Garmin Forerunner 920xt review

De Garmin Forerunner 920xt is een hardloophorloge ontworpen door het bekende navigatiemerk Garmin. Het horloge is ontworpen om amateur hardlopers en professionele hardlopers een uitgebreide training te geven en de hardlooptraining te registreren. Doordat het horloge waterbestendig is kunnen er ook andere sporten mee beoefend worden en wordt het ook wel het triathlon horloge genoemd. Bij de release van dit Garmin hardloophorloge waren de meningen veelbelovend. Maar hoe zit het in de praktijk met de nieuwe Forerunner hardloophorloge? Wij hebben de Garmin Forerunner 920XT getest.

Uitgebreide metingen met de Garmin Forerunner 920xt

Eén van de grote pluspunten van de Garmin hardloophorloge is het aantal metingen. Natuurlijk zijn de standaard metingen zoals afstand, snelheid, hartslag en hoogte aanwezig, maar dit hardloophorloge kan nog veel meer informatie geven dan alleen de standaard metingen. Zo kan je met het hardloophorloge de sport kiezen die je gaat beoefenen. Alle sporten uit de triatlon zijn toegevoegd dus denk hierbij aan hardlopen, fietsen en zwemmen. Overigens kan je bij fietsen nog kiezen uit binnen of buiten fietsen. Bij zwemmen kan je kiezen uit het open water of baantjes trekken in het zwembad. Je kan zo echt je prestaties meten op basis van de sport die je beoefent. Je verbrand natuurlijk op een andere manier calorieën op de fiets dan in het zwembad en hier wordt dus met de metingen rekening gehouden. Daarnaast kan je zelfs je rondetijden meten zodat je precies kan zien wat je gepresteerd hebt vergeleken met de vorige keer. Tijdens het zwemmen worden zelfs het aantal zwemslagen per minuut geregistreerd. Een aantal leuke andere functies zijn de slaapmonitor, stappenteller en hoogtemeter.

Met de virtual trainer kun je tegen je trainen tegen je prestaties van je vorige activiteit. Met live-tracking kunnen en familie en vrienden je op de voet volgen tijdens je prestaties.

Garmin Connect

Een leuke feature bij de Garmin Forerunner 920 xt is Garmin connect. Hiermee kan je jouw prestaties uploaden naar de computer en deze delen met je vrienden en familieleden op social media. Eventueel kan je op de computer ook je training terugkijken en analyseren vergelijken met de vorige keer. Het synchroniseren van je Garmin Connect gebeurd geheel draadloos wat absoluut een pluspunt is.

Smart notification functie

Een ontzettend leuke functie op de Garmin Forerunner 920xt is de smart notification functie. Koppel je iPhone of Samsung met het hardloophorloge en je ontvangt direct smsjes en e-mails die je kan inzien tijdens het sporten. Dit is natuurlijk extra leuk als je bezig bent met een wedstrijd en je support berichtjes ontvangt over je prestatie.

Voordelen en nadelen van de Garmin Forerunner 920xt

Eén van de grootste voordelen zijn natuurlijk de nieuwe functies. Het is één van de weinige hardloophorloges die ook gebruikt kan worden als smartwatch. De smart notification functie is dus absoluut een grote pluspunt. Een ander groot pluspunt aan de Garmin Forerunner 920xt is natuurlijk dat je op basis van jouw favoriete sport uitgebreide metingen kan doen. Het Garmin hardloophorloge maakt als één van de weinige horloges onderscheid tussen de verschillende sporten. Je kunt een hartslagsensor los erbij kopen voor het meten van hartslag. Één van de weinige nadelen is dat er geen touchscreen aanwezig is, maar met de bediening ervaren we weinig problemen. Ook is het hardloophorloge enkel te verbinden via bluetooth 4.0, zorg dus dat je smartphone daarover beschikt. Ons is dit sporthorloge goed bevallen voor tijdens het hardlopen, het zit fijn om de pols en is eenvoudig te bedienen. De Garmin Forerunner 920XT is volgens ons op dit moment dan ook één van de beste hardloophorloges.

De Garmin Forerunner 920xt is niet meer verkrijgbaar, maar Garmin heeft inmiddels vele opvolgers. Ze zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.