Beste hardloophorloge

Inmiddels zijn er veel hardloophorloges op de markt gebracht. Maar wat is nou het beste hardloophorloge? Merken als Garmin en Polar steken er bovenuit en hebben hardloophorloges met vele functies op de markt gebracht. De beste hardloophorloges beschikken minimaal over een GPS-sensor en hartslagsensor voor optimale trainingsgegevens. Daarnaast onderscheiden de hardloophorloges zich door extra functies als activity tracking, Virtual partner, navigatie, hoogtemeter, pulseyoxymeter (zuurstofgehalte bloed), live tracking en het afspelen van muziek zonder tussenkomst van een smartphone. Maar tussen al die hardloophorloges is het niet meer voor iedereen duidelijk welk hardloophorloge nou de beste is voor zijn situatie. Daarom bespreken we in dit blog de beste hardloophorloges voor gevorderde hardlopers en beginnende hardlopers.

Beste hardloophorloge voor gevorderden

  1. Garmin Fenix 7Regelmatig als beste getest en multifunctioneel sporthorloge!
  2. Garmin VivoactiveMultifunctioneel sporthorloge met hartslag- en gps-sensor.
  3. Polar V800Multifunctioneel sporthorloge van Polar met back-to-start functie.

Garmin Fenix 5Garmin Fenix 7

Er hangt een flink prijskaartje aan, maar dan heb je ook wat, want wat is er niet mogelijk met de Garmin Fenix 7. Door klanten wordt de Garmin Fenix 7 met een 9,3 gekozen als beste hardloophorloge voor gevorderden. Het heeft alle op dit moment denkbare functies en is dan ook een multifunctioneel sporthorloge dat naast hardlopen ook erg geschikt is voor fietsen, golf, outdoor, zwemmen en triathlon. De Garmin Fenix beschikt over een GPS- en hartslagsensor die door hardlopers als zeer nauwkeurig worden beoordeeld. Met de Plus versie heb je ook nog een pulse oxymeter die het zuurstofgehalte in je bloed meet. Zet de Virtual partnerfunctie aan om tegen jezelf te strijden, zodat je je vorige prestaties verbeterd. Het horloge is met de barometrische hoogtemeter en het 3D-kompas erg geschikt als outdoor-horloge.

Op de plus versie ca. 500 muzieknummers zetten, zodat je zonder smartphone op pad kan en toch muziek kan luisteren. Uiteraard is het hardloophorloge ook erg goed te gebruiken als dagelijks horloge en als activitytracker. Meldingen van je smartphone worden getoond op het horloge.

Bekijk alle Garmin Fenix hardloophorloges

Garmin Vivoactive 3Garmin Vivoactive 3

Een goede tweede is de Garmin Vivoactive 3. Wederom een hardloophorloge van Garmin en dat is niet gek, want ze lopen voorop op het gebied van innovatie op het gebied van hardloophorloges. Wij hebben de Garmin Vivoactive 3 zelf getest en kwamen ook tot de conclusie dat dit hardloophorloge een erg fijn hardloophorloge is die de prijs meer dan waard is. De ingebouwde GPS sensor meet nauwkeurig afstand, tempo en de gereden route. Na je training kan je alles terugkijken in de app van Garmin. Voor het meten van je hartslag heeft de Garmin Vivoactive 3 een ingebouwde polssensor. Ideaal als je graag traint met hartslagzones. Naast hardlopen kan je Garmin Vivoactive 3 ook gebruiken tijdens het golfen, fietsen en zwemmen. Uiteraard is hij ook dagelijks te gebruiken als activitytracker voor het meten van afstand, hartslag, slaap, snelheid, stappen en traptreden. Tijdens het hardlopen kan je via het horloge je muziek bedienen op je smartphone en ontvang je notificaties van mensen die je proberen te bereiken via whatsapp, sms of bellen. Met de Garmin Vivoactive 3 Music is het tevens mogelijk om zonder tussenkomst van smartphone muziek af te spelen.

Bekijk alle Garmin Vivoactive 3 smartwatches

Polar V800Polar V800

Omdat we niet alleen maar Garmin horloges in onze top 3 willen hebben nu aandacht voor het topmodel van Polar, de Polar V800. Het horloge wordt met een 9,2 beoordeeld door de klanten van Bol.com. De Polar V800 heeft een geïntegreerde GPS-sensor, maar geen geïntegreerde hartslagsensor. Wel wordt er standaard een borstband meegeleverd die zeer accuraat je hartslag meet en dit doorgeeft aan het horloge. De V800 is als hardloophorloge te gebruiken, maar ook tijdens het fietsen, zwemmen en triathlon. Ook is het horloge te gebruiken als activitytracker. Het meet onder meer afstand, slaap, snelheid, calorieën en stappen. Met de fitness test houd je bij of je conditie tussendoor is verbeterd. Raak jij op vreemde plaatsen vaak de weg kwijt? Met de Back-to-Start functie is dit verleden tijd, want het horloge navigeert je eenvoudig weer terug naar het startpunt. Als extraatje heeft de Polar V800 ook nog een barometrische hoogtemeter.

Bekijk alle specificaties van de Polar V800

Beste hardloophorloge voor beginners

  1. Garmin Forerunner 235 HRM – Met geïntegreerde hartslag- en gps-sensor. Ook erg goed als activity tracker.
  2. TomTom Runner 3 – In verschillende uitvoeringen en daardoor helemaal naar eigen wensen aan te schaffen.
  3. Polar M430 – Spatwaterdicht hardloophorloge met hartslag- en gps sensor.

Garmin Forerunner 235 hardloophorlogeGarmin Forerunner 235 HRM

Ook voor beginners staat er een Garmin hardloophorloge op nummer 1. Niet voor niks het beste hardloophorloge voor beginners want de Garmin Forerunner 235 HRM is een zeer veelzijdig hardloophorloge met geïntegreerde GPS-sensor en hartslagmeter. Beoordeeld met een 8,7 door de klanten van Bol.com wordt dit horloge regelmatig aangeraden voor beginnende hardlopers. Met de intervaltraining is het mogelijk om je training een extra dimensie te geven. Trainen met hartslagzones is mogelijk voor een nog effectievere training. Tijdens het hardlopen kan je je muziek bedienen op het horloge en krijg je ook notificaties van berichten op je smartphone binnen. Na je training kan je in de Garmin app al je trainingsgegevens inzien en ook de gelopen route. Met de back-to-start functie kan je je terug naar het startpunt laten navigeren.

Lees alles over de Garmin Forerunner 235 HRM

Polar M430

Polar M430 HR

Een ander erg populair hardloophorloge voor beginnende hardlopers is de Polar M430. In tegenstelling tot de Polar V800 heeft de Polar M430 HR wel een geïntegreerde hartslagsensor op de pols. Het trainen met hartslagzones is dus mogelijk, waardoor je nog effectiever kan trainen. Het horloge geeft je gepersonaliseerde adviezen en trainingsschema’s voor je hardlooptraining. Tijdens het hardlopen ontvang je inkomende oproepen en berichtjes op het scherm van je hardloophorloge. Het horloge is prima te gebruiken als activitytracker. Onder meer stappen, calorieën, hoogte en slaap worden gemeten. Alles is uiteraard terug te lezen in de app op je smartphone. Het horloge is waterdicht en dus ook te gebruiken in het zwembad.

Lees meer over dit hardloophorloge van Polar

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.