Drinkgordel hardlopen

Het blijft een probleem voor veel hardlopers, hoe neem je iets te drinken mee tijdens het hardlopen? Toch zijn er veel manieren om water of sportdrank mee te nemen tijdens het hardlopen. Met een drinkgordel of running belt neem je op een comfortabele manier kleine bidons mee en in de meeste drinkgordels kan je ook nog je smartphone en sleutels kwijt. Nooit meer dorst tijdens lange hardloopsessies en eenvoudig je spullen opbergen.

Waarom een drinkgordel of running belt?

Dat je dorst gaat krijgen tijdens het hardlopen is een feit. Zorg dan ook dat je goed voorbereid bent tijdens het hardlopen met een goede drinkgordel. Een drinkgordel is een comfortabele ‘heuptas’ waaraan je bidons met water of sportdrank kan hangen. In de meeste gevallen kan je ook sleutels en een smartphone meenemen aan de belt. De bidons zijn kleiner dan normale bidons en worden meestal meegeleverd bij de gordel.

Tips voor het kopen van een drinkbelt

Er zit veel verschil in de drinkgordels die te koop zijn. Het kan dan ook zijn dat je niet precies weet waar je op moet letten bij het kopen van een drinkbelt. We geven je daarom graag een aantal tips waar je op moet letten:

  • Bepaal van tevoren voor jezelf hoelang je meestal hardloopt en hoeveel je daarbij normaal gesproken drinkt. Je kan dan goed inschatten hoeveel het totale aantal milliliters is dat je mee moet kunnen nemen.
  • Een andere keuze is hoeveel bidons je aan je drinkgordel wilt hebben hangen. Verdeling van gewicht is vaak beter dan alles op één plek. Heb je dus 600 milliliter water nodig, ga dan voor een belt met twee bidons van 300 milliliter.
  • Zorg dat de running belt afsluitbare vakjes heeft voor het opbergen van een smartphone, snack of sleutels.
  • Veel drinksystemen hebben een reflectie aan de zijkant, voorkant of achterkant. Hierdoor ben je in het donker goed zichtbaar voor de rest van het verkeer.
  • Sommige drinkbelts hebben een ergonomisch design dat stuiteren tegengaat, hierdoor loop je comfortabeler.

Waar een drinksysteem kopen?

Met de volgende webshops hebben we goede ervaringen bij het kopen van hardloopkleding en hardloopaccessoires. Ze hebben ook een grote collectie drinkgordels:

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.