Garmin Vivoactive HR review

In deze review bespreken we de Garmin Vivoactive HR en kijken we naar waarom dit sporthorloge op dit moment één van de populairste hardloophorloges is onder hardlopers. De Garmin Vivoactive HR is een activiteitstracker met hartslagsensor en geïntegreerde gps. Je koopt deze activiteitstrackers als je een tracker wil gebruiken tijdens het sporten, maar eigenlijk ook de functies van een standaard sporthorloge wil gebruiken. We gaan kort in op een aantal functies waarin dit hardloophorloge zich onderscheidt van andere hardloophorloges.

Een korte introductie

De Vivoactive HR is een product van het merk Garmin, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van verschillende soorten innovatieve GPS-technologieën. Het is een activitytracker met hartslagsensor en geïntegreerde gps, die je kunt gebruiken tijdens het beoefenen van verschillende soorten sporten. Het apparaat meet je stappen, afgelegde afstand, slaap en het aantal calorieën dat je tijdens het sporten verbrand hebt. Je kunt je smartphone in je zak laten zitten als je de Garmin Vivoactive HR draagt, want dit innovatieve horloge laat alle notificaties en whatsappjes van je smartphone gewoon op het scherm zien.

De Garmin Vivoactive HR wordt gebruikt door hardlopers, maar heeft ook veel functies voor fietsers, golfers, zwemmers, roeiers en wintersporters. Ook als je meer doet dan alleen hardlopen, kun je dit sporthorloge dus prima aanschaffen. Je kunt het apparaat namelijk ook dragen tijdens het beoefenen van je andere favoriete sporten.

Specificaties

Om je een duidelijk beeld te geven van de Garmin Vivoactive HR, geven we je enkele specificaties van dit horloge:

  • Polsomtrek: 13,7 centimeter tot 19,5 centimeter. Let op: dit horloge is verkrijgbaar in twee maten: normaal en XL.
  • Geschikt voor iOS, Android en WindowsPhone.
  • Gegevensoverdracht door middel van ANT+ en Bluetooth.
  • GPS-sensor
  • Calorieënteller

De Garmin Vivoactive HR wordt standaard geleverd met een oplaadkabel en een handleiding.

App Garmin Vivoactive
Je activiteiten vind je eenvoudig terug in de app

 Voordelen Garmin Vivoactive HR

Het sporthorloge van Garmin is erg populair onder hardlopers en andere sporters, het horloge heeft namelijk verschillende pluspunten:

+ GPS Sensor – Met de geïntegreerde GPS sensor ben je niet afhankelijk van een smartphone met gps signaal voor het registreren van de route en snelheid.

+ Praktisch – De Garmin Vivoactive HR laat je zien hoeveel stappen je hebt gezet tijdens het hardlopen, maar ook hoe ver je gelopen hebt, wat je hartslag is en hoeveel calorieën je precies hebt verbrand tijdens het hardlopen. Omdat het horloge je zo veel informatie over je trainingen kan geven, is het horloge erg nuttig.

+ Smartphonenotificaties –  Dit betekent dat je je smartphone gewoon in je zak kunt houden tijdens het rennen of in een band om je arm kunt doen, want je hoeft je smartphone niet te pakken tijdens het lopen. Zelfs als je een bericht of e-mail ontvangt, kun je dit op het horloge zien.

+ Gebruiksvriendelijk – Het horloge is uitgerust met een gebruiksvriendelijk touchscreen scherm, waarmee je zelfs tijdens het rennen eenvoudig en snel door alle opties van het horloge kunt navigeren.

+ Waterbestendig – Regent het flink en wil je toch gaan lopen, dan hoef je je geen zorgen te maken dat jouw Garmin Vivoactive HR kapot gaat. Ook kun je het horloge gewoon dragen onder de douche. Stap je na je training per ongeluk met het horloge onder de douche, dan hoef je dus geen nieuwe tracker te kopen.

+ Multifunctioneel – De Garmin Vivoactive kan je gebruiken bij meerdere sporten. Onder meer ook zeer geschikt voor het registreren van fiets-, zwem-, roei-, wintersport- en golfactiviteiten.

Nadelen Garmin Vivoactive HR

 Werkt traag met Windows Phone – Heb je een WindowsPhone, dan kan je beter kiezen voor een ander hardloophorloge. De app loopt nog niet lekker op de WindowsPhone en de tracker wordt trager als je deze koppelt aan een WindowsPhone.

 Geen virtual partner functie – Jammer aan de Vivoactive HR is dat er nog geen Virtual Partner Functie is. Je kan het dus niet tegen jezelf of anderen opnemen tijdens het hardlopen.

Conclusie

De Garmin Vivoactive HR is een gebruiksvriendelijke, nuttige en kwalitatief hoogwaardige tracker met hartslagsensor en geïntegreerde gps. Het apparaatje meet niet alleen je hartslag tijdens het rennen, maar laat je ook zien hoe ver je gelopen hebt, hoeveel stappen je precies heb gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand met jouw training. Daar komt nog bij dat je de tracker niet alleen kunt gebruiken tijdens het rennen, maar ook bij het beoefenen van andere sporten.

De Garmin VivoActive HR wordt niet meer verkocht. De opvolger is te koop bij Bol.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.