Crosstrainer kopen tips

Als je van plan bent om een crosstrainer te kopen, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Het is belangrijk dat je weet waar de crosstrainer aan moet voldoen voor een optimale workout. Wij geven je graag advies bij het kopen van een crosstrainer.

Tips bij het kopen van een crosstrainer.

  • Maximaal belastbare gewicht: Bij elke crosstrainer staat aangegeven wat het maximaal belastbare gewicht is.
  • Gewicht vliegwiel: Het vliegwiel bepaalt de maximale weerstand tijdens een oefening op de crosstrainer. Een zwaarder vliegwiel zorgt voor een soepelere oefening. Daarnaast is een zwaardere hometrainer stabieler en dus veiliger om op te trainen.
  • Aantal weerstanden: Let op het aantal beschikbare weerstanden tijdens een training. Als je meer weerstanden hebt, dan kan je meer variatie in je training brengen.
  • Programma’s: Check hoeveel vooraf ingestelde programma’s er beschikbaar zijn voor een afwisselende en motiverende workout.
  • Transportwieltjes: Het is makkelijk als je de crosstrainer even aan de kant kan zetten.
  • Verstelbare pedalen: Een goede lichaamshouding is belangrijk en kan aangepast worden met verstelbare pedalen.

Vliegwiel

Het vliegwiel zet de crosstrainer in beweging. Het wiel zit aan de voorkant of achterkant van de crosstrainer. Een zwaar vliegwiel zorgt voor een hogere maximale weerstand. Je hebt een ruime keuze uit weerstandsniveaus en trainingsprogramma’s met een zwaar vliegwiel. Helaas denken consumenten dat een zwaar vliegwiel ervoor zorgt dat je veel kracht nodig hebt, voor het maken van een beweging. Het gewicht van een vliegwiel heeft hier geen invloed op. Dit stel je gewoon in bij de weerstand van de machine. De locatie van het vliegwiel heeft wel invloed op de beweging die je moet maken. Als het wiel aan de achterkant zit, dan moet je een ovale beweging maken. Bij een vliegwiel aan de voorkant maak je langlauf bewegingen. Heb je weinig ruimte voor een crosstrainer? Kies voor een vliegwiel aan de achterkant deze neemt minder ruimte in beslag.

Display

Het display is niet bij elke crosstrainer hetzelfde. Er zijn simpele displays waarbij je alleen een programma kan instellen. Er zijn ook displays waarbij je uitgebreide informatie krijgt over je prestatie. De machine is bijvoorbeeld voorzien van sensors in de handgrepen, waarmee je hartslag bijgehouden wordt. Met behulp van je hartslag kan je de intensiviteit van je training bepalen. Het display geeft aan welke afstand je hebt afgelegd en op welke snelheid. Het display kan ook de tijd dat je getraind hebt aangeven en hoelang een oefening duurt.

Verschillende programma’s

De meeste crosstrainers beschikken over vooraf ingestelde programma’s. Op het display van je crosstrainer kan je een programma selecteren. Elk programma heeft zijn eigen trainingsdoel. Het is belangrijk om variatie in je trainingen te brengen door telkens op een ander niveau te trainen. Speel met de weerstanden en duur van de training. Er zijn programma’s speciaal voor vetverbranding of conditie. Niet elke crosstrainer heeft een uitgebreide keuze uit verschillende trainingsprogramma’s. Het is een handige tip om hierop te letten bij de aanschaf van een machine.

Voor het kopen van een Crosstrainer hebben wij goede ervaringen met onderstaande webshops:

Bekijk ook deze crosstrainer Black Friday deals

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.