Beste hardloop oordopjes 2022

Je hebt hardlopers die graag van de rust genieten tijdens het hardlopen en je hebt hardlopers die muziek nodig hebben om tempo aan te houden of gemotiveerd te blijven. Al eerder gaven we je tips voor de beste hardloopmuziek en draadloze oordopjes voor tijdens het hardlopen. In dit blog geven we een top 5 van de beste hardloop oordopjes van dit moment. Omdat iedere smartphone tegenwoordig bluetooth heeft, bespreken we enkel bluetooth hardloop oordopjes. De afgelopen jaren zijn er veel oordopjes bijgekomen die speciaal gemaakt zijn voor sporters en met name hardlopers. We geven eerst een aantal tips waar je op moet letten bij het kopen van hardloop oordopjes, zodat jij de beste hardloop oordopjes voor jouw situatie kan kopen.

Wat zijn de beste oordopjes voor hardlopers?

Tegenwoordig kan je bij de meeste webshops filteren op oordopjes voor hardlopen, maar waarin verschillen deze oordopjes met normale oordopjes? Het verschil zit hem in het feit dat hardloop oordopjes bestand zijn tegen zweet en schokbewegingen. Waar normale oordopjes tijdens het hardlopen uit je oor vallen, hebben hardloop oordopjes een speciale oorhaak of oorclips welke er voor zorgen dat de oordopjes op hun plek blijven zitten tijdens het hardlopen. Met vrijwel alle hardloop oordopjes is het mogelijk om handsfree te bellen.

Beste hardloop oordopjes

Op dit moment worden de volgende hardloop oordopjes het beste beoordeeld door hardlopers. Een aantal van deze oordopjes hebben wij zelf getest en waren wij zeer tevreden over.

1. Aftershokz Aeropex

Wellicht een beetje raar dat op nummer 1 oordopjes staan die je eigenlijk geen oordopjes kan noemen, want ze zitten niet in je oren, maar wij vinden de Aftershokz Aeropex met bone-conduction technologie de perfecte ‘oordopjes’ om tijdens het hardlopen muziek te luisteren. De bone-conduction technologie zorgt ervoor dat de muziek wordt doorgegeven middels trillingen zonder dat er oordopjes in je oren zitten, het worden dan ook wel open-ear oordopjes genoemd. Je hoort de muziek net alsof je oordopjes op hebt, maar ondertussen hoor je ook nog alle geluiden in je omgeving. Ideaal dus als je gaat hardlopen in de stad of over fietspaden. Voor het luisteren van podcasts en audioboeken zijn de Aftershokz Aeropex minder geschikt, omdat je daarvoor in een drukke omgeving te veel mee krijgt van het omgevingsgeluid. Erg fijn is dat de Aftershokz Aeropex ook bestand is tegen regen en zweet.

De Aftershokz Aeropex is te koop bij Bol.com & Coolblue

2. Beats Powerbeats Pro

De Beats Powerbeats Pro zijn perfect als je op zoek bent naar een combinatie van goede geluidskwaliteit en oordopjes die zelfs bij de hevigste schokken blijven zitten. Deze zweetbestendige bluetooth oordopjes hebben oorhaken die er voor zorgen dat de oordopjes stevig in je oren blijven zitten tijdens het hardlopen. Vergeten je oordopjes op te laden? Binnen vijftien minuten heb je de oordopjes voldoende opgeladen voor vier en half uur hardlopen met de fast fuel technologie van Beats. Met een totale batterijduur van 9 uur en een oplaadcase met nog eens 24 uur aan extra batterij kan je lang aan één stuk muziek luisteren.

De interne drivers zorgen voor een stevig basgeluid waarop je het ritme perfect kan bepalen tijdens het lopen. De oordopjes zijn spatwaterdicht, zodat je ze ook kan gebruiken als het regent.

Beats Powerbeats Pro sport oordopjes zijn te koop bij Bol.com & Coolblue

Lees ook deze review van de Beats Powerbeats Pro.

3. Samsung Galaxy Buds Pro

De Samsung Galaxy Buds Pro zijn fijne kleine earbuds die goed blijven zitten in je oor. De Active Noise Cancelling zorgt ervoor dat je geluiden van buitenaf niet hoort, ideaal als je deze muziek in de sportschool niet kan waarderen. Loop je buiten dan zet je de noise cancelling uit zodat je de omgevingsgeluiden goed hoort. De IPX7 certificering zorgt ervoor dat de Samsung Galaxy Buds Pro niet stuk gaan door regen of zweet. Na het hardlopen kan je de oordopjes dan ook zonder problemen wassen onder de kraan.

Deze hardloopoordopjes zijn te koop bij Bol.com & Coolblue

4. Bose SoundSport oordopjes

De Bose SoundSport oordopjes zijn al jaren erg populair onder hardlopers. De oordopjes zitten door de oorclips stevig in de oren, zodat ze er niet uitvallen tijdens het hardlopen. De Bose SoundSport oordopjes zijn zweet en regenbestendig, zodat je ze ook bij regen kan gebruiken. Met de ingebouwde microfoon is het ook mogelijk om telefoongesprekken te voeren. Via de afstandsbediening kan je een gesprek opnemen en ook je muziek bedienen. De oordopjes gaan op een volledig opgeladen batterij ongeveer zes uur mee.

Bose SoundSport wireless hardloop oordopjes zijn te koop bij Bol.com

4. Jabra Elite 85t

Jabra is een grote speler op het gebied van sportoordopjes en loopt dan ook in technologie altijd voorop. Zo ook met deze Jabra Elite Active 85t oordopjes. Ze zijn spatwater en zweetbestendig, ideaal dus voor tijdens het sporten in de buitenlucht. De batterij van de Jabra Elite 85t oordopjes gaat 5,5 uur mee, maar met de oplaadcase kan je ze nog eens 25 uur opladen. In de Jabra Sound+ app kan je zelf instellen hoe je je muziek wilt laten klinken. Erg handig is dat je met de Jabra Elite 85t ANC zelf kan bepalen hoeveel omgevingsgeluid je hoort. De earbuds blijven stevig in de oren zitten tijdens het hardlopen en voelen comfortabel aan.

Jabra Elite 85t oordopjes zijn te koop bij Bol.com