De hardloopschoenen van Dafne Schippers

Ben jij ook zo benieuwd naar de hardloopschoenen van Dafne Schippers? Op welke schoenen werd Dafne Schippers wereldkampioen, Europees kampioen en won zij zilver op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Bij dit laatste toernooi werden de schoenen wereldberoemd, nadat ze werden weggesmeten door Schippers.

Hardloopschoenen voor korte afstanden

Voor de 100 en 200 meter heb je andere hardloopschoenen nodig, dan voor een marathon. Voor de korte afstanden heb je hardloopschoenen met speciale sprintspikes nodig voor extra grip. Bij een sprint schoen of atletiek schoen wordt de afwikkeling volledig geconcentreerd op de voorvoet, zodat er zo min mogelijk snelheid verloren gaat en je de best mogelijke grip hebt. Er is weinig materiaal onder de hak, waardoor de schoen lichter wordt en je gedwongen wordt de afwikkeling op de voorvoet te concentreren.

Nike Superfly Elite

Dat Dafne Schippers op Nike loopt is niet zo gek. Nike is al een tijdje de kledingsponsor van Schippers. Schippers loopt de 100 en 200 meter op Nike Superfly Elite schoenen. Deze sprint schoenen zijn de beste sprint schoenen van dit moment, waar enkele tien jaren onderzoek in zit om tot perfectie te komen voor de absolute atletiek top.

Maar wat maakt de Nike Superfly Elite nou de beste hardloopschoen voor atleten als Dafne Schippers:

  • Met de Dynamic Fit technologie wordt de voet omsloten en biedt de schoen een verbeterde ondersteuning.
  • De zool is zo ontworpen dat deze deels stijf en deels flexibel is voor optimale prestaties.
  • De acht verwijderbare spikes zorgen voor een ongeĆ«venaarde grip op de atletiekbaan.
  • Het geweven bovenwerk is naadloos en zorgt voor een optimale combinatie tussen comfort en ventilatie. De verschillende ventilatiezones houden je fris, ook bij hoge temperaturen.
  • De Nike Superfly Elite is speciaal ontworpen voor sprinters op de 100 tot 400 meter.

Specificaties

  • Gewicht: 151 gram (Maat 44)
  • Spikelengte: piramide spikes 6,35 mm.
  • Kleuren: Wit/Grijs (In de woorden van Nike: Phantom/Oil Grey/ Metallic Pewter

De Nike Superfly Elite is niet meer te koop, alternatieven zoals de Nike Air Zoom Victory bij Runningdirect & Nike.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.