De beste hardloopbril op sterkte

Ben je brildragend en wil je tijdens het hardlopen goed blijven zien? Wil je bovendien je ogen optimaal beschermen tegen wind, stof en zonlicht? Dan is een hardloopbril op sterkte dé oplossing voor jou. Bij SpecialSpex.com hebben ze een ruime keuze aan sportbrillen die op sterkte te maken zijn met speciaal gekromde glazen.

Welk montuur is het beste voor een hardloopbril?

Tijdens het hardlopen kan je gewone bril snel afzakken door zweet en schokbewegingen. Er kan zelfs corosie ontstaan op het montuur door zweet. De monturen voor hardlopen zijn extreem licht in gewicht en gemaakt van flexibel kunststof. Hierdoor kun je de bril makkelijk om jouw hoofd buigen. Aan de binnenzijde van de pootjes en op de neussteun zit een zacht rubber waardoor de bril comfortabel draagt. De bekende merken zoals Nike, Rudy Project en Julbo hebben de beste monturen voor een hardloopbril.

Ga naar SpecialSpex voor een hardloopbril op sterkte

Welke glazen zittten er in een hardloopbril op sterkte?

De glazen voor een hardloopbril zijn van een onbreekbaar materiaal gemaakt en passen in een gekromd montuur. Omdat de glazen rond jouw ogen krommen heb je altijd een optimaal gezichtsveld in alle blikrichtingen.

Welk glastype moet ik kiezen voor een hardloopbril op sterkte?

Tint

Groene glazen nemen licht schitteringen weg en schaduwen worden minder donker. Hierdoor zijn groene glazen vooral prettig voor hardlopers op de harde weg. Een bril met geel-bruin glas levert een verhoogd contrast.

Bruine glazen blokkeren blauw licht waardoor het verschil tussen een object en een groene achtergrond wordt vergroot en is daarom ideaal voor in het bos.

Hardloopbril op sterkte

Gepolariseerd glas

Ren je veel langs het water? Met gepolariseerde glazen haal je lichtschitteringen weg die weerkaatsen van het water. Als je meer in het bos rent of op de weg is gepolariseerd glas niet nodig.

Anti-condens

De anti-condens coating zorgt ervoor dat jouw hardloopbril niet zal beslaan aan de binnenzijde van de bril. Zo heb je altijd goed zicht, ook op koude, regenachtige dagen.

Meekleurende glazen

Voor optimaal zicht onder alle omstandigheden bieden we meekleurende glazen. De glazen worden zonneglazen in de zon en zijn weer transparant in omstandigheden zodra er minder zonlicht is.

Hoe kom je aan de juiste oogsterkte?

Bij SpecialSpex kunnen ze aan de hand van een kopie van de brilsterkte van je bestaande bril een hardloopbril maken. Je kunt de brilsterkte zelf invoeren of vragen of zij het voor je doen. Er staat een team van deskundige optometristen en opticiens online paraat om al je vragen te beantwoorden. Heb je een specifieke vraag of wil je meer informatie? Neem dan contact met ze op via info@specialspex.com en ze staan je deskundig te woord!

Over Onlinehardloper.nl

Alweer tien jaar schrijven over hardlopen op Onlinehardloper.nl. Als hardlopers vinden we het leuk om onze ervaring met hardlopen te delen met andere hardlopers. Onze redactie bestaat uit zowel ervaren marathonlopers als beginnende hardlopers. Inmiddels liepen we al vele duizenden kilometers voor het testen van hardloopkleding, hardloopschoenen en hardloopaccessoires.

Onlinehardloper.nl is een deelnemer van het Amazon Services LLC Associates Program en verschillende andere affiliate netwerken, dit zijn affiliate programma's die zijn ontworpen om een manier te bieden voor websites om advertentievergoedingen te verdienen door te adverteren en te linken naar webshops als Amazon, Bol.com & Decathlon. Onlinehardloper.nl kan een kleine commissie verdienen voor het linken naar producten of diensten van dergelijke webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs hetzelfde als wanneer je niet op de link klikt.