paar seconden gekoppeld met de app op je smartphone via bluetooth. Mocht je daarvoor al een keer hebben gelopen met de ONmove 500, dan kan je meteen de registratie van je training overzetten naar de app. Het horloge is niet standaard gekoppeld met je smartphone, hiervoor moet je de functie connect aanzetten. Na het overzetten van je trainingsgegevens kan je deze ook terugvinden in je account op www.decathloncoach.com.

Eindoordeel

De ONmove 500 is een fijn hardloophorloge dat zeer geavanceerd is voor een hardloophorloge van onder de 100 euro. Het zit fijn om je pols, het scherm is goed te lezen en geeft een nauwkeurige registratie van je hardlooprondje. Zowel tijdens als na het hardlopen zijn de ONmove 500 en de app eenvoudig in gebruik en heb je snel de beschikking over de statistiek die je wil inzien. Enige nadeel vind ik het design, dit had wel iets strakker en minder lomp mogen zijn. Je kan het horloge ook als dagelijks horloge gebruiken, maar met zo’n design is het maar de vraag of je dat wilt.

Het is een aanrader als je niet meer dan 100 euro wil betalen voor een hardloophorloge, maar toch op zoek bent naar een hardloophorloge met GPS- en hartslagsensor. De handige app maakt het helemaal af!

De ONmove 500 is exclusief te koop bij Decathlon

Update: Later hebben we de ONmove 500 nog eens getest met een Huawei smartphone (P10), daarmee is het helaas niet mogelijk om de app te synchroniseren. Dit is een bekend probleem, maar wordt helaas niet op de website vermeld.

Over Decathlon

Decathlon is één van de grootste sportwinkels van Nederland. Als je voor de eerste keer een winkel van Decathlon binnenloopt dan verbaas je je over het grote assortiment, er zijn namelijk weinig winkels waar je voor vrijwel iedere sport terecht kunt voor het kopen van je volledige uitrusting. Decathlon onderscheidt zich van andere sportshops met de twintig passiemerken. Dit zijn sportmerken die exclusief bij Decathlon te koop zijn en van begin tot eind door Decathlon worden ontworpen en geproduceerd. Door zowel het onderzoek, ontwerp, design en logistiek in eigen beheer te houden kan Decathlon haar sportartikelen tegen een zo laag mogelijke prijs aanbieden. Er zijn verschillende segmenten binnen het passiemerk, zodat er zowel voor de beginner als voor de gevorderde sporter altijd een artikel naar wens bij zit. Voor hardlopers is het passiemerk Kalenji opgericht. Kalenji heeft, naast hardloopkleding en hardloopschoenen, ook een groot assortiment in hardloopaccessoires en trailrunning kleding. Geïnteresseerd geraakt in het aanbod van Kalenji? Op de site van Decathlon vind je alle informatie over dit hardloopmerk.

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.