Fitbit Charge 3 review

De Fitbit Charge 3 is de langverwachte opvolger in de Fitbit Charge lijn. Het heeft even geduurd voordat Fitbit met een opvolger kwam. De Fitbit Charge 3 is in ieder geval veel meer dan enkel een activity tracker. Het horloge houdt niet alleen bij hoeveel beweging je op een dag krijgt. Maar ondersteunt je met extra informatie en motivatie tijdens een hardlooptraining. Wij besloten om de Fitbit Charge 3 zelf te gaan testen voor deze Fitbit Charge 3 review.

Lichtgewicht design met langere levensduur

De Fitbit Charge 3 is voorzien van een lichtgewicht beeldscherm. De belichting van het beeldscherm past zich automatisch aan. Je kan dus op elk moment van de dag de statistieken duidelijk inzien. Het glas zelf is gemaakt van krasbestendig Gorilla Glass 3. Het beeldscherm is voorzien van touchscreen, zodat je eenvoudig door het menu kan scrollen. Een grote verbetering met de Charge 2 is de batterijduur. Voorheen was dit vijf dagen, maar inmiddels kan de activity tracker 7 dagen mee zonder op te laden. Net als bij de vorige modellen kan je verschillende armbandjes uitkiezen om je horloge te stylen.

Fitbit Charge 3 review

Fitbit Charge 3 koppelen aan je smartphone

De Fitbit Charge 3 kan je koppelen aan een speciale app op je Android of iPhone toestel. Via deze app krijg je nog meer inzicht in je prestaties tijdens een training. Het is ook mogelijk om doelen in te stellen. Bijvoorbeeld dat je fitter wilt worden of vaker wilt hardlopen. Het horloge gaat je proberen te motiveren om aan deze doelen te werken. Je krijgt bijvoorbeeld een reminder bij je pols als blijkt dat het weer tijd is voor je volgende work-out.

Ook is het mogelijk om de GPS van je smartphone te gebruiken voor nog betere registratie van je hardlooprondje. Je krijgt dan een beter beeld van de snelheid, afstand en afgelegde route. De Fitbit Charge 3 heeft geen ingebouwde GPS-sensor, hiervoor zal je dus je smartphone mee moeten nemen tijdens het hardlopen.

Automatische berichten sturen tijdens een work-out

Als je aan het hardlopen bent hoef je geen berichtje te missen van je vrienden, werk of familie. Gemiste oproepen of smsjes komen direct in beeld te staan. Via het horloge kan je snel een automatisch antwoord terugsturen. Bijvoorbeeld dat je nog aan het hardlopen bent en zo terugbelt. Je blijft zo tijdens het sporten bereikbaar.

Verschillende apps op je Fitbit Charge 3

Er zijn een aantal apps die via je smartphone geïntegreerd worden op de Fitbit Charge 3. Bijvoorbeeld je kalender. Als je binnenkort een afspraak hebt krijg je via je horloge een uur van te voren een reminder. Maar ook het weerbericht kan je tijdens het hardlopen inzien. Handig als je bang bent dat het tijdens een training gaat regenen.

Fitbit Charge 3

Fitbit Pay

Natuurlijk neem je lang niet altijd je portemonnee mee als je gaat hardlopen. Toch krijg je onderweg even zin in een verfrissend drankje. Dankzij Fitbit Pay hoef je portemonnee niet mee te nemen. Je rekent veilig af via je horloge.

24/7 hartslagmeting

De Fitbit Charge 3 meet je hartslag 24/7. Hierdoor kan je in de app precies bijhouden wat je hartslag in ruststand is. Maar ook wat voor een effect een hardlooptraining op je hartslag heeft. Deze gegevens kan je weer gebruiken om de intensiteit van je training te bepalen en aan je conditie te werken. Tijdens een training geeft je hartslag op het horloge ook een indicatie of je vet aan het verbranden bent.

Automatische herkenning van sporten

De Fitbit Charge 3 kan van 15 verschillende sporten gegevens traceren en bijhouden. Bij een aantal sporten herkent het horloge welke sport je aan het doen bent. Je hoeft je horloge dus niet vooraf in te stellen op een work-out. Eén van de sporten waarbij direct je gegevens getraceerd worden is hardlopen. Bij hardlopen wordt een work-out direct herkend en begint het horloge met het bijhouden van je gegevens.

Calorieën verbranden

Elke dag verbrand je onbewust calorieën en dit doe je niet alleen tijdens een work-out. Als je gewicht wilt verliezen, dan kan je een doel instellen. Bijvoorbeeld hoeveel calorieën je minimaal per dag wilt verbranden. Het horloge houdt dit doel bij en geeft je een melding als het tijd is voor een work-out. Bijvoorbeeld omdat je doel van de dag nog niet behaald hebt.

Extra informatie over je hardlooptraining

Dankzij de GPS tracker kan je op je smartphone na afloop precies zien welke route je gelopen hebt. Je ziet niet alleen de route, maar ook de snelheid en afgelegde aantal kilometers. Stel je voor je hebt vooraf een bepaalt doel ingesteld. Bijvoorbeeld 5 km hardlopen. Dan laat het horloge je direct weten wanneer dit doel behaalt is.

Ontspannen met de Fitbit Charge 3

Door stress kan je hartslag flink op hol slaan. Het horloge kan je begeleiden om even een moment van rust in te plannen. Op basis van je hartslag kan je ademhalingsoefeningen voorgeschoteld krijgen. Je kan zo even ontspannen en je hartslag weer tot rust krijgen.

Slaap analyseren

Goed slapen is belangrijk voor je herstel na een training. Het horloge houdt belangrijke gegevens over je slaap automatisch bij. Je weet zo precies na afloop hoeveel REM slaap je gehad hebt en je krijgt tips om beter te slapen.

Fitbit Charge 3 kopen

De Fitbit Charge 3 is te koop bij:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.