Dames hardloopkleding

Ben je op zoek naar dames hardloopkleding? In deze blog bespreken we wat je nodig hebt voor je dames hardloopkleding outfit. Het belangrijkste verschil met heren hardloopkleding is dat dames hardloopkleding aangepast is aan de pasvorm van de vrouw. Ook is het voor dames belangrijk om een hardloop BH te dragen tijdens het hardlopen en zijn hardlooptights populairder dan hardloopshorts.

Ademende dames hardloopkleding

In de zomer, wanneer de temperatuur gemiddeld hoger is dan 13 graden, kan je het beste 1 laags hardloopkleding dragen, eventueel met een ondershirt onder je hardloopshirt. Als het kouder is wordt die ene laag met ademende kleding al snel te koud en moet je daarover een beschermende laag aantrekken om er voor te zorgen dat je geen kou vat, het 3 lagen systeem is in de winter de ideale combinatie aan hardloopkleding. Deze bestaat uit een combinatie van een ademend thermoshirt, hardloopshirt en hardloopjack.

Dames hardloopkleding is te koop bij:

Sport BH

Bovenaan het lijstje van zaken waar je als vrouw absoluut rekening mee moet houden is het in toom houden van je borsten. En om je maar meteen voor te zijn, dat geldt voor zowel de dames van een minimaal formaat als wel de dames die wat ruimer bemeten zijn. Hardlopen is namelijk een sport die het lichaam constant, en met regelmaat, op en neer laat bewegen. Voor borsten is dat niet fijn en die werken bij elke stap tegen. Met een perfect aansluitende sport BH zorg je ervoor dat je borsten veilig op hun plek blijven bij elke stap die je maakt.

Goede hardloop BH’s zijn te koop bij Bol.com

Thermoshirt

Of het nu zomer of winter is, een thermoshirt is van groot belang tijdens het hardlopen. Een thermoshirt voert transpiratievocht snel en efficiënt af. Als het koud is kan je over dit shirt een hardloopshirt en ademend windjack doen zodat je geen kou kan vatten. In de zomer kan je het beste kiezen voor een (zomer) thermoshirt met korte mouwen. De thermo shirts zijn onderling soms ook te verdelen in verschillende categorieën. Zo zijn ze soms ook winddicht waardoor je minder snel een tweede laag aan hoeft te doen. Veel hardlopers verkiezen deze boven de andere.

Thermoshirts zijn te koop bij Bol.com

Hardloopbroek

Een populaire hardloopbroek voor dames is de hardlooptight, deze heb je in een korte, driekwart en lange variant. Deze strakke hardloopbroek zit direct op de huid en is beschikbaar voor ieder weertype. De iets wijdere hardloopshort is met name geschikt voor de zomer. Loop je veel in het donker, dan is het aan te raden om te kiezen voor een dames hardloopbroek met reflecterende elementen.

Hardloopbroeken zijn te koop bij Bol.com

Hardloopschoenen

Bij hardlopen denk je als eerste aan goed schoeisel, zonder de juiste hardloopschoenen kan je al snel last krijgen van vervelende kwalen en die beperken zich zeker niet tot je voeten. Er zijn veel verschillende hardloopschoenen, merken als Asics, Nike en New Balance staan bekend om hun goede hardloopschoenen.

Nadat je de hardloopschoenen hebt gekocht is het zaak dat je met regelmaat gaat hardlopen. Natuurlijk niet in één keer de marathon, maar stap voor stap naar lagere afstanden. Maak niet de fout door zomaar je schoenen een aantal maanden, bijvoorbeeld de hele winter, in de kast te laten liggen, en te denken dat je ze in het voorjaar gewoon weer uit de kast kan pakken om te gaan rennen. Nee, je zal dan nieuwe schoenen moeten kopen. Omdat je de schoenen te lang niks hebt laten doen is de speciale gel laag, die bescherming en veerkracht geeft, in kracht afgenomen en loop je het risico op blessures.

Hardloopschoenen zijn te koop bij Bol.com

Dames hardloopjack

Bij het hardlopen willen de meeste mensen zo min mogelijk kleding dragen, je hebt het namelijk al snel veel te warm. Doordat je intensief aan het rennen bent ga je enorm zweten, vooral als de buiten temperatuur boven de 13 graden ligt. Maar omdat je waarschijnlijk ook gaat hardlopen als het herfst of winter is, is het verstandig altijd een hardloopjack te hebben. Het hardloopjack moet eigenlijk veel verschillende taken kunnen vervullen, zoals het afvoeren van zweet, het buiten houden van koude wind en het tegenhouden van regen. Merken als Nike, Adidas en Craft hebben zeer goede hardloopjacks.

Hardloopjacks zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.